|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
botox-powikłania
4 tygodnie temu miałam wstrzykniety botox po raz drugi W zyciu/pierwszy w czerwcu ale efekty zadne wiec to 4 tygodnie temu, to bylo dostrzykniecie/ Powod -lwia zmarszcka i zmarszczki na czole--ale niewielkie-mam je od kiedy pamietam.
i co? teraz to koszmar,bole głowy,wygladam nie na 10 lat mnie jak mnie zapewniano ale na 10 lat wiecej ,-wygladam na zmeczona i dokucza mi uczucie "ciagniecia"pod powiekami! Bylam na dwoch wizytach kontrolnych. Na pierwszej pani doktor powiedziala,ze tak moze jeszce trwac ale przejdzie i zaczekamy jeszcze aby dostrzyknac bo lwia zmarszczka nadal jest. Ale wciaz odczuwalam i czuje sie po prostu dziwnie ,czuje jak skora na czole i wokol oczu jest naciagnieta.A tam/wokol oczu/ nie mialam botoksu.TO NAPRAWDE BARDZO UCIAZLIWE. Wczoraj bylam na drugiej wizycie i tam pan doktor powiedzial,ze takie powiklania sie zdarzają baaardzo zadko.Powiedzial,ze dla mnie botoks jest wykluczony,zabieg byl wykonany prawidlowo i zalecil dwa gratis masaze twarzy.Po tym masazu czulam jeszcze bardziej bole glowy. Sama nie wiem ,co o tym myslec,bo moja pani doktor przestala sie juz interesowac jak sie czuje.I chyba z uwaza za sprawe zamknieta.A ja zostalam i z lwia zmarszczka i wygladem starej,zmeczonej kobiet ,ktorej na dodatek dokuczaja silne bole glowy.Co ja mam zrobic?To byl podobno oryginalny amerykanski botoks,pani doktor dopiero zaczyna kariere w tej dziedzinie ale nie mialam zastrzezen,co do jej podejscia i sposobu wykonania zabiegu. Ktos na forum /Piotr/pisal o cwiczeniach przenoszacych napiecie miesniowe. Chcialabym ten zabieg cofnac ale podobno sie nie da nic zrobic.Chcialam tez uzupelnic kwasem hialuronowych lwia zmarszczke./bo przeciez nie mam efektu/A wogole to tak mozna zrobic zabieg i umyc rece i powiedziec ,ze jestem wyjatkowym przypadkiem i tak sie zdarza baardzo rzadko.Wydaje mi sie,ze to po prostu skandal.czy ten zabieg byl rzeczywiscie prawidlowo zrobiony? Prosze o rade profesjonaliste. Czy komus cos podobnego sie zdarzylo po botoksie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: botox-powikłania
może jesteś uczulona na toksynę botulinową, bo raczej ona zapobiega bólom głowy (stosowana jest do leczenia migren),
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
według mnie wstrzykneli ci stary preparat który zwietrzał już stąd ten brak działania co do bólu głowy to może powinnaś porozmawiać w tej sprawie z innym lekarzem, generalnie jezeli masz nadal rachunek to powinaś rządać zwrotu pieniędzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Jedyna rzecz jaka mi się nasuwa to to, żebyś poszła do okulisty. Może naciągnięcie mięśni koło oczu spowodowało osłabienie oczu, a może masz wadę wzroku i dwie sprawy się nałożyły. W każdym razie dla świętego spokoju zrób to.
dobrze, że botox po 6 miesiącach przestaje działać. Wbrew pozorom wstrzykiwanie botoxu nie jest takie trudne i rzadko bywa żeby ktoś to źle zrobił. Ja osobiście też się na to zdecydowałam i jestem bardzo zadowolona. Jestem krótkowidzem, mięśnie wokół oczu są bardzo napięte i botox jest moim wybawieniem. Od pół roku nie wiem co to ból głowy od oczu, nie bolą mnie gałki oczne a oczy wydają się duże - otwarte. Wygładzenie kurzych łapek jest dla mnie drugorzędnym powodem dla którego ponowię wstrzyknęcie botoxu. Za źle zrobiony zabieg można rządać odszkodowania, tylko musisz się dowiedzieć czy faktycznie był źle zrobiony. Popytaj znajomych lekarzy co na ten temat sądzą. I napisz co to za gabinet, żeby żadna wizażanka tam nie poszła |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Mnie również przydażyła się podobna sytuacja, pani doktor bardzo chciała wykorzystać całą ampułkę i podała mi za dużą dawkę. Zamiast wygladac młodziej "postarzałam" się o 10 lat. Obwisła mi skóra policzków a pod oczami zrobiły mi się duże bańki. Wyglądałam strasznie . Minęło ok 2 miesięcy trochę to zeszło, ale dalej wygląda nie ciekawie. Byłam załamana a lekarka nie przyznała się co jest tego powodem i jeszcze wydałam pieniądze na wypełnienie, które nic nic nie dało. Po konsultacji z doświadczonym chirurgiem plastykiem (załamana chciałam iść na lifting) dowiedziałam się co się stało, no i że około 2-3 miesięcy, a nawet więcej trzeba czekać, aż te powikłania ustąpią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Nigdy nie skorzystałabym z tego typu usług u osób, które dopiero zaczynają wykonywać tego typu zabiegi, szczególnie jeśli to nie są lekarze. Może rzeczywiście masz jakieś skutki uboczne, poczytaj sobie na stronach o tego typu rzeczach! One moga wystąpić, to naturalne ale lekarz najpierw powinien Cie o tym poinformować i je wykluczyć! Poza tym dowiedz się jaką substancją był robiony zabieg. Ja chodzę do NewU Kraków, gdzie pracuje dr Olszewski - on zawsze najpierw ze mną rozmawia, wyjaśnia a dopiero później robi zabieg. A uzywają tam Azzaluru, zresztą na stronie opisują wszystkie preparaty, których stosują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry. Chciałam się dowiedzieć, czy powikłania po botoxie ustąpiły z czasem? Czy opadnięte policzki wróciły na swoje miejsce? Mi równiez przytrafiła się taka sytuacja 2 miesiące temu i boje się, że opadnięte policzki nigdy nie wróca na swoje miejsce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
A po co komu botoks? Najlepiej być naturalnym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dokładnie! Warto sprawdzić, co stosować zamiast botoksu. Botoks wygładza zmarszczki, ale nie odmładza organizmu. Polecam zabiegi odmładzające!
Edytowane przez Jeksy26 Czas edycji: 2025-01-20 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.