![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
PopIts-nowa metoda
Hej forumowicze,
![]() CZy jest ktos kto moze mnie oswiecic o co chodzi w nowej metodzie stylizacji paznokci zwanej popIts.??? ![]() staram sie znalezc odpowiedz na ang.forum ale tam dziewczyny tylko zachwalaja to i nie moge dokopac sie do zadnych konkretnych informacji. ![]() Oswiecilo mnie wreszcie. podaje link to mozecie sobie dokladnie obejrzec o co w tej metodzie chodzi. Moze ktoras z was juz tego uzywa?? Chociaz tak w sumie to dopiero w tym tygodniu w UK Leeds odbywaja sie pokazy o co w tym chodzi i z czym sie to je. zapraszam - http://www.planetnails.co.za/training/revolution.htm i co wy na to?? ![]() Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2007-11-28 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: PopIts-nowa metoda
Chyba Bass ma cos takiego w swojej ofercie.
Moze jestem "stara szkoła", ale we mnie jakos to nie budzi zaufania.. jak to dopasowac do wszystkich paznokci-przeca kazda babeczka ma inne.....
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
aaa widziałam to już jakiś czas temu. Ale nigdy nie testowałam tego
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
też to już widziałam, nie przekonuje mnie, ale jak wszystko co nowe pewnie musi się ta metoda przebić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() szkoda tylko, ze nie moge dostac sie do Leeds w tym tygodniu, bo CND robi pokazy dla wszystkich chetnych, ktorzy maja czas i ochote. ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Madzik, z tego co widze w Twoim podpisie jestes za granica, a tu, z tego co wiem, liczy sie szybkośc pracy, a nie jej jakośc, zatem myśle, ze powinnas zaznajomic sie z ta metoda.
W Polsce nie sądzę aby sie przyjęła. Sama na stoisku BASSa, ktry ma te "formy" chciałam sie czegos o nich dowiedzieć, dziewczyna tylko niechetnie machnęła reka... W Polsce rynek paznokciowy jest duzo bardziej rozwiniety i Polki stawiaja nam duzo wyzsze wymagania, niz klientki za granicą (popatrzecie czasami na przedłuzone paznokcie zagranicznych gwiazd w TV- zdarzają sie konkretne łopaty, a przeciez one robia u najlepszych stylistek!).
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Jest dokladnie tak jak mowisz Albertynko. NIESTETY.
Wiem cos o tym i codziennie staram sie z tym walczyc w miejscu, w ktorym pracuje. Nowej metodzie nie ufam, ale gdybym miala mozliwosc uczestniczenia w takim pokazie to na pewno bym sie wybrala. Kto wie? Moze bedzie to cos na prawde ekstra? A jesli nie to trudno. Ja narazie jestem wierna naszej starej dobrej metodzie.
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
W 100% zgadzam sie z wami dziewczyny, dlatego wlasnie na wszelkie kursy do Polski jezdze, bo niewyobrazam sobie po kursie odbytym w UK przyjechac do Polski i uwazac sie za stylistke, bo byscie mnie tam wszyskie z ziemia zrownaly. lol.
![]() No ale nic, bedzie trzeba sie zaopatrzyc w jakas probke i zobaczymy co z tego wyniknie. dzieki ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
wow, co to jest wogóle ? żel akryl ? znacie jakieś techniczne szczegóły ? i gdzie to można dostać ? Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
to są formy silikonowe,mozna je dopasowac do kazdych paznokci bo są w 10-ciu rozmiarach.Sa to formy wielokrotnego uzytku.Mozna stosowac je zarowno do zelu jak i akrylu.Przy akrylu sciagamy je jak akryl wyschnie,przy zelu natomiast nakladamy zel,przykladamy forme do palucha i utwardzamy w lampie razem z formą.Potem forme sie normalnie zdejmuje i mamy pazurek.Są tak wyprofilowane by powstała krzywa C.Przy skorkach nie ma żadnych odstepow wbrew plotkom
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Hmm szczerze mówiac, to chciałabym to wypróbować.
Ale nie za 700zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Agoosia, to jest cena, jako nowości, za rok, dwa lata bedzie o połowe nizsza....
![]()
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Ja myślę ,że to jednak nie jest dużo za formy którymi robi się pazurki w pół godziny,i można używać ich przez wiele lat.Zresztą zakładając że ktoś robi pazurki za 70 zł,to koszt zwraca się po 10-ciu klientkach,a pracujemy jedną czwartą czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() maluszka to prawda, ale ja chwilowo robie paznokcie sobie a klientkom sporadycznie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
oj, jak zobaczyłabym to na żywo, to może bym się skusiła. Ale powiedzcie, co z ozdobami, jak je w takiej metodzie zatopić? Może ktoś wie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
normalnie,wlewasz zel lub nakladasz akryl,na to nakladasz ozdoby,potem poniwnie nakladasz akryl lub zel,odwracasz,na pazura i juz.Postaram sie dorwac foty pazurkow wykonanych tymi formami to wkleje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
nie bardzo wiem czemu to kosztuje 700zl w Polsce, bo w uk mozna kupic za £30 (ok.150-180 zl) za 200 sztuk (po 20 kazdego rozmiaru) o ile sie jest po kursie doszkalajacym CND
![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
W PL tak właśnie jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://pl.youtube.com/watch?v=-hzK3qoimqY Z pozoru moze wyglada to na proscizne, ale zaloze sie, ze w praktyce sprawia wiele trudnosci ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Madziku pewnie dlatego że w UK sprzedaja formy pastikowe,a co za tym idzie jednorazowego użytku,a w Polsce jest to 10 silikonowych form,ktore posłużą Ci przez wiele lat....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Wiecie co, ja chyba jestem jakaś upośledzona umysłowo, widziałam taki podobny filmik, tylko nie było momentu zakładania tego na pazurka, i ja durns stwierdziła, że to jest na tipsie od spodu zdobione, a później tylko przyklejane i opracowywane.... Brak słów na moją głupotę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
ja już jestem chora na to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
zapytaj kogos z bassa,u mnie np.jednodniowe szkolenie z tych form+formy kosztuje 700 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
U ciebie czyli gdzie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
u mnie to znaczy w moim miescie,czyli w Bydgoszczy u przedstawicielki bassa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Aha!!! Wiec to tak!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
masz racje. dostalam sample i rzeczywiscie mozna ich uzywac 2-3 razy i nalezy wymieniac.
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich! Zaciekawił mnie ten wątek i znalazłam na Allegro jakieś szablony QNS czy to jest to o czym mówicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja probowalam kiedys czegos takiego, przylepilam pare tipsów juz w ten sposob ...niewiem skad sie to wzielo ale znacznie przyspiesza prace z pazurami mimo ze ponoc nie jest zbytnio trwałe...tylko tyle wiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
A więc już mam te szablony, wczoraj je przetestowałam, trzeba wyczuć na początku ile akrylu dać i jak mocno docisnąć szablon, przy trzecim paluchu już to opanowałam i powiem wam, że jak na moje rewelacja!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.