![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
![]() Standard - czyli pytanie o moj typ kolorystyczny.
Witam!
Po lekturze wielu watkow z tego tematu postanowilam, ze rowniez Was zapytam ![]() Ostatnio robilam sobie na Internecie taki maly tescik na typ kolorystyczny i wyszlo mi.....no wlasnie, moze najpierw ocencie same ![]() 1. Jak sie opalasz? Szybko, mozna powiedziec ze "chwytam slonce", zawsze na braz, nie mam poparzen, nie "luszcze sie", nie "pieke na raka" ![]() 2. Kolor oczu Intensywna zielen, przy zrenicach piwne otoczki, brwi ciemny cieeeemmny ![]() 3. Piegi Nie mam wcale, pojawiaja sie tylko w okresie lata i intensywnego opalania kilka pojedynczych na nosie ![]() 4. Cera Hmmm, ciezko mi okreslic, mam ciemna karnacje, natulralny odcien mojej cery bezowo-zlotawy.... ![]() ![]() 5. Kolor ust Jakimi kolorami wy tu operujecie?? Sa rozowe, takie jakby "cieliste", ubijcie mnie, ale nie potrafie okreslic jaki to róż.. ![]() 6. Naturlany kolor włosow Sredni braz, z jasniejszymi przeblyskami, wlosow "duzo i gesto" ![]() 7. Jakie kolory Super dobrze, wrecz rewelacyjnie czuje sie w brazach, srednich ciemnych bezach, "czekoladach" ![]() Nie mowie, ze nie nosze, ale ZLE wygladam w czerni, intensywnej zolci i pastelach od stop do glow ![]() Bede wdzieczna za Wasze opinie, jezeli sie pojawia ![]() Jestem ciekawa czy pokryja sie z tymi z Internetu! Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Standard - czyli pytanie o moj typ kolorystyczny.
Obstawiam jesień.
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A ja zimę południową (śniada cera, piegów brak), ale bez zdjęcia to ciężko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
W Internecie również wyszła mi jesien
![]() Co to jest "zima południowa"? Ja się spotkałam tylko z czterema typami. Co mozna powiedziec o jesieni? Jakies sugestie co do doboru kolorow, makijazu zeby podkreslic ten typ urody?? Dziekuje i pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
zima południowa bywa często mylona z jesienią
ma chłodnawy odcień tęczówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam takie tęczówki,a jestem zimą.Może więc masz piegi nie takie brązowiutkie,tylko szarobrązowe. Ale zimie nie jesy dobrze w brązach i beżach,ani w żadnych ciepłych kolorach.Nawet zimie polódniowej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I tu nawet nie chodzi o samopoczucie, po prostu takie slysze opinie. Co do piegow...Brazowiutkie, brazowiutkie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
witam
myślę, że raczej jesteś typem Wiosna - bo opalasz się łatwo, na brąz, pojawiają się piegi od słonca, masz piwne plamki w tęczówce i jesteś typem ciepłym. Jesień ma jasną karnację, opala się na czerwono, więc wg mnie odpada. oprócz kolorów ziemi, czy dobrze wyglądasz w kolorach żywych, np. czerwień? południowa zima to typ chłodny. pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Normalna zwykla czerwien w mojej ocenie kompletnie mi nie pasuje, ani do cery ani do wlosow (najbardziej chyba nie wspolgra z wlosami) ani do oczu, mam dwie rzeczy w tym kolorze - koszulke i......staram sie jej nie nosic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem zimą,nie poludniową,tylko taką typową królewną śnieżką.Też mam piegi w lecie,takie bladawe.Mi jest ładnie w kolorach zimnych i intensywnych.Rumienię się i mam intesywny kolor ust.Zimą południową jest np Monica Belucci,chyba Jessica Alba.Też noszą takie kolorki.Dlatego wydaje mi się,że jesteś ciepłym typem
![]() A,to może nie jesteś ani jesienią,ani zimą,tylko latem?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czym ja juz nie jestem ![]() A na Internecie napisali jesien i trzeba sie bylo trzymac ![]() Super, że podalas przyklady ![]() ![]() No i mojej Niby Jesieni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Trudno bedzie teraz wymyśleć,ale mog spróbować
![]() ![]() Jesień to np.Juliann Moore,nie wiem,czy nie Nicole Kidman,Julia Roberts,Lindsay Lohan też może być. Typowa zima:hmm no nie wiem,może Christina Ricci,Courtney Cox, Demi Moore, Zajżyj do tych linków,a może Twoje wątpliwości wkońcu się rozwieją: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...styczne&page=3 http://www.wizaz.pl/forum/showthread...+kolorystyczne http://www.wizaz.pl/forum/showthread...+kolorystyczne http://www.wizaz.pl/forum/showthread...+kolorystyczne Możesz poszukać jeszcze więcej wątków na ten temat w wyszukiwarce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Alba to chyba nie zima... ma raczej ciepły, żółtawy odcień cery i ładniej jej w kolorze czekoladowym lub karmelowym niż w czerni
![]() Backie - latem to Ty na pewno nie jesteś ![]() ![]() ![]() Może wstawisz fotki? ![]()
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz,jak gdzieś jest artykuł o typach kolorystycznych,to wrzucają takie gwiazdy,jakie im akuratnie pasują ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Też zawsze widziałam, że Albę opisują jako zimę, ale im bardziej sie jej przyglądam, tym bardziej pasuje mi na typ ciepły... coś jak Jennifer Lopez
![]() No a z tym latem i wiosną - dla mnie dziwnie nazwali, ja bym raczej powiedziała, że wiosna powinna być typem chłodniejszym, a lato cieplejszym, no ale skoro już jest jak jest... ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Trzeba sie cieszyc tym,co mamy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
A jaki masz odcień białka? żółtawy, czy szaro - niebieski?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Po przeczytaniu watkow moren (dzieki!
![]() Agatin-K zgadzam sie z Toba, latem rowniez nie jestem, bo kolory, ktore wymienilas i w ktorych Ci dobrze, to sa wlasnie te ktore mi nie pasuja ![]() dariazzz w odpowiedzi na Twoje pytanie...teraz kiedy wstalam, a jest godzina 06:54 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Droga eliminacji: wiosna nie ani zima ani lato...zostaje chyba jesien.. ![]() Czy sa tu tez typy poludniowe i inne?? Czym sie roznia?? I jeszcze jedno pytanie: jaki typ kolorystyczny reprezentuje Katie Holmes?? Pozdrawiam o poranku! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Napewno wiosna badz jesien. Zdecydowanie ciepły typ i nie mam do tego zadnych watpliwosci. Jaka kolwiek zima odpada(!)
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Powiem Ci szczerze,że nie orientuję się kompletnie w odmianach typów kolorystycznych i dopiero na wizażu usłyszałam,że jest coś takiego,jak zima południowa.Nigdy bym nie wpadła na pomys,że np.Monica Bellucci jest zimą
![]() Jeżeli wydaje ci się,że jesteś jesienią,to pewnie tak jest ![]() Trudno jest się ściśle zaklasyfikować do jednego typu.Ja jestem zimą,ale na wakacje mam piegi i to wg mnie koloru brązowo-złotawego.Oczy mam piwno-zielone,co nie jest typowym kolorem zimy.Dlatego też na początku nie bylam pewna.Ale jak zobaczyłam,w jakich kolorach mi dobrze i jakiego typu mam w sobie najwięcej.Bo nikt nie jest stricte tak,a nie inny.Każdy jest troszkę wymieszany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Jakie cechy ma wiosna??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Obstawiam jesien. Bo wiosna to przede wszystkim zywe kolory no chyba ze te barwy i ich tonacje które napisałas w pierwszym poscie to Twoje przyzwyczajenie - czasami jest tak ze ktos dobrze sie czuje w tym kolorze bo nosił go od zawsze. Równiez niektóre cechy osobowosci jak np. nieśmiałosc nie pozwalają nam na zywe, intensywne barwy. Oprócz opalania moim zdaniem jestes w 99% jesienią.
Co odróznia wiosne od lata(?) - to jak z porami roku. Na wiosne wszystko jest w zywych i intensywnych kolorach, w koncu natura budzi sie do zycia a lato to gorace i słoneczne dni a jak wiadomo od słoneczka wszystko płowieje dlatego kolory dla lata są pudrowe.
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=71243
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...styczny+wiosna Jest pełno takich wątków,więc szukaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Barwy, ktore sobie ostatnio dobieram nie sa kwestia przyzwyczajenia. Po prostu dobrze sie w nich czuje. Przez lata dobieralam sobie kolory, ktore mi nie pasowaly, ale mysle ze robilam to nieswiadomie. Rzeczywiscie intensywne barwy mi nie graja, podobnie jak pastele. Z niesmialoscia, to moze niekoniecznie mozna odniesc do mnie ![]() ![]() Jezeli chodzi o opalanie, lubie slonce, dlatego opalam sie chetnie, ale gdybym tego nie robila, to i tak mam ciemna karnacje, podobnie jak moj brat, rodzice rowniez...stad takie efekty przebywania na sloncu. Wiesz, po lekturze watkow na wizazu...ja takze obstawiam jesien, chociaz przyznam, ze wzbudzilyscie tutaj u mnie watpliwosci ![]() Tapciu mialabys dla mnie jakies sugestie zwiazane z doborem makijazu i kolorow??Dla 99% jesieni ![]() Z gory dziekuje i pozdrawiam! ![]() moren dzieki za linki, o typach kolorystycznych czytam od wczoraj ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Oj,wiem jak to jest,sama sie nie raz naszukalam w wyszukiwarce.Potem przeglądanie tego wszystkiego...Trzeba strasznie dużo czasu na to poświęcić
![]() A potem znajdywałam coś ciekawego wpisując frazę,na którą nigdy bym nie wpadła myśląc o danym temacie ![]() Ale tych tematów o typach kolorystcznych i wątków z makijażami było tak dużo,że nie powinnaś mieć problemu ze znalezieniem czegoś ciekawego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Nie moge bez zdjecia Twojej twarzyczki napisac jak powinnas sie malować. W wątku "100 najczesciej zadawanych pytań" znajdziesz odpowiedz jezeli chodzi o makijaz dla Twojego kształtu oka. Wkleje makijaze i palety barw dla jesieni.
To co napisałam w poprzednim moim poscie nie odnosiło sie w zupełnosci do Ciebie tzn nie zarzuciłam Ci ze taka jestes zebys mnie źle nie zrozumiała tylko zdarzają sie czesto takie przypadki ze opis wyglądu zgadza sie w 100% z wiosna ale pisza że dobrze sie czuja w pastelach...Mniejsza o to ![]()
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.