|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Miłosniczki WIOSEŁ :P
Urządzenie jest dość drogie i stąd pewnie, nie we wszystkich fitnessach jest dostępne. Moim i nie tylko moim zdaniem, to najlepszy sprzęt areobowy, jaki powstał. Trenowałem przez 3 lata i moja forma była nieziemska poprostu. Zamierzam wrócić...
Ktoś ma jakieś doświadczenia?
God does not play dice... Edytowane przez pingwin2 Czas edycji: 2009-09-23 o 04:38 |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Miłosniczki WIOSEŁ :P
"Ćwiczenia na wioślarzu pomagają zmniejszyć ilość tkanki tłuszczowej, wysmuklić sylwetkę, zwalczyć cellulit a także pozytywnie wpływają na samopoczucie"
"Wioślarz umożliwia trening całego ciała, a w szczególności wzmożoną pracę rąk, ramion, pleców oraz górnej i dolnej partii nóg" "Trening na wioślarzu pozwala na bardzo szybkie kształtowanie masy mięśniowej, spalanie kalorii i poprawę sprawności fizycznej, wraz z poprawą pracy układu krążenia i oddychania" Hm ...W praktyce to prawda,ja czuję ogólną poprawę mojego ustroju:P ![]() i zachęcam do ćwiczeń, chociaż dla niektórych może to się okazać mniej fascynujące, ale każdy lubi co innego,czyż nie? |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Miłosniczki WIOSEŁ :P
Melduję, że dziś od 18.30 do 19.00 zamierzam wiosłować, a Wyyy?
Ale tak lajcikowo, bo jakoś dziś mi się nie chce zbytnio szybko wiosłować...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
ja tez od dziś wiosłuję
do tego zdrowa dietka i biędzie git
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
ja od dluzszego czasu, ale bardzo lubie.
dokladnie - plus dieta i bedzie ok. bo jestesmy tym co jemy. |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ktoś próbował "wioseł" CONCEPT II?
od dłuższego czasu wiosłuje i uważam to za świetny sposób na poprawienie ogólnej wydolności, sylwetki. wiosłowanie dostarcza mi dużej dawki relaksu także. nie przesadzam jednak zbytnio, bo sylwetka trochę robi się a'la chłopak itp. ale rekreacyjnie, nie po zawodowemu polecam każdej kobiecie, a dla mężczyzn - moim zdaniem - to bardzo dobra droga do wzmocnienia i poprawy sylwetki i kondycji. Zapraszam Pana do wątku Miłośniczki Wioseł( wątek zapoczątkowany wczoraj, więc mało wpisów
)Tytuł może sugeruje , że dot. on tylko Pań , ale towarzystwo Panów również, a nawet i bardziej podejrzewam mile widziane, bo na wizazu.pl stosunkowo mało Panów się udziela -> zapraszam ->https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=368496
Edytowane przez ocziko Czas edycji: 2009-09-23 o 00:57 Powód: zapomniałam wkleić linka do wątku o wioślarzu |
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
a czy wiosłowanie pomaga w uzyskaniu płaskiego brzuszka ?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
jesli zbytnio nie objesz sie przed wioslowaniem i po
ogolnie rzecz biorąc, w czasie wioslowania napina sie glownie miesnie nog, posladkow,ud, ale brzuszek tez mozna troszeczke podregulowac,bo to w koncu cwiczenie aerobowe i pomaga w pozbyciu sie zbednej tkanki tluszczowej ( nalezy pamietac,zeby podczas treningu pic wode mineralna - wtedy beda efekty). jesli zalezy Ci na brzuchu, to waro polaczyc np. rowerek, wioslarz, cyz orbitrek itp. czy inne urzadzenie(bo to ogolnie dobrze rozgrzeje orgaznim, super wplynie na krazenie, pomoze w redukcji tluszczyku itp. - same zalety ) z nakierowanymi na miesnie brzucha cwiczeniami ( Weider itp. ) P.S. tutaj na forum jest wiele watkow na temat brzuchalków ;P:P |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Zawsze robię rozgrzewkę na wiośle przed treningiem siłowym.
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
to swietnie i tak powinno byc, tak naprawde ( zreszta Wy to wiecie!) przed kazdym treningiem na jakimkolwiek sprzecie nalezy wykonac minimum 10 minutowa rozgrzewke, dla wlasnego dobra... bo rozgrzane miesnie sa mniej kaprysne,hih
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
ile czasu najdłużej udało Wam się wiosłować?
( Ja nie lubie długo , ale raczej szybko i jednostajnym tempie, dla złapania rytmu. I w metrach bardziej sumuje, zazwyczaj wiosłuje 1800-2600 m ,ale jak mam nastrój ... Czasem i więcej, czasem mniej) .A WY????? Piszcie, jestem ciekawa jakie macie odczucia i czy tak samo jak ja lubicie wiosłować ( chociaż ostatnio przekonałam się też do orbitreka, bo miałam okazję spróbować ćwiczyć na nim ) |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Czekam na odpowiedzi
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
witam
czy jest ktos kto wiosluje? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

do tego zdrowa dietka i biędzie git
)Tytuł może sugeruje , że dot. on tylko Pań , ale towarzystwo Panów również, a nawet i bardziej podejrzewam mile widziane, bo na wizazu.pl stosunkowo mało Panów się udziela