| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2004-08-26, 00:29 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2003-06 
				 | co wy na to ? receptura -papka

witam ...dawno mnie tu nie bylo...:P tzn bylem ale nie udzielalem sie zabardzo.. heh mam takie pytanko dotyczace.. skladu papki na tradzik ktory przepisal mi lekarz.. juz dawnno temu i jakos nie moge sie z tym czyms rozstac..  Wy ocencie... w miare mozliwosci czy to cos moze byc dobre.. bo mi sluzy.. a moze komu innemu tez?aha.. niewiem czy potraficie rozszyfrowac te skladniki..choc niektore chyba sie da.. Rezorcyni zinci oxyd. talci veneti ichtioli a (a?) 2.0 gliceryni a(d?) 30.0 ...tu nie moge sie odczytac Aq dest. a(a?) 200.0 trudno jest sie odczytac z recepty...   | 
|     |   | 
|  2004-08-26, 16:18 | #2 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2004-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Re: co wy na to ? receptura -papka

hej! recepta na papke to: Rp. resorcini zinci oxydati talci veneti ichtyoli aa 2.0 glycerini 30.0 aqua destilata ad 200.0 m.f.susp. d.s. zewnetrznie a teraz o skladnikach: rezorcyna (resorcinol) to alkohol aromatyczny o dzialaniu bakteriostatycznym i zluszczajacym. zinci oxydati to tlenek cynku o dzialaniu wysuszajacym i lekko p/bakteryjnym. talci veneti to zwykly talk, ma pochlaniac sebum i lekko zmatowic. ichtyol ma dzialanie bakteriostatyczne, gliceryna i woda to oczywiscie rozpuszczalniki ogolnie "papka" ma nieco przestarzala recepture, ale skoro pomaga, to warto stosowac... tylko nie wysusz zbytnio buzi !!  a teraz to mnie srodowisko medyczne spali na stosie za rozszyfrowanie skladnikow... oj oj  pzdr serdecznie meluzynka | 
|     |   | 
|  2004-08-26, 16:45 | #3 | 
				 | 

no to rzeczywiscie nie ma sie czym zachwycac.. chociaz mi pewnego czasu pomogla i w sumie nadal choc juz mniej.. ale mam pytanko ... chce sobie troszke zregenorowac naskorek ... bo jest jaki jest.. czyli beznadziejny.. chce zaczac uzywac Dermalibouru ... juz kiedys go mialem i niestety ale chyba zatykal pory.. choc w odnowie naskorka jest swietny.. powoduje powstawanie wypryskow.. a moze to inne kosmetyki to powodowaly?nie mam pojecia.. i niepamietam czego wtedy oprocz niego uzywalem... sprobowac jeszcze raz z nim?? co mysliscie.. | 
|     |   | 
|  2004-08-26, 16:51 | #4 | 
				 | 

dermalibour nir powinien zatykac porow (zgodnie z obietnicami producenta), wyprobuj epiteliale tej samej firmy, ma lzejsza konsystencje

| 
|     |   | 
|  2004-08-26, 17:02 | #5 | 
				 | 

wiem ze nie powinien.. a jednak.. da sie to jakos zniwelowac?? wlasnie uzywam epihtiale..to raczej krem pielegnacyjny  .. wypada duzooooooooo gorzej w regeneracji z dermalibourem...

| 
|     |   | 
|  2004-08-26, 17:06 | #6 | 
				 | 

oj ,nie wiem co Ci doradzic.. poczytaj na KWC... moze seria z iwostinu do cery tradzikowej... albo jakis delikatny kremik np hydraphase z LRP... nie wiem dokladnie o jaki efekt Ci chodzi..

| 
|     |   | 
|  2004-08-26, 17:10 | #7 | 
				 | 

mialem iwostin............ juz duzo rzeczy przetestowalem...chodzi mi o efekt zdrowej skory... czyli bez wysuszen...sciagniecia ,zaczerwienien i efektu zmietej skory... kiedys pomagal mi avene intolerantes..ale chyba w obecnym momencie jest za slaby... juz dawno temu pisalem bardzo podobny watek noale raz jest lepiej a raz gorzej...

| 
|     |   | 
|  2004-08-26, 17:19 | #8 | 
				 | 

wyprobuj hydraphase z LRP + zel do mycia twarzy toleriane tej samej firmy. jezeli chcesz dodac skorze blasku - to jakis krem z wit. c. i pamietaj o filtrach p/slonecznych - tez moga byz z LRP (bardzo skuteczne) lub krem miejski clinique. mozesz sprobowac wody termalnej w sprayu pzdr meluzynka | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.