|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Zapach bardzo męski? z klasą i najwyższej pólki
Witam serdecznie!
Poszukuje zapachu. (Zapewne jak my wszyscy.) Moje możliwości są ograniczone, daltego zrwacam się o pomoc tutaj. Jestem otwarty na wasze wskazówki i propozycje. Dla sprecyzowania, szukam czegoś naprawdę z klasą. Dla prawdziwego mężczynzy. Gentleman'a klasy pierwszej, najwyższych lotów!!!!!! Jak do tej pory zapachy jakie miałęm okazje poznać, jedynie nakreśliły kierunek poszukiwań (tutaj mogę wymienić Bois Du Portugal - Creed, i dobrze wszytskim znanego Egoiste- Chanel; moze coś na wzór Sables - Annick Goutal). Owszem, jest też kilka tytułów na półkach sklepowych, które mogę nazwać mianem "nie takie złe". Do nich mogę zaliczyć: M7 i Opium -YSL, Gucci Ph i Gucci Ph II; Lalique Lion -Lalique. Ale nie jest to to czego szukam, z upragnieniem. Podkreśle, raz jeszcze, że szukam czego naprawdę bardzo męskiego i wysokiej klasy. Wiem, że tej bardziej doświadczonej części podoba sie Gaiac Micallef. Dla mnie osobiście nie jest on zapachem przywodzacym na myśl prawdziwego mężczynzy. Jest bardzo łądny i wogóle,ale jakoś tak... może zbyt ugłaskany, za mało szlachetny. Kiedyś myślałem, że odpowiedzią będzie Amouage Gold, ale tutaj też pusto. Znacznie lepiej, ale... nadal nie to. Jakoś tak dziwnie. Może zbyt mało w nim ciepła? Nieeuropejsko? Prawdziwy dżentelmen kojaży mi się z czymś bardzo słodkim (ale nie jakiś typowy cukierek, słodziak), ciepłym, przyjemnym, a przy tym bardzo stanowczym. Takie wrażenie pozostawia mi właśnie BdP Creed'a, oraz Egoiste. Jednak nie uwazam, że powino się ograniczać tego wyłącznie do takich zółtawo-miodowych barw. Choć to te właśnie sprawdzają się właściwie i idealnie. Ostatnio chodzą mi po głowie dwie marki, których zapachów nie miałem jeszcze możliwości poznać. Pierwsza to Les Parfums de Rosine. Róża wydaje się bardzo interesująca i intrygująca; to bardzo szlachetny kwiat, który pasuje dla dzentelmena. Ale czy napewno? Jestem ciekawy jej "męskiego oblicza". Rose d'Homme? Druga to Carthusia. Niewiedzieć czemu marka wydaje się tak prosta, że aż odpowiednia do tworzenia prawdziwie męskich zapachów. Niewiem, nieznam... trzeba sprawdzić. Czy spotkałyście się kiedyś z zapachem, o którym możecie stanowczo powiedzieć, że jest naprawdę męski? Podzielcie się swoim doświadczeniem. Wrzucie kilka tytułów, będe bardzo wdzięczny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapach bardzo męski? z klasą i najwyższej pólki
Nie wiem czy potrafię pomóc ale moja propozycja TO NOWA WERSJA BURBERRY LONDON ( w kocyku) Mój Tż pachnie tym właśnie zapachem, jest to 100% męski i nie dający się pomylić z żadnym innym.
Polecam serdecznie !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A o Penhaligonsie nie myślałeś ?
Mnie właśnie ta Marka kojaży się z Gentelmenem najwyższej Klasy - może dlatego, ze Angielska .. hmmmmm. Mój Mąż używa teraz Endymion - jestem pod wrażeniem tego zpachu na męskiej skórze. Tak samo podoba mi się bardzo jak pachnie Harlem - Bond no9 - ale to już nie będzie europejski zapach - bardziej Nowojorski taki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najproście - lubisz słodkie cytrusy, drewno, ale też pazury : aldehydy, benzoin, ale też bergamotkę ... Minotaure - Paloma Picasso ? Ma żółto - miodową barwę, ale nuty mówią same za siebie: Top note : Coriander, Tarragon, Aldehydes, Galbanum Middle note : Lily of the valley, Geranium, Rose, Jasmine Base note : Vanilla, Tonka, Sandal, Amber (a czy przypadkiem takiego/podobnego wątku nie było już ? ![]() Edit: a to Szanowny Pan taki miły bywał ostatnimi czasy w "Perełkach ..." ... Hmmmm ... I Szanowny Pan szuka zapachów z klasą ? Żeby takich zapachów używać, trzeba takową posiadać ... Bez urazy ;> |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
...nie ma sprawy, nie znamy się osobiście.
Troche się wątek rozmył widzę! To, ze wymieniłem M7, Opium, Lalique (Equus też jest sympatyczny), Gucci itd. nie oznacza, że uważam je za... jak to nazwać - może kategorią "dość dobre". Mam im do zarzucenia, czasem więcej niż bym chciał. A używać... czasem. Nie zrozumcie mnie źle, ale szukam czegoś naprawde dobrego i z klasą. Czy jest tu ktoś kto zna BdP Creed'a? Moze ta osoba by mogła narzucić jakieś propozycje. Nie znam jeszcze tylu zapachów. Dziękuje za powyższe propozycje, co ciekawsze przetestuje. Czy jest ktoś kto zna Rose d'Homme i mogła zrecenzować wrażenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Żeś zaszalał...
![]() Na tematy Creed BdP itp. pogadaj tutaj: http://community.basenotes.net/forumdisplay.php?f=17 a i poczytaj tu: http://www.basenotes.net/directory Z mojej strony: -Anteus -Carolina Herra for men -L'Instant Guerlain -Idole de Lublin -L'Anarchiste -Tea for Two L'Artisan Parfumeur |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Hej! Zna ktoś może Rose d'Homme - firmy Les Pe...Rosine? Wrzucie jakieś opinie?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ej baby! dzis bylam na miescie i dwa ciacha kolo mnie przechodzily i tak cudnie pachnieli ze az przystanelam!!!!!!
ale nie wiem jakie to byly perfumy ![]()
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dobra, oto i odkopuję wątek sprzed 6 lat
![]() Rzecz dotyczy perfum męskich. Ukochanemu sprezentowałam Gucci PH i Dirty English, więc ma zapasy ładnych zapachów, ale sama chciałam zainteresować się męską półką, żeby jeszcze jakieś ciekawe męskie zapachy wyszukać, zwykle ją omijałam. Wszystko dla mnie pachnie strasznie damsko ![]() Szukam więc perfum męskich, z mainstreamu i niszy (ale nie amłażowej cenowo): - pachnących męsko, a nie unisexowo - drewnianych - mogą być lekko korzenne, ale Hoggar to dla mnie już zbyt wiele korzeni Właściwie to wszystkie wymagania, proszę o propozycje ![]()
![]() |
#11 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
akurat wg mnie 2 najbardziej udane zapachy męskie to Amouage ![]() Jubilation XXV i Memoir Man z innych...może kadzidlane Kyoto GDG, Wonderwood, CDG 2, Absinth, Duro, Black Afgano a tanszych moze Terre Hermesa, He wood ( dla mnie takie metroseksualne ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Drugi mój typ to Chanel Antaeus, ale szukaj starej wersji ![]() Poza tym: Chanel Egoiste, Gucci Envy, Lacroix Tumulte PH, Rochas Lui, Lalique Encre Noire, Kenzo PH, Gucci PH Vintage, CK Eternity, Montale Red Vetyver, Chopard Noble Cedar, Sisley Eau d'Ikar, Miyake L'Eau Bleue d'IsseyPH... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
O, dziękuję za tyle konkretnych nazw, na pewno wkrótce przetestuję.
![]() A co do Kyoto GDG, Wonderwood i He Wood, to dla mnie one są typowymi unisexami, Kyoto i He Wood mam w swojej własnej kolekcji, a Wonderwood też bym nie pogardziła ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wąchałam Chanel Egoise - fajny
Dior Fahrenheit - najfajniejszy z tych oraz M7 YSL - ciężki jak smoła, ale męskości mu nie można odmówić ![]() Resztę przy następnej wizycie w D., bo dzisiaj skupiałam sie na przyprawowcach
tak pachnę Edytowane przez Quinn Czas edycji: 2013-03-26 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Lalique Encre Noire i Fahrenheit Intense
![]() Podobają mi się jeszcze L'occitane Eau des Baux - ale one trochę unisexowe są. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Vegemamita
|
Jak dla mnie to Olivier Durbano Black Tourmaline jest typowo bardzo męskim zapachem
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.