![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
A jaka suknia dla drobinki? ;)
Co prawda dopiero powoli się przymierzam do szukania sukni, ślub nieprędko (pieniążki same się nie uzbierają..), ale chciałabym się zorientować w temacie. Mam 152 cm wzrostu, ważę mniej więcej 55 kg. Chudziną nie jestem, biust mam spory - ogólnie jestem proporcjonalna. Ale jak zaczęłam przeglądać oferty różnych dziewczyn sprzedających suknie, to się trochę podłamałam - wzrost 160, 170... Myślicie, że ciężko będzie znaleźć coś dla mnie? Zazwyczaj i ze zwykłymi ciuchami mam kłopot - jeśli już coś na długość jest dobre, to w klatce za wąskie... Ech, dobrze, że mam jeszcze czas, bo jakbym musiała szukać w pośpiechu, to byłoby gorzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: A jaka suknia dla drobinki? ;)
Myślę, ze skrócenie za długiej sukni nie będzie stanowiło problemu
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tak sądzisz? Rety, byłoby super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() A wracając do sukni - to czy w przypadku niskiej dziewczyny lepsza byłaby prosta, czy jakaś dość wymyślna (z pięknymi falbanami, wręcz kojarząca się z balową)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Uważam, że lepsza byłaby prosta która by Cię "optycznie wydłużyła" (np. w ksztcie litery A), jeśli Twój TŻ jest dużo wyższy. Jeśli jednak nie musisz dbać o "wydłużanie" to morzesz sobie pozwolić na jakieś umiarkowane falbany na małym kole.
![]() Myślę, że taka balowa suknia z dużą ilością falban zrobiłaby z ciebie "bąbkę". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ech, narzeczony jest sporo wyższy, bo ma ponad 180 cm wzrostu... Pocieszam się, że jak założę buty na obcasie, to zawsze będzie trochę lepiej
![]() Gdybyście przypadkiem trafiły w sieci na jakieś zdjęcia sukni dla małych kobietek, to podzielcie się, co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja tez jestem mala, 160 cm, moze nie 'drobinka' (niestety), a moj luby ma prawie 2 metry. Zapewniam Cie najlepiej wizualnie wysmukla spodnica w ksztalcie litery A+ obcas+ maly tren+ dekolt w ksztalcie litery V ( zwlaszcza przy sporym biuscie). Do tego jeszcze trick z dluuugim bukietem, fryzura podniesiona, zeby odslonic szyje (tez optycznie wysmukla) i jakos to jeste;-))) Milego mierzenia i szukania sukni, to bardzo przyjemne, pamietaj, ze sa rozne sposobiki na optyczne wysmuklenie sylwetki;-))))
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Kasiu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
mniej wiecej taka;-)))
polecam taki watek: http://www.netwesele.pl/forum/viewtopic.php?t=1788 wzielam sobie do serca takie porady, poza tym ogladajac rozne suknie np. www.slub.waw.pl wklepywalam swoje wymiary w wyszukiwarce i patrzylam, jak wygladaja dziewczyny podobnej budowy w roznych krojach. Wniosek- zreszta sama sobie poogladaj- w sukniach z falbanami, na kolach fatalnie... Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-09-03 o 22:57 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za linki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
hi. ja tez jestem drobinka (1cm wyzsza od Ciebie
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dopasowana odpada - nie przy moim brzuszku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
rybka odpada jak dla mnie idealnie leży jedynie na wysokiej dziewczynie a zwłaszcza jak ma się wysokiego kawalera to wygląda jakby z młodszą siostrą przed ołtarz szedł..znowu zbyt obszerne i wzorzyste przytłaczają drobną sylwetką..idealna suknia w kształcie litery A gładka lub ewentualnie jakieś drobne kwiatki lub inne zdobienia
http://www.divinebride.co.uk/bridalw...ry/kerry_1.jpg może jakieś podłużne wzorki na sukni albo modne plisy u dołu http://www.maggiesottero.com/catalog...zaStrpless.jpg http://www.augustajones.com/Images/Helena_large.jpg Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-09-03 o 22:58 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
A taka? Strasznie mi się podoba, skrócić pewnie by się dała...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
a ten trenik jest jakoś podczepiany? .. bo przy tańcu wyszarpią panowie suknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Tańce w grę nie wchodzą - nie będzie wesela
![]() A co do sukni - myślisz, że wyglądałabym w niej dobrze? Ech, że też nie mam w pracy swojej fotki, wrzuciłabym i prościej byłoby zdecydować... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
nie podobają mi się podpięcia tej organzy pogrubią Cię jeśli koniecznie chcesz mieć taką to wydaje mi się że z przodu powinna być gładka a podpięcia i zdobienia ewentualnie z tyłu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ta zaproponowana przez Ciebie też jest bardzo ładna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja tez jestem mala (158) i moja suknia na pewno nie bedzie w ksztalcie A a to z prostej przyczyny bo my male wygladamy jak bezy w takich malych rozszerzanych tak sukniach. moja jest rozszerzona i owszem ale bez halki i drutow co sprawia wrazenie je jest leciutka tym barzdiej ze jest plisowana wzdluz i sprawiam w niej wrazenie znacznie wyzszej! Gorsecik bez zdobien bo to tez przytlacza taka niska osobe. Niestety nie moge znalesc mojej sukienki w internecie choc jest ponoc z kolekcji Agory. Slub dopiero we wrzesniu wiec nie mam jak wkleic swojego zdjecia. Na pewno nie bierz sukni jednoczesciowej bo jesli masz brzuszek to bedziesz w niej wygladac jak w worku, sprawdzila na sobie ja co prawda jestem szczupla ale nie mam wciecia w talii i ten moj gorset glaciutki to tuszuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Zanim zacznę biegać po salonach, postaram się zrzucić trochę sadełka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Akane mylisz sie co do tego kola,ja rowniez jestem niziutka,160 cm i kupilam sobie taka suknie,rowniez na kole.to na co powinnas zwracac uwage to zadnych falbabek na ramionach rowniez skromnie i subtelnie,jesli masz duzy biust to tylko dekold w litere v.pamietaj,im wiecej na sukni tym mniej Ciebie w tej sukni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Akane czy moglabys przeslac zdjecie swojej sukni?Mam podobny problem(niski wzrost) i ciezko mi cokolwiek znalezc.Chetnie bym poogladala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
heh a co ja mam powiedziec 147cm..i 45kg....
Mysle ze przy moich gabartyach trzeba bedzie isc do krawcowej
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja mam 165 cm wzrostu i ważę 48 kilo, więc też raczej Godzillą nie jestem.
![]() ![]() Generalnie z tego, co mierzyłam wnioskuję, że dopasowane suknie (rybki) wyglądają niefajnie na dziewczynach drobnych. Wszyscy mówią - podkreślaj figurę, ale jak założyłam taki model, to wyglądałam jak patyk. Do takich kiecek potrzeba kobitki-klepsydry. Za to im lżejszy materiał, tym bardziej wysmukla i czuję się wyższa. I mniej plis, falban i zakładek - tym lepiej. W moim wypadku sprawdziła się przedłużona linia talii... Tzn. (nie wiem, jak to wytłumaczyć :P) jakby spódnica od sukni (jednoczęściowa!) była biodrówką. :P Coś takiego. ![]() Ja póki co, kocham się cały czas w tej samej sukni i jeśli do stycznia mi się nie odwidzi, to wiem, co na siebie założę w Ten Dzień. ![]() P.S. Mój narzeczony ma 180 cm wzrostu i w sumie jest konkretnie wyższy ode mnie, ale jakoś nie mam z tego powodu kompleksów. I nie planuję zakładać gigantycznych obcasów tylko z tego tytułu. Tak! ![]()
O body swayed to music, O brightening glance, How can we know the dancer from the dance? -- W. B. Yeats -- (\__/) (O.o ) (> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem że dość zagadkowo to wszystkpo brzmi, ale naprawde bardzo fajnie ta sukienka sie sprawdziła. A, model Mariees de Paris, w zeszłorocznej kolekcji nazywala sie Erica, później bylą ciągle sprzedawana tylko pod zmienioną nazwą - F-erica chyba czy jakoś tak |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej Dziewczynki. Przegladam te fora i nie znalazłam jeszcze odpowiedzi na dręczące mnie pytania
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jaka suknia dla niskiej panny młodej?????
Wcale nie jesteś taka niska
![]() Na pewno nie wkładaj księżniczkowatej sukni z baardzo szerokim dołem. Możesz wyglądać jak dziewczynka idąca do komunii |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.