|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
akryl na obgryzionych - wyższa cena usługi
Problem: Często zdarzają się klientki z bardzo obgryzionymi paznokciami. Przedłużamy. czekamy, tydzień - dwa, naprawiamy, czekamy tydzień dwa...
W tym czasie klientka porównuje sobie ( co nieuchronne) cenę z koleżankami które uzupełniają raz w miesiącu i ich paznokcie nie wymagaja takiej "specjalnej troski". Wiadomo koszty wzrastają. Klientka się niecierpliwi, w końcu stwierdza, że wychodzi za drogo... Jak wybrnąć? Paznokcie bardziej pracochłonne, często obserwuję również pożeranie akrylu ![]() Zabieg kosztuje a kobita chciała by już ![]() ![]() Jak zatrzymać klientkę? Pakiety usług dla obgryzających???? Problem na prawdę u mnie częsty. Jakieś propozycje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ordnung muss sein!
|
Dot.: akryl na obgryzionych - wyższa cena usługi
po pierwsze powinnas klientce na poczatku wytlumaczyc,dlaczego musi przyjsc do ciebie czesciej.
po drugie ja zawsze zaczynam od mozliwie najkrotszych paznokci-z takimi jest naprawde ciezko klientce walczyc,a jak zacznie pazur odrastac,to odchodzi zazwyczaj ochota na obgryzanie. powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Hmmm... ja z obgryzajacym paznokcie dziewczynami nigdy nie miałam problemów.
Wręcz przeciwnie, były zazwyczaj tak zachwycone, że mają nowe paznokcietki, nareszcie dłuższe niż 3 mm, że grzecznie umawiały sie na wizyty i przychodziły reguralnie. Ja przy pierwszej wizycie tlumaczę, ze 2-3 pierwsze uzupełnienia bedą co 2-2,5 tygoidnia, potem, gdy paznokcie odrosną, normalnie co 3-4 tygodnie. Tłumacze, także, że jezeli obgryzie paznokieć akrylowy, to za naprawę bedzie musiała zapłacić (na szczęscie jak dotąd trafiła mi sie jedna, która zgryzla akryl).
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
tez nie mam problemów z obgryzaczkami, może dlategom że w czasie zakładania pazurków tłumaczę czemu musi cześciej przyjść i dlaczego sie tak dzieje itp.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jagódeczko myślę, że jeżeli klientka porównuje cenę usługi to powinna porównać i paznokcie .
Ale tak na poważnie. Decyzja należy do nich, albo chcą mieć ładne pazurki i przychodzić na początku częściej, albo nieestetyczne, brzydkie ogryzki i kaskę w kieszeni. Nikogo na siłę nie zatrzymasz, a kobietki już takie są - nie widzi swojego tylko cudze ![]() ![]() Powodzonka ![]() BTW a już miałam iść spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
widzisz....to proste.....
a ja mam potem problem, bo kobitka się zapala a potem ma focha, że kasa z portfela ucieka, raz nie przychodzi na spotkanie i.... po pazurach... A potem spotykam jej sąsiadkę " a tamtej to po 3 tygodniach poodpadały ...". To mała miejscowość pod Warszawą i ludzie są bidni jak myszy... Spotykam ją potem a ona chowa ręce do kieszeni i mówi: obgryzłam bo nie miałam kasy, czasu, deszcz padał, etc... Sama sobie robię wyrzuty... może jakiś program ratunkowy dla ogryzków ale żeby nie za darmo... I druga rzecz z tej samej półki... Jak to zrobić żeby pracować na dobrym akrylu ( teraz mam Tammy Taylor ale sprowadzam ze stanów) i z kawką i herbatką i - a nie podnosić cen? Wpakowałam sie w vat, więc trochę odliczam ale i tak ciężko... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.