Polskie Jeziora - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-06-25, 13:36   #1
Megiddo
Rozeznanie

Polskie Jeziora

Drogie Wizażystki gdzie polecacie pojechać w Polsce nad jezioro
...byłyście, Wasi znajomi byli i polecacie, zachwalacie.
Proponujcie jeziora, miejscowości. Nie wiem na co się mam zdecydować, może Wy coś pomożecie. Dziękuję z góry. Buziolki
Stawiam pierwsze kroki w głębię
...poznania życia
A ja bezpieczna oczy zamykam
Staję się motylem istnienia
Mogę wznieść się ponad wieczność
...gdy tylko JESTEŚ !!!
Megiddo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-27, 09:13   #2
Sielska
Rozeznanie

GG do Sielska
Dot.: Polskie Jeziora

Podbijam!!!
Sama jestem ciekawa, bo zdecydować się nie mogę Mazury, morze czy jeszcze gdzie indziej byle by było mokro ( broń Boże deszcz)
Stary 2007-06-27, 17:27   #3
Ancik
BAN stały

GG do Ancik

Ja polecam jezioro Pluszne koło Olsztynka Rok w rok jeźdźiłam nad morze a rok temu postanowiłam poznać Mazury i się zakochałam cudowne miejsce, ośrodek położony był w lesie a do miasteczka był kawałeczek, cisza, spokój i cudowne widoki z możliwością popływania kajakami, jachcikami małymi. W ośrodku tym "Perkoz" trzeba dodać, że przyjeżdżaja całe kolonie dzieci ale one akurat w niczym nie przeszkadzały
Ancik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-27, 18:58   #4
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Bylam 2 lata temu w Czaplinku (nad jeziorem Drawsko wiec nie Mazury). To byl oboz nurkowy, nie nudzilam sie. Osrodek (Kusy Dwor) ladny zadbany ale jakies 30-45minut (zaleznie od tempa) od centrum miasteczka. Ogolnie milo i przyjemnie, super dla osob lubiajacych wszelkiej masci sporty wodne (jak ja ) ale leniuszkom lubiacym pochodzic po miescie, spacerowac po promenadzie i wylegiwac sie na plazy raczej odradzam bo beda sie nudzic.
Stary 2007-06-27, 19:31   #5
truskaffka
Zakorzenienie

ja polecam jezioro Biale kolo Wlodawy spore, czyste... zycie niczym jak nad morzem pelno barow, pubow i sklepikow
and it teases you every night (..)
truskaffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-28, 15:28   #6
Megiddo
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi, liczę na następne

Cytat:
Napisane przez Ancik Pokaż wiadomość
Ja polecam jezioro Pluszne koło Olsztynka Rok w rok jeźdźiłam nad morze a rok temu postanowiłam poznać Mazury i się zakochałam cudowne miejsce, ośrodek położony był w lesie a do miasteczka był kawałeczek, cisza, spokój i cudowne widoki z możliwością popływania kajakami, jachcikami małymi. W ośrodku tym "Perkoz" trzeba dodać, że przyjeżdżaja całe kolonie dzieci ale one akurat w niczym nie przeszkadzały
Właśnie najbardziej myślimy o Mazurach, ale Mazury duże i wiele jezior - więc ciężko na coś się zdecydować. A trzeba jeszcze trafic na coś fajnego.

Cytat:
Napisane przez truskaffka Pokaż wiadomość
ja polecam jezioro Biale kolo Wlodawy spore, czyste... zycie niczym jak nad morzem pelno barow, pubow i sklepikow
Hehe jeziorko Białe moje kochane. Od dziecka tam co roku jeżdżę. Kojarzy mi się najpierw z dzieciństwem, a potem z wypadami z przyjaciółmi i szalenie spędzanymi dniami i nocami Oohhhh...przemiłe wspomnienia.
Ale w tym roku chcę w inne miejsce pojechać i coś nowego poznać. Ale dzięki za przypomnienie o Białym
Stawiam pierwsze kroki w głębię
...poznania życia
A ja bezpieczna oczy zamykam
Staję się motylem istnienia
Mogę wznieść się ponad wieczność
...gdy tylko JESTEŚ !!!
Megiddo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 18:42   #7
sandrazbo
Zadomowienie

Gdzie nad jezioro?

Cześć wszystkim

Wiosna już za oknem, a wakacje już za niedługo.
Z tego powodu zakładam nowy wątek, może komuś jeszcze się przyda

Chcę w tym roku, gdzieś w okolicach środka lipca wybrać się na ok. 10 dniowy urlop nad jakieś jeziorko z moim chłopakiem. Tutaj mam prośbę do Was.
Poszukuję jakiegoś pięknego miejsca, które posiada swój urok, aby odpocząć. Chciałabym, żeby ośrodek był niedaleko jeziora, aby było w pobliżu miasto i aby był w miarę tani, wraz z kuchnią do dyspozycji. Jestem z Górnego Śląska. Może któraś poleca coś i ma namiary?
sandrazbo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-17, 18:42   #8
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandrazbo Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim

Wiosna już za oknem, a wakacje już za niedługo.
Z tego powodu zakładam nowy wątek, może komuś jeszcze się przyda

Chcę w tym roku, gdzieś w okolicach środka lipca wybrać się na ok. 10 dniowy urlop nad jakieś jeziorko z moim chłopakiem. Tutaj mam prośbę do Was.
Poszukuję jakiegoś pięknego miejsca, które posiada swój urok, aby odpocząć. Chciałabym, żeby ośrodek był niedaleko jeziora, aby było w pobliżu miasto i aby był w miarę tani, wraz z kuchnią do dyspozycji. Jestem z Górnego Śląska. Może któraś poleca coś i ma namiary?
Ja z całego serca polecam jezioro Narty(Świętajno) w okolicach Szczytna. klik woda zawsze była czyściutka jak w basenie I płytka.Z tym, że nie wiem, jak wygląda sprawa noclegów i sklepów(mieszkałam kiedyś w Szczytnie i dojeżdżałam nad samo jezioro).Niedaleko znajdują się jakieś rowerki wodne do wypożyczania i tego typu rzeczy, wiem, że nurkowie też mają tam kursy.

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 12:18   #9
tomeh
BAN stały

Zapraszamy nad jezioro Miedwie Fajna atmosfera i dobre niskie ceny. ładne jezioro
tomeh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-10, 09:31   #10
Bilq
Rozeznanie

Szukam czystego jeziora, w którym można będzie się kąpać, gdzieś w okolicach południa Polski... Niestety Mazury to dla mnie za daleko Zna ktoś takie miejsce? Fajnie by było, jakby w okolicy znajdowała się jakaś mniejsza lub większa miejscowość, w każdym razie żeby nie było otoczone przez same wioski w których biegnie tylko jedna ulica:p.
Stary 2010-07-19, 11:03   #11
Arletasa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Ja z całego serca polecam jezioro Narty(Świętajno) w okolicach Szczytna. klik woda zawsze była czyściutka jak w basenie I płytka.Z tym, że nie wiem, jak wygląda sprawa noclegów i sklepów(mieszkałam kiedyś w Szczytnie i dojeżdżałam nad samo jezioro).Niedaleko znajdują się jakieś rowerki wodne do wypożyczania i tego typu rzeczy, wiem, że nurkowie też mają tam kursy.
Byłam nad tym jeziorem wczoraj.Rodzinka ze Szczytna nam je pokazała , i dzięki temu mogę wam opisać wrażenia .Było super!!!Woda czyściutka,jej...,jaka ciepła.Polecam.Jest sklep,bar gdzie spokojnie można zjeść porządny obiad.
blog
Arletasa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-22, 16:24   #12
mylady21
Wtajemniczenie

Ja polecam jezioro dziewiszewskie , ponieważ jest własnością właściciela pensjonatu Dziewiszewo ( spędzam tam od kilku lat wielkanoc oraz urlopy) jest super czyste i posiada prywatną plażę (można się opalać topless :P )
mylady21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-24, 12:09   #13
AnusiaPn
Zakorzenienie

jezioro powidzkie zdecydowanie woda jak na lazurowym wybrzeżu (Powidz, Przybrodzin)

polecam
AnusiaPn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 10:29   #14
paktofonika99
Zadomowienie

Jak już ktoś pisał- jezioro Białe w Okunince, koło Włodawy. Niestety, mam bardzo daleko, a szkoda, chętnie bym się wybrała
Jeśli ktoś z Wielkopolski, to polecam Skorzęcin albo Boszkowo, chociaż podczas upałów, to ludzi jak mrówek
paktofonika99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 12:39   #15
znikajac
Zakorzenienie

Jezioro Myśliborskie i Barlineckie.

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-17, 11:18   #16
lasiczkaa
Raczkowanie

ja polecam jeziora wielkopolskie a szczegolnie te male srodlesnie. sa przecudne. np. gaski
lasiczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-25, 11:36   #17
antii
Zakorzenienie

Polecam miasteczko Czaplinek nad jeziorem Drawskim i Czaplino .... cisza, spokój, lasy, kajaki, łódki ...

antii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości