![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kot wypil akwariowa wode
Czesc. Dzis pierwszy dzien kiedy kupilam akwarium i w sklepie polecono mi dodac jeszcze pare kropel zmiekczacza do wody. I kot ja pil z akwarium (chcial cala wode wypic to by tylko rybka zostala
![]() Dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kot wypil akwariowa wode
Pierwszy dzień funkcjonowania akwarium i już jest tam rybka? To nie dobrze
![]() Zainwestuj w pokrywę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
okey to byl profesjonalista w tym sklepie
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Podobno w akwarium- kuli nie powinno się trzymać rybek, lepsze są w kształcie prostokątnym. Znalazłam link, pod którym jest wytłumaczone dlaczego kula nie jest dobra:
http://zwierzeta-forum.low.pl/vt3611...c0aebc914567ac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
po co Ci słoik udajacy akwarium i samotna rybka
Cytat:
Masz aparature ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A co o innyc ksztaltach - kieliszek, lampa, butelka itp. Wiele do wyboru w sklepie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A co z kotem?Przeżył?Dobrze się czuje?Nic mu nie dolega?
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
te wynalazki to raczej pojemniki na wode a nie akwaria
Bedac rybka ![]() ![]() A Ty PumkaMarta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
a jaki jest skład zmiękczacza? jesli rybka po nim zyje, to kot pewnie też nie umrze.
A co do akwarystyki to złote rybki w szklanych kulach wyglądają dobrze tylko na zdjęciach, przecież od pływania w kółko mozna pier***ca dostać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo przecież skoro rybki żyją w takiej wodzie i żyją ,to równie dobrze człowiek mógłby się jej napić . Ja wolę nie ryzykować ![]() Wybieram mineralną ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja posiadam rybkę welonkę i trzymam ją właśnie w takiej szklanej kuli.
Nie mam tam nic oprócz wody, ani roślinek, ani kamieni, ani filtra, Wodę wlewam prosto z kranu i od razu wrzucam rybkę, czyszczę kulę raz na tydzień. Rybka żyje już ponad 2 lata i miewa sie dobrze ![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
NIE WOLNO TRZ?YMAC R?YBEK W KULACH I INNYCH "POMYSLOWYCH" AKWARIACH!
To męczrnia! Biedne rybki ![]() Jeśli sie ktoś za coś bierze to najpierw trzeba się troche do tego przygotować, poczytać... Jak dla mnie to straszny sadyzm... I jeszcze jedno- trzeba poczekać conajmniej dwa tygodnie i dopiero wpuscić rybkę. Co tydzień trzeba podmieniać 10% wody, nie więcej. Biedne te wasze rybki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
dopiero 2 lata
obadaj link wyzej,tam jest info ile zyja welonki Tak z ciekawosci jaka masz radoche z posiadania czegos takiego?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Welony żyją do 50 lat..
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapewne chodzi o uzdatniacz, mysle ze kotu nie powinno nic sie stac sorry ale no comments |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
a ja bym chciała się kąpać z rybką. Wlewam wode do wanny, wchodzę z rybką, potem się myjemy, potem rybka wraca do swojego akwarium- az do następnej kąpieli- to napewno fajniejsze niż gumowe kaczuszki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Nie zapomnij wyszorować rybki szarym mydlem..
autorko wątku- lepiej martw sie rybką a nie kotem ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Okey, dzieki za odpowiedzi.
Kot miewa sie okey, pol dnia siedzi przy akwarium ![]() Preparat na zmiekczenie wody polecono mi poniewaz tu gdzie mieszkam woda podobno jest twarda i zeby rybka miala okey wode trzeba ja zmiekczyc. Jest bardzo duzo wybor akwarium. Widzialam jedno w ksztalcie grzyba. W sklepie zapytalam czego potrzebuje do akwarium i jednej rybki. Sprzedawca powiedzial ze wszystko czego potrzebuje to zmiekczacz do wody, roslinke i kamyczki. Powiedzial ze rybke mozna wstawic po pol godzinie. Chce miec jedna rybke i nie 100... litrowe akwarium tylko akwarium o malym rozmiarze. Wlasnie jutro wybieram sie do sklepu, zobacze jakie jeszcze maja akwaria. I kupie inne kamyki bo po tych woda zmienia kolor. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Żeby on tylko nie zjadł tej biedaczki ![]() ![]() ![]() A dziewczyny dobrze mówią -szklana kula nie nadaje się jako domek dla rybek ![]() Fajnie,że poszukasz normalnego akwa ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Ten Twój sprzedawca jest bardzo łasy na kasę... Wiadć ze nie zależy mu na zdrowiu zwierząt...
Jeśli potrzebujesz wskazowek co do zakładania akwa, obsady, roslinnosci sprzetu napisz do mnie na PW- chętnie pomogę, bo akwarium to moja pasja od zawsze. Tak na marginesie- dziwię się, ze rybka jeszcze zyje...
Edytowane przez K@sieńka Czas edycji: 2007-09-03 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ale PumkaMarta nie napisala, ze poszuka normalnego akwarium, tylko w innym ksztalcie...moze grzyba!!!! Po prostu ma wolne miejsce na polce.
Sorry, PumkaMarta, ale taka jest prawda. Jeeeezu!!! Moja siostra tez kupila dwa welony, do tego sliczna KULE, pokarm i to wszystko. Bo nic wiecej przeciez nie potrzebuja. Po trzech dniach rybki byly tylko przy tafli wody i lykaly powietrze. Po prostu sie dusily. I tak zaczela sie moja przygoda z akwarystyka. Teraz mam 250l i trzy welony. Oczywiscie o filtrach (mam dwa Aqua El Turbo 1100), pokrywie nie wspomne. Mialam cztery, ale niestety wyjechalam i moja 13-letnia corka nie zauwazyla, ze jedna caly czas lezy na kamieniach(!). No, i zdechla. Ryczalam jak glupia. Byla piekna i najwieksza z nich. Ale co zrobic...nie moge winic dziecka, ktore nie zna sie na akwarystyce. Co jest w ogole ladnego w kuli ze zlota rybka?! O, sorry moze dla akwarysty nic, ale dla innych... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Akwarium w ksztalcie grzyba.... Żalosne...
Wsadź tam sobie kwaitki a nie zywe stworzenie... I uwierz- propstokątne akwarium zjamuje 1/3 mniej miejsca niż kula o takim samym litrażu... czy możesz kupić sobie trzy razy wieksze akwa prostokątne... I ładniej wygląda... A wiesz co robi sie z rybką, która pływa w kuli? Nie? to mogę Ci napisać jeśli chcesz,a le to raczej nie bezie przyjemne...
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
mialam w kuli rybki ale SZKLANE mialy umocowane takie szklane banki i plywaly,na dnie kolorowe szklane kamyczki i kot tez pił stamtad wode.
Chyba lepiej miec cos takiego do ozdoby niz meczyc stworzonko,a pozniej sie szczycic ze padlo "dopiero"po 2 latach |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Jeezu, i dalej nie wiem o co chodzi.
To bylo do PumkaMarta. Taka mala aluzja z "normalnym" akwa. A ten zwirek, ktory barwi wode? To czy oby na pewno byl wczesniej plukany? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Kot bardzo lubią wodę taką "odstaną" (a jak już z jakimiś roślinkami itd. to w ogóle super - oczywiście takimi które nie są dla nich toksyczne), a nie zwykłą prosto z miski (jeśli oczywiście mogą wybierać). Wydaje mi się, że dopóki nie zabezpieczysz akwarium kot będzie powtarzał swoje akcje
![]() Na zdjęciach widoczna jest specjalnie dla kotów zaprojektowana loggia. Zwróć uwagę do jakiej wody koty mają dostęp, na pewno nie jest to zwykła woda wlewana codziennie do miski. Dom jest własnością pewnej kociej behawiorystki, która trochę wie o ich zachowaniach i upodobaniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Wlasnie, sprzedawce zapytalam czego potrzebuje do akwarium. Mysle ze gdyby byl lasy na kase jak ktos wyzej napisal to by mi powiedzial ze trzeba kupic filter, oswietlenie, duze akwarium itd. A on powiedzial, kamyki i roslinka wystarcza.
Okey, kupilam akwarium, okey to nie prostakat czteroscienny, tylko szescioscienny ![]() ![]() ![]() Ktos napisal o rybce plywajacej przy tafli wody. Wlasnie tak plywala moja rybka. Nie wiedzialam o co jej chodzi. Teraz wlozylam ja do nowego akwarium i juz plywa normalnie. Co zrobic z akwarium kula? Myslalam zeby kupic jakies malutkie rybki do niego. Sa jakies gatunki ktore moga zyc w takim akwarium? Filter na poczatku jak go wsadzam do wody to wychodza z niego babelki a potem nie. Czy on dziala okey? Te loggia dla kotow to naprawde wypas. Dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kuli- nie może w niej mieszkać żaden gatunek ryb, co najwyzej roślinki. Filtr działa normalnie- po prostu wypuszcza powietrze, które dostało się do niego.
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
sprzedaj ja na allegro a najlepiej to hoduj sobie moze roslinki,albo bedziesz miala gdzie wlozyc rybke podczas czyszczenia akwarium?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.