![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jak się ściąć? pomożecie?
Otóż we wtorek wybieram się do fryzjera. Moje wlosy są dość cienkie, wypadają, ogólnie w nie najlepszej kondycji. sięgają przed ramiona.
Myślałam, że żeby je wzmocnić, ściąć się na krótko. Tylko pytanie: jak i czy mi to pasuje? W zalączeniu fryzurka, która bardzo mi się podoba i kilka moich. Pomożecie? {pierwsza fotka wymarzony fryz - załączniki, pozostałe dwie w linkach, bo nie chciały się załadować} http://img255.imageshack.us/my.php?i...2007015sz4.jpg - w spiętych http://img204.imageshack.us/my.php?image=0002698zw7.jpg - tu stoję po lewej w rozpuszczonych ;] Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2008-08-09 o 10:06 Powód: załączenie zdjeć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak się ściąć? pomożecie?
Hej
Jak spojrzałam na twoje fotki to od razu pomyślałam o jakiejś krótkiej zadziornej fryzurce bo niestety...długie włosy Tobie nie służą (z tyłu masz tylko pojedyńcze strąki). A że masz regularne rysy i młodzieńczą buzie to taka fryzurka dodałaby Ci tylko uroku i charakterku. Nie znam się na fryzurach ale ta którą sobie wybrałaśpasuje moim zdaniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ładnie by Ci było w takiej fryzurce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mam nawyk wczesnego wstawania, więc układanie nie byloby większym problemem^^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
![]()
Chcę sobie pocieniować włosy do fryzjera i nie wiem czy potrzebne jest zdjęcie fryzury jaka chcę mieć.
I JESZCZE JEDNO- MOJE WłOSY NIE CHCA SIE SAME PROSTOWAC,A PO WYSUSZENIU,LUB SPANIU MAM OKROPNA SZOPE I SA POFALOWANE GDZIENIEGDZIE(OD GUMKI DO WLOSOW MI SIE FALUJA). CO MAM ZROBIC? JAKIEJ ODZYWKI LUB CZEGOS UZYWAC ABY MI SIE SAME PROSTOWALY? POMOZCIE BO NIE CHCE SOBIE CODZIENNIE PROSTOWAC-TO STRASZNIE NIESZCZY WLOSY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Fotka fryzury by się przydała, nawet bardzo - unikniesz nieporozumień (;
A co do drugiego problemu nie wiem ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
racja zdecydowanie w krotkich bedzie ci lepeij
moze cos z moich propozycji ci sie spodoba ![]() http://www.fryzurki.pl/galerkad.php?...ba=302&numer=0 http://www.fryzurki.pl/galerkad.php?...a=302&numer=49 http://www.fryzurki.pl/galerkad.php?...=302&numer=100 http://www.fryzurki.pl/galerkad.php?...=302&numer=118 http://www.fryzurki.pl/galerkad.php?...=302&numer=121 http://www.fryzurki.pl/galerkad.php?...=302&numer=191 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ilena ś.iczne te fryzurki^^ Szczególnie ta druga
![]() Myślicie, że by pasowała? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
o tak tak
![]() krótkie ![]() mnie sie podoba fryzura 1 i 2( z tych, ktore zalaczyła Ilena)
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
mysle tez ze 2 to naj propozycja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Mi sie ta przedostatnia najbardziej podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
nio to prawda jest bardzo ciekawie ulozona ... ale bez takiego ulozenia nie wygladala by ciekawie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
jeżeli jeszcze tego nie zrobiłas to namawiam cię do ścięcia, masz super buzie do krótkiej fryzurki. wklejam kilka fotek, może cie zainspirują
Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2008-08-09 o 10:07 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Masz śliczną,subtelną, dziewczęcą buzię
![]() ![]() Pochwal się jak już wrócisz od fryzjera ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Kilka wskazówek dla Rośka...
Witam
![]() Bardzo prosiłabym o kilka wskazówek co do wyglądu - chyba każda z nas czuje czasami konieczność zmian, żeby nie popaść w monotonię ![]() Zacznę może od tego, że jestem osóbką żyjącą w pośpiechu, więc wszystko musi być praktyczne i nie wymagające czasu. Lubię wyrazisty, mocny styl, położenie nacisku na jeden akcent, często coś odważnego. Chciałabym poprosić o poradę dotyczącą fryzury, makijażu (do szkoły, na zajęcia i jakieś wyjścia - co akcentować, jakich kolorów używać), kosmetyków pielęgnacyjnych... Jak się opalam- na czerwono, ale po krótkim czasie czerwień zamienia się w ładny brąz ![]() Kolor oczu- zielony, czasem z pomarańczowymi ognikami. Piegi - brak. Cera - trudna do opisania. Raczej jasna, lekko zaróżowiona, ze skłonnością do rumieńców (których nie lubię! ![]() Włosy - bardzo krótkie, ścięłam z konieczności. Mimo to nadal wypadają (chociaż mniej) i są ciężkie do układania... Oprawa oczu - jasna, dlatego tusz do rzęs i ciemniejsza kredka często u mnie goszczą. Usta - dośc jasny róż. Najlepiej czuję się w czerni, zieleni i czerwieni. Fotka 1: taką mniej-więcej mam obecnie fryurę, Fotka 2: tuż po ścięciu 2 tyg. temu, z wlosami wymodelowanymi przez fryzjerkę - mimo instrukcji za Chiny nie umiem ułożyć ich tak samo ![]() Fotka 3: Jeszcze przed ścięciem, to bardziej pod kątem pokazania buzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Zmiana do liceum - proooszę.
We wrześniu idę do LO - w związku z tym przydałaby mi się mała zmiana (;
W grę wchodzi wszystko: fryzura, kolor włosów, makijaż... Przyjmę każdą sugestię, bo szukam idealnej mnie (; Taka, która będzie mi pasowała. Obecnie włosy mam długości ok. 6 cm z lewej i 9 cm z prawej (miałam krócej ścięty jeden bok^^), obecnie zapuszczam. Na codzień związuję ze w malutką kiteczkę, żeby nie plątały się wokół szyi (; Nałożyłam też na nie szampotetkę w kolorze mahoniowym - wyszła mi całkiem ładna kasztano-czerwień, którą każdy chwalił. Niestety fotek nie mam, a kolor już się zmył ![]() Mam cerę tłustą, jestem uzależniona od pudru - świecenie! ![]() Poza tym nie wyobrażam sobie makijażu bez tuszu do rzęs - bez niego oko mam malutkie i takie wodniste. Cerę mam raczej jasną, oczy zielone. Moim kompleksem jest garbek na nosie, niecierpię go! Ale raczej nic się nie da z nim zrobić ![]() Dodaję kilka fotek, proszę o każdą, nawet najdrobniejszą opnię i poradę ![]() P.S. Kolczyk z ostatniej fotki już nie istenieje^^ Przepraszam za tło, ale fotki z kamerki^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zmiana do liceum - proooszę.
Moim zdaniem jesteś bardzo ładna i nie potrzebujesz większych zmian :P
Skoro tak bardzo podobała Ci się ta mahoniowa szamponetka, to możeby tak kupić ją znowu? ![]() ![]() PS. wargę miałaś przekłutą, czy to tylko taki doczepiany ten kolczyk? Strasznie mi się podoba - gdzie można go nabyć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za szybką odpowiedź
![]() Kolczyk doczepiany, samoróbka - zepsuło mi się małe srebrne kółeczko, więc kolega mi go przyciął i wygiął - ot, taka nakładka ;D A co do szamponetki - myślałam też nad takim kolorem na stałe... Tylko ja ten mahoń robiłam na brązie, więc wyszedł ciemniejszy. Czy jeśli nałożę zwykłą farbę na ciemne włosy kolor też wyjdzie ciemniejszy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
włosy możesz zapuścić troszkę, i zobaczymy jak będziesz wyglądała w dłuższych, skoro masz jasną cerę to może by zrobić kilka pasemek w kolorze o kilka tonów jaśniejszym? co do makijażu to się nie wypowiem bo się jie znam, powiem tylko że fajna bluzka na ostatnim zdjęciu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Zapuścić próbuję, ale jakoś dziwnie wooolno rosną - pewnie za szybko oczekuję
![]() Hmm, jakoś sobie nie potrafię wyobrazić moich włosów z pasemkami... Myślisz o takich małych cienkich gdzieniegdzie czy raczej kilku grubszych? A co do bluzki - dziękuję^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
powinnas miec wlosy do ust jednej dlugosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Tylko ten mój naturalny kolor to taki mysi, nijaki brąz przy dziennym świetne ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja proponuję z ułożonej grzywki zrobić niesworną, nieposłuszną grzywke- ewentualnie wszystkie włoski.
Może ponieść je lekko do góry, unieść. I taka zmiana będzie dla Ciebie najodpowiedniejsza ![]() Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2008-08-09 o 10:08 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
c.d
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Czyli mocno ją wycieniować, poszarpać? ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
z tego co widzę grzywkę masz na skos, tego się powinnaś trzymać, prosta grzywka zrobi z Ciebie małą dziewczynkę, z w moim odczuciu, ponieważ masz drobną, dziewczęcą urodę, a więc tę grzywkę można postrzępić, tak jak pisze Margaret,, a te pasemka to lekkie, ma początek, na próbę
![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
W środę wraca polecona mi fryzjerka, więc zobaczymy co wyczaruje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
wklejaj zdjęcie jak tam włosy !!!
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Na razie bez zmian, bo mój psiak był chory i nie miałam do tego głowy...
Ale już sobie w główce ułożyłam jaką bym chciała mieć fryzurkę, naszkicuję i pójdę z rysunkiem;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.