|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Czerwone włosy
Witam wszystkie kobietki ;*!
Mam mały problem... mam pomalowane włosy na czarno (już od ok.2 lat co 2 miesiące je traktuje farbą Palette - tak wiem,wiem ...) Chciałam sobie przemalować włosy na czerwono i nie wiem jakie ryzyko się z tym wiąże i jak siędo tego zabrać ? Chociażby fryzjer ? Co o tym myślicie, i czy któraś z Was miała może podobną sytuację ? Pozdrawiam
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwony włosy
Witaj
Oj ta czerwienń za mna chodzi,włosy maluję na ciemne odcienie brązu i sama od dłuższego czasu mam ochotę na zmianę koloru w kierunku czerwieni. Fryzjer byłby njarozsądniejszym rozwiązaniem,oczywiscie tylko dobry,który poradzi sobie z wyzwaniem.Jesli Twoje włosy są mocne możesz spróbować sama.Najpierw włosy trzeba odbarwić używając dekoloryzatora,najlepiej robić to pasmo po pasmie dokładnie wcierając,uważając na odrost.Włosy mogą się odbarwić na pomarańcz bądz karmel-wszystko zależy od włosa i jak przyjmą dekoloryzator.Potem nakładasz czerowny odcień. Jeśli włosy masz słabe,bądzdelikatne,to lepiej nie ryzykować.Z doświadczenia wiem,że fryzjerzy z reguły odmawiają odbarwienia włosów szczególnie po palette ![]() Przypomniało mi się jeszcze,że możesz regularnie robić pasemka czerwone cieniutkie,z tego co wiem Matrix ma w swojej ofercie swietne czerwone odcienie już bez odbrawiania włosów-o ile się nie mylę...za każdym razem tych pasemek miałabyś co raz więcej i mniej by ucierpiały koloryzując je w ten sposób.
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Radziłabym lepiej pójść do fryzjera
Lepiej Ci doradzi i pomoże w utrzymaniu po zafarbowaniu włosów ich w korzystnejformie Pozdrro
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Ajj...no niestety maluję Pallete.Koleżanka mi kiedys wspominała o jakiejś czerwonej farbie do pasemek która odrazu odbarwiła jej czarny odcień na włosach (nie,nie mam tu na mysli tej nowej serii farb z rozjasniaczem) I własnie to chyba byla farba z Joanny... nie przypomnę sobie...
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Ankhet-tak to była farba Joanny Avangarda,sa trzy odcienie blond,czerwien oraz pomarancz,to prawda,że ładnie koloryzuje i nadaje już konkretny odcien bez koniecznosci nakładania koloru.Używałam blondu i czerwieni i bylam bardzo zadowolona,czerwień wyszła piękna ciemna nasycona-ciemniejsza niż na opakowaniu,natomiast blond nie był żołty
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czerwone włosy
Moja Droga, wystarczy że fryzjer zrobi demakijaz, a pote połorzy czerwona farbę.- tak bedzie najlepiej. Czerwonego z czarnych nie jest trudno zrobić....gorzej jest z jasniejszymi odcieniami. A w domku to pewnie dekoloryzacja, ale ja ci nie poradze bo eksperymentów w domu nigdy nie robiłam
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Zrobiłabym ten experyment... no ale nie wiem czy na czarnych włosach warto,bo coś mi się wydaje że będę płakać po tej Avangardzie.Najlepiej to się przejdę do fryzjera zapytać o !
![]() W każdym bądźrazie dzięki za rady
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
najpierw rozjaśniaczem trzeba je potraktowac taki z joanny jest fajny okolo 8 zl kosztuje jest bardzo fajny no a potem na rozjaśnione włosy czerwień
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Tylko czy odrazu po rozjasnieniu nakładać farbe czy odczekać kilka dni ?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.