|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Szampon taki jak włosy czy wręcz odwrotnie??
Witam.
Mam takie pytanko - czy do włosów cienkich i przetłuszczających się mam stosować właśnie taki szampon, czy wręcz odwrotnie - szampon do włosów suchych lub normalnych. Pytam, bo różne opinie słyszałam. Aha - i jaką mam wybrać odżywkę?? Dzięki z góry za pomoc. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szampon taki jak włosy czy wręcz odwrotnie??
Zgodnie z gatunkiem wlosow. Ale to nie znaczy, ze kazdy szampon bedzie Ci sluzyl. Znalezienie odpowiadajacego Ci szamponu to czesto caly proces poszukiwan. Najlepsza odpowiedz dadza Ci Twoje wlasne wlosy. Nie kolezanka.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
powiem szczerze, że różnie to bywa, bo moje włosu są bardzo grube i puszyste, jest ich ogromna ilość. taka wielka szopa na głowie, która okiełznac potrafi tylko prostownica. używałam zawsze linii do włosów pantene intensywna regeneracja, ale ostatnio przez przypadek kupiłam odżywkę "gęste i mocne" a to jest ostatnia rzecz jaką chcę osiągnąć bo moje są aż za gęste i.. odżywka okazała się super, włosów jest jakby mniej, są bardziej sliskie (mnóstwo silikonów w ten odzywce). także róznie to bywa. trzeba próbowac na sobie.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Zdaniem fryzjerów i stylistów ani tak ani tak.
Szampon dobiera się możliwie najlepiej do skóry głowy, bo to głowę się nim myje, włosy mają mieć z nim jak najkrótszy kontakt, a do włosów dobiera się odżywki i maski. |
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale oczywiscie producenci czasem pisza, ze szampon jest do takich i takich i w zasadzie nie wiadomo na jakiej podstawie. Nie zgadzam sie z teza, ze szamponem myje sie tylko skore glowy - jednak wlosy sie tez nim myje. One tez sie brudza, osiada na nich kurz, tluszcz i inne zanieczyszczenia. Szamponu faktycznie nie nalezy trzymac za dlugo na glowie, bo ma silne dzialanie. Dlatego tez do czestego mycia nalezy uzywac szamponow do tego przeznaczonych, jak najbardziej delikatnych. Od czasu trzymania na glowie piany, jeszcze wazniejsze jest bardzo dokladne splukanie. Pozostawione resztki szamponu moga wyrzadzic duzo szkody. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.