|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Sukienka a szerokie biodra.
Witam serdecznie po raz pierwszy
![]() Mam do was pytanie, ponieważ za niedługo idę na wesele. Mam mianowicie taki problem, że jestem wysoka (173 cm), szczupła ale mam strasznie szerokie biodra. Nie wiem jaką powinnam kupić sukienkę, że bardziej podkreślała bioder... Co mierzę sukienkę jakąś to dostaje doła. Jaki powinien być fason sukienki? I jaki kolor (jestem blondynką o jasnej karnacji)? Liczę na waszą pomoc, bo chyba tylko wy mi możecie pomóc |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sukienka a szerokie biodra.
To chyba na modę.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
jeżeli chodzi o fason to wysyłam Ci kilka propozycji, troszke mało napisałaś o swojej figurze ale przypuszczam ze biodra masz szersze od biustu,
co do koloru to pewnie dobrze wyglądasz w pastelach, ale radziłabym Ci napisać coś więcej o Twoim typie kolorystycznym |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie falbany od talii w dół poszerzą biodra.
najbezpieczniejszy będzie chyba typowy fason małej czarnej - dopasowana w biuście, dopasowana w biodrach. tyle, że to niestety najlepiej wygląda w czerni, a to akurat mało weselny kolor http://bi.gazeta.pl/im/6/3076/z3076396X.jpg
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
niestety ale te sukienki będą jeszcze bardziej poszerzać biodra!
fasony z luźno puszczonym dołem lub rozkloszowanym kompletnie nie są dla takiej figury... dokładnie tzw. fason małej czarnej będzie najlepszy (czyli dół dopasowany lub prosty), ale w jakimś mocniejszym kolorze też będzie fajny nie musi być tylko czerń (tyle, że czerń najbardziej wyszczupla), odpowiedni będzie turkus, nasycona butelkowa zieleń, fuksja, malina
|
|
#6 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
to ja zapytam - który z typów figury przyjęłaś, że werina posiada?
nie wiem skąd swoje informacje czerpie sisleys (a wyraziłyśmy dokładnie taki sam pogląd odnośnie strojów zaproponowanch przez ciebie i zgodziłyśmy się, że najodpowiedniesza będzie dopasowana prosta sukieneczka), ale wszyscy styliści, których znam osobiście i wyłacznie medialnie, zawsze proponowali coś dokładnie odwrotnego niż ty. w fasonach, które zaproponowałaś werina wyglądałaby na bank ładnie, ale te sukienki podkreślają okrągłość pupy i bioder. tymczasem ona zdaje się nie chce uczynić z nich właśnie dominującego elementu. uważam, że w czymś takim wyglądałaby czadowo http://www.myshape.com/product_image...tch+Silk+Dress
Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2007-08-18 o 18:25 Powód: link |
|
|
|
|
#8 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego typu sukienki przećwiczyłam na mojej mamie która posiada taką figurę i one strasznie poszerzają biodra! robią się jeszcze szersze to, że gdzieś coś znalazłaś nie znaczy, że ktoś to tak napisał ma rację.... bo niestety jej nie ma.... Cytat:
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Pytania dotyczące strojów zadajemy na forum 'Moda'.
Przenoszę i pozdrawiam! |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, podpinam się pod ten temat, bo w sumie dotyczy podobnej sprawy, tyle, że poszukuję sukienki na sylwestra, chciałabym coś klasycznego, jednak z moją figurą ciężko coś dobrać, mam szerokie biodra przy średnim wzroście (164 cm), także jeśli ktoś ma podobny problem, a zna super sprawdzony fason sukienek, bądź chciałby mi doradzić to z góry bardzo dziękuję
I bardzo proszę nie zwracać uwagi na moje niezbyt wyjściowe obuwie Pozdrawiam!
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Ja się nie znam, ale ostatnio była u Jacykowa dziewczyna z szerokimi biodrami i oto co jej zaproponował.
![]() http://dziendobry.tvn.pl/video/smukl...est,66760.html |
|
|
|
|
#12 | |
|
Pani Mizantrop
|
Do autorki tematu:
Postaw na ołówkowe sukienki w kolano, one piękne podkreślają kształty. Szerokie biodra jeżeli nie idą w parze ze zwałami tłuszczu są bardzo seksowne, sama chciałabym mieć szersze ![]() Cytat:
Kup jakąś sukienkę podkreślającą talię, raczej przed kolano, bo masz świetne nogi
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Spróbują z sukienką odcięta pod biustem rozkloszowaną w kształcie litery A lub sukienka z dużą baskiną.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

I bardzo proszę nie zwracać uwagi na moje niezbyt wyjściowe obuwie