|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Sucha cera a jesień- jak pielęgnować?
no wlasnie juz niedlugo jesien i juz zaczynam sie martwic
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: jesien........
Jestem od Ciebie kilka lat mlodsza, ale moja skora to tez sahara. Jesienia i wiosna jest w dobrej konducji, problemy sprawia latem i zima. Na mrozy uzywam kremow dla dzieci (bambino np), nivei, tlustych kremow ziaji... czasem nutrologi (nie wiem, czy dobrze napisalam) vichy, ale raczej tylko jak jestem w domu. Dobry jest tez krem na zime z Yves Rocher, mialam go wieki temu, ale wspominam calkiem mile.
tika napisał(a): > no wlasnie juz niedlugo jesien i juz zaczynam sie martwic ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
pamietam jak sie posmarowalam bambino... to byla zabawa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
A szukałaś już w KWC?
może tam coś Ci podpasuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
DO SUCHEJ SKÓRY DOBRY JEST GARNIER SUCHA SKÓRA, MA CHYBA W SKŁADZIE MIÓD, JEST NAPRAWDE OK, ZÓŁTE PUDEŁECZKO!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
pragnę tylko zuważyć, że miód ma spore działanie uczulające. Jeśli nie msza wrażliwej skóry - krem jest ok
Ze swojej strony mogę ci polecić np. ReLipid z Daxa, cała serię - jest świetna, chociaż mam mieszaną skórę. I jakiś krem z filtrem, jest tego sporo na KWC |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Nie wiem czy twoja skóra potrzebuje więcej nawilżenia, czy natłuszczenia.
Mocno nawilżający krem z filtrami ma La Roche, Hydraphace. (nie wiem jak się pisze) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
i to jest dziwne... niby skora sucha i wrazliwa ale jak stosuje na krem nawilzajacy jakis krem ochronny z filtrami to jest to dla mnie za ciezkie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
hej, ja mam podobny problem, zeszlej zimy przetrwalam dzieki nanobase na noc na przemian z daxem re-lipid. do pracy przed komputerek - neutrogena z soja, a jak przebywalam na sloneczku to wklepywalam jeszcze svr 100, zero suchych plackow
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
tika a sprobuj tylko kremow ochronnych uzywac bez nawilzajacych. Jak przychodza zimne pory roku to powinno sie uzywac tlustszych kremow, bo nawilzajace moga podraznic cere. Moja mama ma tez sucha i nigdy nie uzywala kremow nawilzajacych bo odrazu jak piecze skora za to poltluste jej bardzo sluza nawet latem. Wszystko sie ladnie wchlania i robi makijaz bez wczesniejszego pudrowania bo tez ja to uczula ostatnio daqlam jej podkladzik i puderek i jakos jej sluzy mam nadzieje ze na dluzej, bo nawet jak cos jej sluzylo to na krotko. Ale krem poltlusty powinien byc ok na jesien i zime o nawilzajacych zapomnija na te pory roku powroc do nich na wiosne. Moze to pomoze. Krem poltlusty nawilza i natluszcza skore a ten tluszcz chroni skore przed zimnem. Jesli to bedzie za malo sprobuj z tlustymi, ale skoro piszesz bambino nie pasuje to sprobuj poltluste nie zawieraja tyle tluszczu co tluste kremy. Moja mama chwali Dermike
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
ufff dzieki za rady
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.