Sukienka a szerokie biodra. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-15, 10:14   #1
werina
Przyczajenie

Sukienka a szerokie biodra.

Witam serdecznie po raz pierwszy
Mam do was pytanie, ponieważ za niedługo idę na wesele. Mam mianowicie taki problem, że jestem wysoka (173 cm), szczupła ale mam strasznie szerokie biodra. Nie wiem jaką powinnam kupić sukienkę, że bardziej podkreślała bioder... Co mierzę sukienkę jakąś to dostaje doła. Jaki powinien być fason sukienki? I jaki kolor (jestem blondynką o jasnej karnacji)?

Liczę na waszą pomoc, bo chyba tylko wy mi możecie pomóc
werina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 11:24   #2
zawszeboska
Zakorzenienie

Dot.: Sukienka a szerokie biodra.

To chyba na modę.
zawszeboska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 12:16   #3
karoola0
Rozeznanie

GG do karoola0

jeżeli chodzi o fason to wysyłam Ci kilka propozycji, troszke mało napisałaś o swojej figurze ale przypuszczam ze biodra masz szersze od biustu,

co do koloru to pewnie dobrze wyglądasz w pastelach, ale radziłabym Ci napisać coś więcej o Twoim typie kolorystycznym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 06NZ.jpg (24,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 06MR.jpg (21,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 06LJ.jpg (41,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 06MM.jpg (37,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 06OQ.jpg (53,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 06LA.jpg (38,7 KB, 18 załadowań)
karoola0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 16:37   #4
pani_smith
Zakorzenienie

wszystkie falbany od talii w dół poszerzą biodra.
najbezpieczniejszy będzie chyba typowy fason małej czarnej - dopasowana w biuście, dopasowana w biodrach. tyle, że to niestety najlepiej wygląda w czerni, a to akurat mało weselny kolor

http://bi.gazeta.pl/im/6/3076/z3076396X.jpg

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 18:06   #5
SiSleyS
Zakorzenienie

niestety ale te sukienki będą jeszcze bardziej poszerzać biodra!
fasony z luźno puszczonym dołem lub rozkloszowanym kompletnie nie są dla takiej figury...

dokładnie tzw. fason małej czarnej będzie najlepszy (czyli dół dopasowany lub prosty), ale w jakimś mocniejszym kolorze też będzie fajny nie musi być tylko czerń (tyle, że czerń najbardziej wyszczupla), odpowiedni będzie turkus, nasycona butelkowa zieleń, fuksja, malina
Stary 2007-08-18, 17:43   #6
karoola0
Rozeznanie

GG do karoola0

Cytat:
Napisane przez SiSleyS Pokaż wiadomość
niestety ale te sukienki będą jeszcze bardziej poszerzać biodra!
fasony z luźno puszczonym dołem lub rozkloszowanym kompletnie nie są dla takiej figury...

dokładnie tzw. fason małej czarnej będzie najlepszy (czyli dół dopasowany lub prosty), ale w jakimś mocniejszym kolorze też będzie fajny nie musi być tylko czerń (tyle, że czerń najbardziej wyszczupla), odpowiedni będzie turkus, nasycona butelkowa zieleń, fuksja, malina
sukienki pochodzą ze strony www.myshape.com i wg. tego co tam jest napisane są jaknajbadziej odpowiednie, tym bardziej, że założycielka wątku jest osobą szczupłą, napewno nie będzie źle wyglądać w takich fasonach
karoola0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-18, 18:22   #7
pani_smith
Zakorzenienie

to ja zapytam - który z typów figury przyjęłaś, że werina posiada?

nie wiem skąd swoje informacje czerpie sisleys (a wyraziłyśmy dokładnie taki sam pogląd odnośnie strojów zaproponowanch przez ciebie i zgodziłyśmy się, że najodpowiedniesza będzie dopasowana prosta sukieneczka), ale wszyscy styliści, których znam osobiście i wyłacznie medialnie, zawsze proponowali coś dokładnie odwrotnego niż ty.

w fasonach, które zaproponowałaś werina wyglądałaby na bank ładnie, ale te sukienki podkreślają okrągłość pupy i bioder. tymczasem ona zdaje się nie chce uczynić z nich właśnie dominującego elementu.

uważam, że w czymś takim wyglądałaby czadowo http://www.myshape.com/product_image...tch+Silk+Dress

wróciłam

Edytowane przez pani_smith
Czas edycji: 2007-08-18 o 18:25 Powód: link
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-19, 01:22   #8
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoola0 Pokaż wiadomość
sukienki pochodzą ze strony www.myshape.com i wg. tego co tam jest napisane są jaknajbadziej odpowiednie, tym bardziej, że założycielka wątku jest osobą szczupłą, napewno nie będzie źle wyglądać w takich fasonach
na pewno będzie ŹLE wyglądać, daję 100% gwarancji!

tego typu sukienki przećwiczyłam na mojej mamie która posiada taką figurę i one strasznie poszerzają biodra! robią się jeszcze szersze doradzam również kilku znajomym koleżankom w kwestii ubioru i widzę co leży dobrze na danym typie figury

to, że gdzieś coś znalazłaś nie znaczy, że ktoś to tak napisał ma rację.... bo niestety jej nie ma....

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
to ja zapytam - który z typów figury przyjęłaś, że werina posiada?

nie wiem skąd swoje informacje czerpie sisleys (a wyraziłyśmy dokładnie taki sam pogląd odnośnie strojów zaproponowanch przez ciebie i zgodziłyśmy się, że najodpowiedniesza będzie dopasowana prosta sukieneczka), ale wszyscy styliści, których znam osobiście i wyłacznie medialnie, zawsze proponowali coś dokładnie odwrotnego niż ty.

w fasonach, które zaproponowałaś werina wyglądałaby na bank ładnie, ale te sukienki podkreślają okrągłość pupy i bioder. tymczasem ona zdaje się nie chce uczynić z nich właśnie dominującego elementu.

uważam, że w czymś takim wyglądałaby czadowo http://www.myshape.com/product_image...tch+Silk+Dress
nic dodać, nic ująć- zgadzam się z każdym twoim słowem, o taką sukienkę właśnie mi chodziło
Stary 2007-08-20, 11:46   #9
Anahstasia
Zakorzenienie

Pytania dotyczące strojów zadajemy na forum 'Moda'.

Przenoszę i pozdrawiam!
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-08, 21:03   #10
magdalenabellacoza
Raczkowanie

Witajcie, podpinam się pod ten temat, bo w sumie dotyczy podobnej sprawy, tyle, że poszukuję sukienki na sylwestra, chciałabym coś klasycznego, jednak z moją figurą ciężko coś dobrać, mam szerokie biodra przy średnim wzroście (164 cm), także jeśli ktoś ma podobny problem, a zna super sprawdzony fason sukienek, bądź chciałby mi doradzić to z góry bardzo dziękuję mam też zdjęcia z tamtego roku, które już wstawiałam kiedyś na forum i mniej więcej ukazują moje biodra i boczki I bardzo proszę nie zwracać uwagi na moje niezbyt wyjściowe obuwie Pozdrawiam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mimi.jpg (28,5 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mmimi.jpg (28,2 KB, 56 załadowań)

"
Życie bywa słodkie, lecz czasami tak bywa, że kiedy bywa słodkie, to idzie się porzygać"

magdalenabellacoza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-08, 21:11   #11
demitasse
Raczkowanie

Ja się nie znam, ale ostatnio była u Jacykowa dziewczyna z szerokimi biodrami i oto co jej zaproponował.

http://dziendobry.tvn.pl/video/smukl...est,66760.html
Stary 2012-12-08, 21:16   #12
kasztanka3
Pani Mizantrop

Do autorki tematu:
Postaw na ołówkowe sukienki w kolano, one piękne podkreślają kształty. Szerokie biodra jeżeli nie idą w parze ze zwałami tłuszczu są bardzo seksowne, sama chciałabym mieć szersze
Cytat:
Napisane przez magdalenabellacoza Pokaż wiadomość
Witajcie, podpinam się pod ten temat, bo w sumie dotyczy podobnej sprawy, tyle, że poszukuję sukienki na sylwestra, chciałabym coś klasycznego, jednak z moją figurą ciężko coś dobrać, mam szerokie biodra przy średnim wzroście (164 cm), także jeśli ktoś ma podobny problem, a zna super sprawdzony fason sukienek, bądź chciałby mi doradzić to z góry bardzo dziękuję mam też zdjęcia z tamtego roku, które już wstawiałam kiedyś na forum i mniej więcej ukazują moje biodra i boczki I bardzo proszę nie zwracać uwagi na moje niezbyt wyjściowe obuwie Pozdrawiam!
Nie masz szerokich bioder, masz bardzo proporcjonalną sylwetkę, taką "w sam raz"!
Kup jakąś sukienkę podkreślającą talię, raczej przed kolano, bo masz świetne nogi
Stary 2012-12-10, 21:11   #13
szatynka_#
Raczkowanie

Spróbują z sukienką odcięta pod biustem rozkloszowaną w kształcie litery A lub sukienka z dużą baskiną.
szatynka_# jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości