|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
E.Coudray, Ambre et Vanille
Mam pytanie, co sadzicie o tych perfumach, przeszukalam forum, "przegooglalam" i do KWC tez zajrzalam (a wlasciwie to tam w pierwszek kolejnosci
![]() ![]() Podobaja mi sie....z opisu. I bardzo mocno zastanawiam sie nad ich kupnem, boje sie troche w ciemno podejmowac decyzje (tym bardziej, ze chodzi jednak o troche kasy). W KWC wyczytalam, ze sa wrecz przeslodzone, ja wlasnie lubie takie slodkie zapachy z duza iloscia wanialii, jednak boje sie troche, ze bede pachniec jak odswiezacz powietrza w taksowce,albo chodzaca wytwornia cukierkow waniliowych ![]() Dlatego prosze o opinie na ich temat, mam nadzieje, ze ktoras z Was miala z nimi stycznosc ![]() Tutaj link do KWC: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=17510 I Quality: http://www.perfumeriaquality.pl/cms/index.php?id=997
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2007-06-07 o 23:04 Powód: spacja i inne literowki ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: E.Coudray, Ambre et Vanille
hmm...uwielbiam wanilie w perfumach ale do tych jakoś nie mogę się dostosować
W nich jest zawarta wanilia cukiernicza polozona na drzewku sandalowym, minimalnie czuć cynamon. Może wywoływać migreny i chyba nie nadaje się na lato raczej na jesień i zime. Czasem jak je użyje mdli mnie a czasem nie. Mam sporą próbke i cale szczęście że na tym się skończy. Ale jesli lubisz taką mocną vanilie to może podobać się ![]() Dla mnie piękniejsze jest Tempore Laury Biagiotti albo SL UN BOIS VANILLIE cudo albo typowo waniliowe ciasteczko Hanae Mori Butterfly , "L" pewnie znasz, E. Coudray Vanille et Coco czekolada z vanilia fajne , smaczne ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie w tym tkwi problem, lubie wanilie, ale niezbyt nachalna...
Widze, wiec, ze raczej nie beda sie dla mnie nadawac ![]() Swego czasu Hypnotic Poison mnie podduszal wanilia i mam troche dosc, ale chcialam kupic sobie cos niezwykle slodkiego, ale nie babcinego... pozniej Hot, Ralpha Laurena, te nadal lubie, choc te w "skladzie" wanilii ponoc nie maja, to ja wyczuwam ją w nich, i na mnie jakies takie plaskie sa [i wez tu takiej doradz ![]() ![]() Spodobal mi sie opis i wlasnie, to, ze czytałam, ze sa niezwykle trwale ![]() Mam kilka letnich, swiezych zapachow, ale gdzies tam w glebi duszy marzy mi sie...podduszacz ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2007-06-07 o 23:24 Powód: spacja i inne literowki ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Może byś spróbowała Inside Trussardi?
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Przetestuje jutro, o ile beda w GC, albo w Marionnaud
![]() Hm, tylko wyczytalam, ze z trwaloscia do konca nie jest dobrze... A na mnie wszystkie zapachy szybko ulatuja, ewenementem byl tylko Hypnotic Poison. Ale przetestuje, moze akurat ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
spróbuj jeszcze Mira Bai Chopard i Cacharel Liberte
![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Neonko, powiedzmi jeszcze proszę czy Ambre et Vanille, nie są pretensjonalne, babciowate, albo zblizone do Hypnotic Poison?
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Będąc maniaczką wszelkich słodziakowych perfum nie mogłam się oprzeć Ambre et Vanille
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Timmy Czas edycji: 2007-06-08 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Timmy, bardzo dziekuje Ci za opnie
![]() Brzmi niezle, ja tez uwielbia, slodkie, megaslodkie zapachy ![]() Neonko, niestety w GC nie bylo zadnych (sic!) z wymienionych przez Ciebie perfum, bylam troche w szoku, ze ich asortyment jest, az tak ubogi. Byly tylko Cacharel Liberte, alenie bylo testera, mialam pozniej porposic konsultantke, zeby mi pokazala...ale zapomnialam ![]() ![]() Poki co, testuje Jil Sander, Pure (Intense?), kurcze, nie wiem, czy dobrze zapamietalam, bo ani na All ich nie ma, ani w googlach za bardzo znalezc nie moge...
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2007-06-08 o 17:37 Powód: zjadło mi literki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
jeśli jest w Quality, napisz do nich maila, tam można kupić próbki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na początku mnie zachwyciły i byłam skłonna ntychmiast zamawiać. Słodycz wanilii przełamuje ambra, co jest bardzo ciekawym połączeniem ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przejdę się do Sephory powącham wszystko, co radzicie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.