|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
KORBIELÓW - która z Was tam była i też poleca wyjazd?
Witajcie
![]() Chcemy wybrać sie ze znajomymi na narty do Korbielowa. Słyszelismy rozne opinie na temat tras narciarskich, kolejek do wyciągów itd. Jakie sa Wasze opinie? Czy byłyscie moze tam? Jesli tak to poleccie prosze jakis pensjonat, w ktorym warto sie zatrzymac i blisko tras zjazdowych. A moze wie ktos gdzie mozna tam spedzic Sylwestra? Będe Wam wdzieczna za wszelkie informacje. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: KORBIELÓW - która z Was tam była i też poleca wyjazd?
Witam, w Korbielowie byłam na weekendzie majowym, więc o wyciągach nie mam pojęcia, ale polecam noclegi w Wiktorii http://www.turystyka.beskidy.pl/wiktoria/ Bardzo przyjemni właściciele i takież warunki. A ogólnie to mała wioska - chyba ze 3 knajpy w tym Zajazd SMREK - drogi, ale jedzenie pyszne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja byłam na stoku Pilsko i muszę powiedzieć, że dla początkującego narciarza (a takim jestem
![]() ![]() ![]() Generalnie bardzo ładna okolica i na nartach pojeździć też można ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
http://www.gat.pl/gallery/index.php?...rrDir=./Pilsko
na tej stronce znjdziesz zdjecia Pilska.gat to jest gliwicka agencja turystyczna,ona jest wlascicielem najwiekszego osrodnka narciarskiego w korbielowie wlasnie.ale jest tez kilka prywatnych wyciagow. co do kolejek niestety nie orientuje sie co do stanu obecnego,bo nie bylam tam z 3lata juz,choc kiedys jezdzilam co roku.i spedzalam nawet pare razy sylwestra na stoku(osrodka pilsko wlasnie).pierwszy wyciag jest dosniezany sztucznie i oswietlony i z tego co wiem, co roku od paru lat organizuja sylwka na stoku.w razie czego pytaj o co chcesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Witam,
jezdze do Korbielowa na narty od wielu lat, także chętnie się podzielę wrażeniami. Przede wszystkim jezeli chodzi o wyciagi, to rzeczywiscie na sama gore dojezdza się kilkoma, ale nie koniecznie. Jest nowa kolejka ławeczkowa, ktora tez tam dojezdza. Ale dla nas to, że trzeba pokonac te wyciągi i w międzyczasie trochę podjechać na nartach, to sama frajda. Dojezdza sie na hale Szczawiny i tam znow wyciagiem w gore i - albo w dol do Szczawin, albo jeszcze wyżej - sa do wyboru 3 nastepne wyciagi. Takze mozna sobie robic rozne kombinacje, wiec trasa nie jest nudna. Najwieksza jednak frajda jest zjazd na sam dol na koniec dnia. Wiezdzamy wtedy na sama gore i dopiero stamtad ruszamy. Trasa jest rzeczywiscie dosc dluga, ale to chyba dobrze? Jest pieknie bo nie nudno - raz szeroka polana, raz wezsze traski miedzy drzewami. Bajecznie. A jesli chodzi o stopien trudnosci - to mysle ze jesli ktos choc troche jezdzil, to da sobie rade. Ja tez nie jeszcze rewelacyjnie. Przy zjezdzie na sam dol jest taki jeden dosc ostry zakret, ale mozna wyhamowac i ew. sie deliktanie zsunac po stoku. Prawie co roku jezdzi z nami ktos nowy, kto w zyciu nie mial nart na nogach i po 1 - 2 dniach cwiczen na dole (2-3 godzinach z instruktorem) wjezdzal nastepnego dnia z nami na sama gore. I wszyscy sa cali i zdrowi i co wiecej zakochani w Pilsku. Bylam 2 razy na nartach na Slowacji i szczerze powiem, ze wybieram Pilsko i dlatego od lat ja i cala paczka pozostajemy mu wierni. Uwielbiamy je wlasnie ze wzgledu na roznorodnosc tras. Poza tym na Pilsku najdłuzej lezy snieg, mozna jezdzic nawet w kwietniu. Jesli na dole nie ma sniegu, to wciagaja na matach. Jesli chodzi o noclegi to sa prawie w kazdym domu. Niestety nie jestem w tym dobra, bo nocuje u rodziny w pobliskiej Jelesni. Wiem natomiast ze sa pensjonaty pod samym stokiem, poszukaj w necie. No i jako minus Korbielowa ludzie podaja brak zycia nocnego - knajpek itp.(sa jakies nieliczne). Ale zalezy kto i po co jedzie. Jesli ktos lubi zakopianskie Krupowki, to Korbielowem sie rozczaruje. To chyba tyle. W razie dodatkowych pytan, chetnie pomoge. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.