|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
z bialych zrobic normalne. fotki !
zaczynam watek bo o przyciemnianiu bialych nic nie znalazlam,jedynie i o farbowaniu na bialo
![]() drogie wizazanki ! potrzebuje rady... dzis koleznki robily mi odrosty rozjasniaczem joanny /wkurzylam sie ze tak czesto musze chodzic na odrosty/ no i pokombinowalam w domu. teraz mi wyszly białe. wygladam jak w peruce- no bo nie widac odrostow.. moje wlosy sa blond,ale nie az tak białe . co mam zrobic ? 1. wlosy przed farbowaniem odrostow 2.odrosty w zblizeniu orzed farbowaniem 3.moje biale 'cudo' ;/ 4.bokiem / to czarne to rozmazany make up ![]() zaznaczam ze raczej wole bląd niz biały wiec nie przefarbuje reszty na biało ![]()
![]() Edytowane przez monic167 Czas edycji: 2007-12-01 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: z bialych zrobic normalne. fotki !
Przede wszystkim teraz nie farbuj. Nawilżaj włosy jakąś dobrą odżywką. Rozjaśniacz nie jest obojętny dla struktury włosa.
Odczekaj z dwa tygodnie i dopiero połóż farbę.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
kolor sie zmieni odrobine - ale jesli koniecznie chcesz zafarbowac to i tak poczekaj... po rozjasnianiu ok. 10-14 dni.
ze strony : http://www.rytmyzdrowia.pl/temat.php?id=407 Problemy przy rozjaśnianiu włosów Substancje rozjaśniające przechodzą przez osłonkę włosa, uszkadzając ją. Ich zasadowy odczyn powoduje uniesienie się łusek osłonki ułatwiając wnikanie barwnika. Jednocześnie osłonka traci swoje naturalne właściwości. Po koloryzacji zwykle stosuje się środek zakwaszający, mający przywrócić jej pierwotną budowę, ale powtarzanie zabiegów powoduje, że łuski włosa nie zachodzą na siebie, pozostają trwale uniesione, powodując przesuszenie włosów. Substancje wybielające mogą być także przyczyną utlenienia mostków dwusiarczkowych w keratynie włosa, co staje się dodatkowym powodem uszkodzeń. Włosy tracą swą mechaniczną wytrzymałość, stają się sztywne, niepodatne na układanie, łatwo się kruszą i rozdwajają. Włosy rozjaśniane potrzebują środków intensywnie odnawiających uszkodzoną osłonkę, a także dodatkowego nawilżenia, zmiękczenia i ochrony. W kosmetykach dla nich odpowiednich znajdują się składniki wnikające do osłonki i wypełniające przestrzenie pomiędzy zniszczonymi łuskami ochronnymi. Działanie takie odwraca efekt uszkodzeń spowodowanych zabiegiem rozjaśniania, a nie koloryzacji samej w sobie. Specjalnie dobrane kompleksy pielęgnacyjne nadają włosom miękkości i uelastyczniają je. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
i ewentualnie jakis zimny blond,bo raczej w zlotych kolorach mi nei do twarzy
![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2007-11-26 o 22:02 Powód: post pod postem, proszę korzystać z opcji edytowania! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
oo jaaaa.. masakra, szczerze nieznosze takich wlosow zoltawo- biale, poponuje zainwestowac i pojsc do fryzjera zrob sobie jakis balejaz platyny i delikatnego brazu !!
![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
ojj nieciekawie to wygląda :/ racja powinnaś teraz przeczekać troszke, zeby wlosy odpoczeły..choc napewno chcialabys jaknajszybciej je zafarbowac bo naprawde nieciekawie to wyglada. Jesli moge Ci cos doradzic to zrezygnuj wogole z tak jasnego koloru jak masz na 1wszej fotce, jest naprawde duzo ladnych naturalnie wygladajacych blondów. Widze, ze masz dosc ciemny odrost i w zestawieniu z tak jasnymi wlosami nie wygląda to korzystnie. Co do farby ktora pokryje ten biało-żółty kolorek to hmm, ciezko powiedziec co wogole moze Ci wyjsc. Moze sprobuj farbke L'oreal Casting jest ona bez amoniaku więc nie jest tak inwazyjna. I przed farbowaniem daj sie mocno przetluscić włoskom
![]() ![]() http://www.perfectfresh.com/?pa=2151&ex=pa - odcien środkowy z fotki blondów wydaje sie byc ok, ani nie zółty ani nie zbyt siwy/zimny
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.