pierwsza wizyta :D - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-23, 08:18   #1
kkiinniiaa
Przyczajenie

pierwsza wizyta :D

dziewczynki muszę się wa pochwalić byłam dzisiaj pierwszy raz u ginekologa... nie wiem czy jest się czym chwalić ale szczerze mówiąc troszke sie bałam, wiec jestem z siebie dumna było spoko, więc dziewczyny, jeżeli jeszcze nie byłyście to dodam wam otuchy: naprawde nie jest źle i wcale mi nie przeszkadzało zę to był facet wiec pozdrawiam i sorry, ale musiałam sie pochwalić paaa
Miłość, to nie pluszowy miś..ani kwiaty, to tez nie diabeł rogaty ani miłość, kiedy jedno płacze, a drugie po nim skacze! Miłość, to zaden film w żadnym kinie..ani róze, ani całusy małe, duże!! ale miłość, kiedy jedno spada w dół, drugie ciągnie je ku górze....
kkiinniiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-23, 08:22   #2
Vanessa176
BAN stały

GG do Vanessa176
Dot.: pierwsza wizyta :D

Cytat:
Napisane przez kkiinniiaa Pokaż wiadomość
dziewczynki muszę się wa pochwalić byłam dzisiaj pierwszy raz u ginekologa... nie wiem czy jest się czym chwalić ale szczerze mówiąc troszke sie bałam, wiec jestem z siebie dumna było spoko, więc dziewczyny, jeżeli jeszcze nie byłyście to dodam wam otuchy: naprawde nie jest źle i wcale mi nie przeszkadzało zę to był facet wiec pozdrawiam i sorry, ale musiałam sie pochwalić paaa

Witam!
Oj zazdroszcze CiJa mam jeszcze przed soba ta wizyte.Jakos nie moge sie zebrac,ale juz sobie zapowiedzialam,ze w tym tygodniu,najdalej po niedzieli ide!Kurczeaale sie stresuje.Boje sie czy wszystko bedzie ok.Mozesz mi tak w skrocie opowiedziec jak bylo.bede wdzieczna.Pozdrawia m.
Vanessa176 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-23, 09:48   #3
Fresa
Zakorzenienie

Vanesa176 ,naprawdę nie ma się czego obawiać.
Zanim autorka wątku opisze swoją wizytę,możesz poczytać w tych wątkach,jak taka wizyta wygląda :

Jak się przygotować,pierwsza wizyta u ginekologa

Jak wygląda wizyta

Zero strachu!Pierwsza wizyta u ginekologa

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-23, 10:04   #4
Vanessa176
BAN stały

GG do Vanessa176

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Vanesa176 ,naprawdę nie ma się czego obawiać.
Zanim autorka wątku opisze swoją wizytę,możesz poczytać w tych wątkach,jak taka wizyta wygląda :

Jak się przygotować,pierwsza wizyta u ginekologa

Jak wygląda wizyta

Zero strachu!Pierwsza wizyta u ginekologa
Wielkie dzieki kochana!!!
Stary 2007-08-23, 10:09   #5
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vanessa176 Pokaż wiadomość
Wielkie dzieki kochana!!!
Nie ma za co .
Mam nadzieję,że linki się przydadzą zanim autorka wątku dorzuci jeszcze coś od siebie .
Miłej lektury.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-23, 10:13   #6
Czarna_Złośnica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kkiinniiaa Pokaż wiadomość
Gratuluje odwagi nie ma sie czego bac przecież to chodzi o nasze zdrowie i nasz organizm.
Czarna_Złośnica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-23, 10:16   #7
Adkara
Zakorzenienie

Pamietam, że ja tez się strasznie bałam i powiedziałam sobie, że nigdy do faceta nie pójdę :P: i co? Przemogłam się i poszłam do faceta Naprawdę wizyta u ginekologa nie musi być straszna, moja taka nie była
Adkara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-23, 10:48   #8
bmadziaa
Raczkowanie

aa, dzisiaj się wybieram do ginekologa... ; wczoraj mój chłopak ( prawie siłą (; ) wcisnął mi telefon w rękę i zadzwoniłam! wizyta dzisiaj o 18, trzymajcie kciuki... no, ale czuję, że nie będzie tak strasznie, chociaż to pierwsza wizyta.... pocieszam się tym, że ginekolog ma to na codizeń i nie jedną kobitkę badał!
pozdrawiam
bmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-23, 11:11   #9
kkiinniiaa
Przyczajenie

Bmadziaa miałam podobnie...też chłopak mnie namówił...nawet numer mi wykręcił i chyba bede musiała mu podziekować a wizyta...weszłam pan doktor zapytał o co chodzi i jakoś tak poleciało bardzo sympatyczny, NORLAMNY powiedziałam mu że pierwszy raz i jakoś tak w przyjaznej atmosferze mi minęła ta wizyta wiec Vaness176...nic się nie bój tylko idź mi po głowie cały czas chodziła myśl "przecież to lekarz...dla niego to nic dziwnego" i to mi pomogła powodzenia i napisz jak było
Miłość, to nie pluszowy miś..ani kwiaty, to tez nie diabeł rogaty ani miłość, kiedy jedno płacze, a drugie po nim skacze! Miłość, to zaden film w żadnym kinie..ani róze, ani całusy małe, duże!! ale miłość, kiedy jedno spada w dół, drugie ciągnie je ku górze....
kkiinniiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-23, 11:38   #10
Czarna_Złośnica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bmadziaa Pokaż wiadomość
aa, dzisiaj się wybieram do ginekologa... ; wczoraj mój chłopak ( prawie siłą (; ) wcisnął mi telefon w rękę i zadzwoniłam! wizyta dzisiaj o 18, trzymajcie kciuki... no, ale czuję, że nie będzie tak strasznie, chociaż to pierwsza wizyta.... pocieszam się tym, że ginekolog ma to na codizeń i nie jedną kobitkę badał!
pozdrawiam
bmadziaa oczywiście, że ginekolog dziennie bada kilkanaście kobiet i dla niego to jest normalna rzecz i nie ma sie czego bać...zobaczysz...powodze nia
Czarna_Złośnica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-23, 22:19   #11
Vanessa176
BAN stały

GG do Vanessa176

Wielkie dzieki dziewczyny za wsparcie.Jutro bede miala nr telefonu i dzwonie.Oczywiscie po wizycie wszystko opowiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-24, 06:55   #12
bmadziaa
Raczkowanie

no i jestem po wizycie
Vanessa, nic się nie martw i dzwoń jak najszybciej!
u mnie pan doktor był b. miły, normlany... powiedziałam, że to pierwsza wizyta i poszło dość sprawnie... badanie nic nie bolało, może przerazić cię trochę fotel na który masz usiąść, ale nie ma się czego bać!
dostałam tabletki, dostałam też leki bo zauważył lekki stan zapalny..
więc badajcie się dziewcyzny, i to bez stresu i jak najszybciej, żeby później nie było żadnych powikłań!
to nic strasznego!
pzdr ;*
bmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-24, 14:59   #13
Alishia19
Raczkowanie

GG do Alishia19

No to gratulacje,ja jeszcze nie byłam u gin,chodż wiem że juz dawno powinnam sie tam wybrać,ale jakos nie mogę.Ale fajnie tak poczytac,że komus sie podobała pierwsza wizyta:0
Alishia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-24, 22:37   #14
misia_171717
Raczkowanie

hej, ja tez dzisiaj byłam pierwszy raz ale nie wiem czy to dobrze czy zle...? bo Pani doktor nie zbadała mnie... dała skierowanie na badanie hormonów, i mówiła ze jak do niej przyjde to zobaczy co z nimi a potem do mi skierowanie na usg...pytała czy mam jakies inne dolegliwosci niz spózniajacy sie okres(nie mam), a do tego jak usłyszałam ze miesiaczkuje od roku to mówiła ze tak sie moze dziac ze sie spóznia:P:P:P
misia_171717 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 11:15   #15
Vanessa176
BAN stały

GG do Vanessa176

Witam dziewczynki!
Ja tez wpadlam sie pochwalic.Wczoraj,tak jak zaplanowalam,bylam u ginekologa i to nie kobiety,takie mialam plany,a u faceta!i powiem Wam,ze nie wiem czego ja sie balam.Bylo ok.Jakos tak podeszlam do tego na luzie i nawet nie czulam jakiegos ogromnego skrepowania.moj lekarz okazal sie swietnym facetem,bardzo milym i delikatnym.juz na poczatku sobie pozartowalismy.Hehe h.Teraz juz wiem,ze go nie zmienie.Na wlasnej skurze przekonalam sie ,ze to nic strasznego.Dziewczyny nie zwlekajcie.Nie ma sie czego bac!!!!!Zycze powodzenia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-30, 16:44   #16
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa

ja tez wlasnie wróciłam z pierwszej wizyty u Pana Dżi :p (ginekologaa ) szczerze nastawiałam sie na coś straszniejszego .. troche sie bałam bo sie ze mna coś działo, ale zbadał mnie najpierw na fotelu pozniej na łożku takim czyms jak usg i okazało sie ze mam dwa torbiele na jajniku.No ale dał mi lekarstwa wiec juz sie nie boje, chociaz obawialam sie ze bede musiala miec operacje.Dobrze ze poszlam bo jak bym odkładała tą wizytą to nie wiadomo czy bym sobie sama nie zaszkodziła :p. Więc lepiej nie zwlekajcie nigdy z wizytą ;]
gajqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-31, 11:10   #17
anetaa333
Przyczajenie

je też się będę musiała pewnie wybrać bo mam problem, który może i poważny nie jest ale strasznie denerwujący. może któraś z was będzie mi potrafiła pomóc
pierwszą miesiączkę dostałam w wieku 12 lat (obecnie mam 16) a moje cykla dalej nie są równe. zapisuję sobie wszystko w kalendarzyku od ponad roku i rozpiętość wynosi od 22 dni do 30. czytałam że to wszystko powinno uregulować się w ciągu dwóch lat od pierwszej miesiączki, ale u mnie tak nie jest

czy wiecie może dlaczego tak jest? bardzo prosiłabym o pomoc, bo ginekolog mnie trochę przeraża
anetaa333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-31, 11:32   #18
Vanessa176
BAN stały

GG do Vanessa176

Cytat:
Napisane przez anetaa333 Pokaż wiadomość
je też się będę musiała pewnie wybrać bo mam problem, który może i poważny nie jest ale strasznie denerwujący. może któraś z was będzie mi potrafiła pomóc
pierwszą miesiączkę dostałam w wieku 12 lat (obecnie mam 16) a moje cykla dalej nie są równe. zapisuję sobie wszystko w kalendarzyku od ponad roku i rozpiętość wynosi od 22 dni do 30. czytałam że to wszystko powinno uregulować się w ciągu dwóch lat od pierwszej miesiączki, ale u mnie tak nie jest

czy wiecie może dlaczego tak jest? bardzo prosiłabym o pomoc, bo ginekolog mnie trochę przeraża

Ja tez od kad pamieta nie mialam regularnych cykli,ale u mnie roznica wynosila 2,3 dni,a u Ciebie nawet 8.Mysle,ze powinnas wybrac sie do ginekologa.To nic strasznego,uwierz mi.
Jak juz sie zdecydujesz to potem pojdzie bardzo latwo.Ja jakos nie moglam powiedziec sobie ide i koniec.Strasznie sie stresowalam,a jak w koncu powiedzialam samej sobie,ze ide na 100%,zadzwonilam i umowilam sie to juz nie mialam wyjscia.
Stwierdzilam,ze im szybciej pojde.tym szybciej bede miala ten pierwszy raz z glowy.I okazalo sie ze bylo calkiem ok.powodzenia.
Stary 2007-08-31, 13:49   #19
anetaa333
Przyczajenie

dziękuję za odpowiedź a do ginekologa wybiorę się na pewno, tylko jeszcze nie wiem kiedy
anetaa333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-31, 21:50   #20
pluto17-17
Zadomowienie

a mam takie pytanko depilowalyscie sie przed wizytą???

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post10816597 KSIĄZKI
pluto17-17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-31, 22:21   #21
domini5
Raczkowanie

gratuluje haha wiadomo "najtrudniejszy pierwszy raz"
Jest pełnią szczęścia, ogniem miłości.
Kochać, być razem, bez samotności !
domini5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-31, 22:58   #22
zakochanazłośnica
Przyczajenie

ja będę miała wizytę za dwa tygodnie ale cały czas się depiluę :P nie wyobrażam sobie niewydepilowanej :P

.....SOLĄ ŻYCIA JEST MIŁOŚĆ.....
zakochanazłośnica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-01, 08:21   #23
pluto17-17
Zadomowienie

no własnie ja też sobie tego nie wyobrażam
ale slyszalam o tym ze niektórzy ginekolodzy upominaja ze tak nie wolno !!
ale ja nie dam rady nie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-01, 13:01   #24
Vanessa176
BAN stały

GG do Vanessa176

Ja tez jestem ciagle wydepilowana.Przyzwyczail am sie do tego i nie moglabym byc zarosnietaMoj gin jakos nie robil mi zadnych aluzji na ten temat.Co ich to obchodzi!!To nasza sprawa.
Stary 2007-09-01, 20:09   #25
pluto17-17
Zadomowienie

no tak tak ale jednak ...
a tak w ogóle to ile miałyscie lat jak sie zdecydowałyscie isc 1 raz???

Stary 2007-09-01, 20:28   #26
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa

ja mam 19 i dwa dni temu bylam pierwszy raz ale to z przymusu.. gdyby nie to to pewnie bym sie nie wybrała ;] ale ciesze sie ze mam to za soba (wizyte) ;p
gajqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-01, 21:56   #27
pinkna
Przyczajenie

Wizyta u ginxa to nic strasznego, zdecydowanie wolę to niż wizytę u dentysty Ja obecnie już mam trochę latek - 24 a mój pierwszy raz u ginxa niestety nawet nie byl zaplanowany więc siłą rzeczy nie wspominam go mile Jak dostalam w wieku 13 lat pierwszy okres to dostalam niespodziewanie krwotoku no i jechalam z mama na pogotowie ehh. Nie dosc ze mloda i nieprzygotowana, z okresem i stresem, i jeszcze do kobiety (wtedy bym sie chyba nie rozebrala jeszcze przed facetem-lekarzem :P), nie wspominam tego milo. Ale teraz mam super lekarza, i nigdy nie narzekam jak mam złożyć mu wizytę
A co do depilacji - to jakos nie wyobrazam sobie isc do lekarza zarośnięta choć z krótkim 'jeżykiem' już mi się zdarzylo :P Mój lekarz się nie czepia, ale słyszalam że niektórzy i owszem.
Pozdrawiam
pinkna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-02, 15:31   #28
pluto17-17
Zadomowienie

ja mam 17 i za jakis czas sie musze wybrac

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości