|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Lumene, Loreal, Vipera- bardzo prosze o pomoc :)
Vipera, Matt & Moisture (Fluid)
Lumene, Double Stay Make-up (fluid) Loreal, Ideal Balance Mam cerę tłustą, pełno zaskórniaków (obecnie czyszczonych u kosmetyczki- jest ich tyle, że muszę 2x iść do niej Przeglądając KW wybrałam te 3... I zanim kupię chciałabym się Was poradzić. Bo.... Loreal jest dosyć drogi wporównaniu do tamtych i nie chciałabym wywalić pieniędzy w błoto... Bardzo proszę o pomoc -->zależy mi jak najszybciej, przed świętami bym go chciała kupić |
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
Re: Lumene, Loreal, Vipera- bardzo prosze o pomoc :)
zdecydowanie L`oreal
|
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
No więc właśnie czytałam opinie wszystkie Loreala i one są niestety dosyć skrajne... a ja mam naprawdę tłustą cerę z problemami (zaskórniaki i pryszcze przed okresem)
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam Ideal Balance i ci go odradzam.Strasznie widać go na skórze,twarz wygląda jak maska,poza tym nie matuje dobrze.To już o niebo lepszy jest Air Wear,ale on jest dla osób,które mają idealna cere.
Może spróbuj Lumene,miałam puder Lumene i byłam bardzo zadowolona. Poleciłabym ci nowego Colorstaya,no ale on jest drogi(72zł). |
|
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
No własnie i tu są te skrajne opinie.. Loreala poleciły mi dwie kosmetyczki z którymi rozmawiałam mówiąc, że on własnie nie zatyka porów i buzia wygląda świeżo...
A Lumene nie zatyka? Niestety tu gdzie mieszkam nie mam możliwości mieć próbek przed świętami, bo skończyły się... a nie wszędzie można kupić kosmetyki np Loreala. Dlatego od razu będę musiała kupić. Dziewczyny doradźcie co będzie najbardziej optymalne dla mnie.. Achhhhh ale jestem w kropce |
|
|
|
|
#6 |
|
Gość
|
O, to widac ze mamy identyczne problemy z cera
|
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
Hm.. tylko że droższy
Dlatego wolałabym wybrac któryś z tych 3-ech o tkórych wspominałam Ale dzięki Ann za tą opinię ! Na pewno przyda mi się na przyszłość, bo prędzej czy później kupię ten podkład !! Ale chyba jeszcze nie teraz |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Mi również nie przypasował Ideal Balance. Dlaczego? Widać go na twarzy, nawet jeśli w domu wszystko wygląda w porządku, to po jakimś czasie tworzy się maska bleee. Spływa z twarzy, nie matuje wystarczająco. Rzeczywiście o niebo lepszy jest Air Wear- do niego jednak potrzeba idealnej cery.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Gość
|
To skoro tak, to wybierz Air Wear, ktory kosztuje tyle samo co Ideal Balance
|
|
|
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
Hmmmm czyli Ideal Balance jednak za bardzo kryje ?
Air Wear będzie odpowiedni do mojej cery właśnie ? ja korektoru właściwie zawsze używam, więc z tym nie ma problemu A ten Lumene, próbowałaś go ? Pozdrówka i dzięki za pomoc Ann |
|
|
|
|
#11 |
|
BAN stały
|
Aaaaaaaaa po raz enty czytam opinie KW
Zarówno przy Air wear i przy Ideal balance są bardzo skrajne opinie, że : jedna opinia, że doskonale matuje, a inna że w ogóle (okej, wiem, zależy to od cery). Kolejna opinia- buzia wygląda po nim nie do końca naturalnie, bo podkład nie tuszuje zmęczenia (to chyba o Air wear chodziło), jest leciutki i za mało tuszuje przebarwienia... hm... z kolei również podkład Air wear został przez inną wizażankę z całkiem drugiej strony ocenioony tzn, że buzia wygląda na wypoczętą, ładnie kryje... Z ideal balance to samo.. I jak ja mam tu coś dla siebie wybrać ? Który z tych dwóch ??? MYślę jeszcze nad Lumene...... Proszę pomóżcie |
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Cześć!
Ja używałam Air Wear i byłam bardzo zadowolona (tylko ze kupilam go za granica w szklanym sloiczku) I wedlug mnie on matuje! Do tego stopnia ze moja kolezanka z normalna cera nie musiala uzywac pudru sypkiego bo Air Wear zastygał tworząc aksamitny mat. Ja mam cerę tłustą, musiałam go przysypać sypkim pudrem i rzeczywiscie co jakis czas poprawiac ale ogolny efekt byl bardzo dobry. I pokryl mi wszystkie niedoskonalości a jest ich sporo Mam nadzieje ze uda Ci sie w koncu wybrac cos dobrego Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#13 |
|
Gość
|
Nie tak
A Lumene nie probowalam niestety, wiec tu nie moge sie wypowiedziec |
|
|
|
|
#14 |
|
Gość
|
Ile osob, tyle opinii
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam już drugie opakowanie Air Wear nr22 sand beige, chociaż obecnie stosuję go na przemian z Wonder finish Maybelline. Kolorek Loreala średnio ciemny, bardzo dobrze stapia się z cerą, mnie matuje na 6 godzin więc jest bdb (cera mieszana). Ślicznie pachnie, nie spływa, nie wałkuje się na kremach. Po nałożeniu go na twarz pozostawia aksamitną warstewkę niewidoczną dla oka, jest bardzo wydajny- pierwsze opakowanie starczyło mi na prawie rok. Naprawdę polecam skoro i tak używasz korektora
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Do Ann
AnnHolland napisał(a):
w przypadku L`oreala jest tak, ze im mocniejszy kolor, tym silniejsze wlasciwosci kryjace Zaciekawiłaś mnie tym stwierdzeniem. Mogłabyś mi to wyjaśnić? |
|
|
|
|
#17 |
|
Gość
|
Re: Do Ann
Ania17 napisał(a):
> Zaciekawiłaś mnie tym stwierdzeniem. Mogłabyś mi to wyjaśnić? To nie jest zadna taka pisana zasada, ALE |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
AnnHolland napisał(a):
> To nie jest zadna taka pisana zasada, ALE A może to zależy od skóry, każdemu pasuje inny podkład, a nie od koloru? |
|
|
|
|
#19 |
|
Gość
|
raczej nie bo sama na sobie wszystko probowalam
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
AnnHolland napisał(a):
> raczej nie bo sama na sobie wszystko probowalam Tak różne odcienie? Przepraszam za maruderstwo, taka moja marudna natura. |
|
|
|
|
#21 |
|
Gość
|
lejka napisał(a):
> Tak różne odcienie? > > Przepraszam za maruderstwo, taka moja marudna natura. Zatem jeszcze raz bo sie nie zrozumialysmy |
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa...
Dziękuję za wyrozumiałość. |
|
|
|
|
#23 |
|
Gość
|
alez prosze bardzo
|
|
|
|
|
#24 |
|
BAN stały
|
Re: Kupilam :)
Jednak Ideal Balance
W każdym razie efektu maski żadnego nie widzę, wyglądam bardzo naturalnie i podkład ładnie pokrył to co miał JEstem zadowolona I dziękuję ślicznie za doradzenie Loreala |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.