|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Elektryzowanie.. a prostowanie?
Cześć ;-)
Mam pewien problem z moimi włosami .. Jak dla mnie to fatalnie to wygląda .. ![]() ![]() ![]() Powiedzcie co mam zrobić, żeby mi się nie elektryzowały? Dodam, że używam prostownicy Optimum http://allegro.pl/item224949145_pros...m_sw_1015.html . Właśnie tej. Od kilku miesięcy. HELP!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Elektryzowanie.. a prostowanie?
Nie nazwałabym tego elektryzowaniem. Widoczne na zdjęcu odstające włoski, to te które uległy uszkodzeniu/spaleniu/złamaniu. Są krótsze a więc nie przylegają idealnie do reszy włosów. Osłabione, zniszczone włosy stają się bardziej podatne na skręcanie i wywijanie.
Jedynym wyjściem jest odstawienie prostownicy i intensywna regeneracja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
nie. ma innej rady?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Jeśli nie zaprzestaniesz używania prostownicy, proces niszczenia będzie sie pogłębiał. Po jakimś czasie każdy włos będzie się kruszył i skręcał, tak jak te pojedyncze. Taka fryzura będzie się nadawał jedynie do ścięcia, warto więc dać czuprynie odpocząć.
Prostownice bardzo niszą włosy, niezależnie od tego co twierdzi producent. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
![]()
Racja. Też miałam tak, ale tylko z prawej strony bo tam sie kręciły bardziej.
One się kruszą i łamią, albo nawet wypadają i odrastają, więc są innej długości od reszty. Wtedy sie skręcają, więc więcej prostujesz a one się znowu łamią i to jest takie błędne koło ![]() Narazie postaw na odbudowanie włosów ![]() Pozdrawiam HG ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.