|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jak rozróżnić podkład na zimę od tego na lato?
Witam serdecznie!Moje pytanie dotyczy fluidów i szczerze mówiąc nie wiem czy mnie nie wyśmiejecie.Ja nigdy jeszcze nie trafiłam na fluid odpowiadający potrzebom mojej cery,(albo kupiłam zły kolor,albo żle się rozprowadzał,albo za bardzo wysuszał).Miałam już ok.7szt. i nie mogę trafić na "swój".Chyba się po prostu nie znam na nich.I mam problem,bo muszę kupić kolejny i boję się ,że znowu będzie to samo.Czytam już kilka godzin w KWC o fluidach i czym dłużej czytam,tym mniej wiem.Wiem,że to indywidualna sprawa każdej cery,ale tylko parę pytań mam ,co może mi ułatwi wybór.Po pierwsze,najważniejsze:ja k rozróżnić fluidy na zimę i lato?Wiem,że te na lato są lżejsze,ale jak to sprawdzić?Po drugie:w jaki sposób dobrać idealny kolor?Mam jasną cerę,chyba typową dla Polek i zawsze za ciemny kolor kupuję.I ostanie pytanko:mam suchą cerę,a prawie wszystkie fluidy dla takich cer,z tego co czytałam,są raczej leciutkie,bardziej na lato,i co z tym zrobić?A może głupoty gadam?Ale to wynika z tego,że za długo czytałam i mam mętlik w głowie.Jeżeli znacie jakiś dobry podkład godny polecenia (cena z średniej półki),napiszcie proszę,lub jeżeli znacie odpowiedzi na moje pytania,będę bardzo wzięczna.Już wiele razy mi pomogłyście i liczę na Was!Pozdrawiam i dziękuję!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Re: Może wreszcie się uda............
Kochane wizażystki,poradzcie coś,proszę!
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Witam porannie
Dobranie dobrego fluidu to rzeczywiście droga przez mękę Dlatego jak już znajdziesz swój to trzymaj go mocno w łapkach Odpowiadając jednak na Twoje pytanka: 1) jeżeli masz cerę suchą to szukaj prodktów mocno nawilżających (one wcale nie muszą mieć gęstej-kremowej konsystencji) 2) przy problemach z dobraniem odpowiedniego koloru może spróbuj kupić fluid tylko lekko kryjący (wtedy kolor nie jest intensywny, a więc w przypadku niezbyt dobrego dobrania nei będzie go bardzo widać Powodzenia aneta
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
wiesz, Silvio - taka mala sugestia - a moze podklad w innej formie - kremowy albo kompakt - a nie plynny?
Ja tez mialam w moim zyciu kupe podkladow raczej z dolnych i srednich polek i zaden mi nie podpasowal na tyle bym chciala go zakupic ponownie. Ostatnio troche sie pozastanawialam, poczytalam Wizaz i doszlam do wnioskow nastepujacych: 1. bylam zbrzydzona konsystencja fluidow, nie znosze miec podkladu na palcach, a gabeczka nie wszystkie daja sie dobrze rozprowadzic - zdecydowalam sie wiec na podklad w kompakcie (nawilzajacy) i wyglada na to ze byl to dobry wybor, choc zobaczymy co powiem za miesiac 2. nie warto oszczedzac na podkladzie. To chyba nawet powinnam napisac na pierwszym miejscu. Wypisz sobie moze z Wiazzu te podklady ktore Cie interesuja i sa odpowiednie dla cery suchej i potuptaj z lista do perfumerii. I probuj ... Powodzenia! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.