|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Plastikowe tipsy
Hej.
Mam pytanie, no może dwa... ![]() ![]() ![]() ![]() boję się, że na drugi dzień zaczną mi odpadać bo źle je przykleiłam . ![]() Proszę pomóżcie. Z góry dziękuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
La Moderatoiure
|
Dot.: Plastikowe tipsy
Zawsze jest taka opcja że na drugi dzień takie zwykłe palstikowe tipsy mogą Ci odpaść. Poza tym, nigdy takie tipsy nie będą wyglądały tak ładnie jak żele/akryle.
Jeśli masz jeszcze czas to idź do stylistki i zrób sobie tipsy. Nie rozumiem też dlaczego stylistka nie chciała Ci zrobic paznokci ![]() Pazurki po ściągnięciu tipsów są słabe i trzeba je przez ok miesiąca czasu odżywiać, jeśli maja wrócić do kondycji sprzed założenia tipsów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziekuje za odpowiedź.
Tak, wiem o tym że potem są słabe itd. tylko nie rozumiem czemu nie chciała mi ich zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
poprobuj poszukac w dobrych salonach...jak powiesz ze jest sprawa niecierpiąca zwłoki to pewnie gdzies uda Ci sie założyc. A odnosnie odrostu pry paznokciach przedłuzanych to zawsze jest taka opcja ze pomalujesz sobie je lakierem bezbarwnym i odrost nie bedzie widoczny...jesli nie chcesz biegac na uzupełnienia.
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paznokcie mogłabys sobie przedłuzyc zelem, badź akrylem, a potem zaciągnąc żel, czy akryl i nie powinno byc żadego sladu. Oczywiście, jjezeli obie czynnosci byłby wykonane profesjonalnie. ![]() Co do plastikowych sztucznych paznokci z drogerii, to je sobie odpuśc, tylko beda Cie wkurzsły na wyjeżdzie, bo ani nie wyglądaja specjalnie estetycznie, ani, nie trzymaja sie dobrze, tak, ze coraz to musiałbyś je corusz przyklejac. Poza tym sztuczne paznokcie naklejone bez zachowania odpowiednich zasad higieny moga byc przyczyna rozwijania sie pod nimi na paznokciu bakterii, oraz grzybów- takie sztuczne paznokcie dobre sa na jedna impreze, a potem trza je zdjąc.
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dziękuje Wam za odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
La Moderatoiure
|
Nie nie, piszę o żelach/akrylach.
Po tipsach plastikowych to paznokci prawie nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie, jutro mam impreze (osiemnastka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
musisz dokladnie opracowac takie sztuczne pazurki - odpowiedniodoasowac rozmiar, opilowac tak, aby idealnie kryly wojego pazurka i przykleic na dobrym kleju
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Sztuczne paznokcie nie sa pod wymiar naszych paznokietków- musisz je sama opiłowac
![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
dzieki, juz je opilowalam baaardzo mocno, bo mam takie paznokcie
![]() mam klej Top Choice ... pomocy ![]() Edytowane przez Agoosia Czas edycji: 2007-12-28 o 12:23 Powód: post pod postem - proszę korzystać z opcji edycji i multicytowania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Nie uzywaj żadnego super glue, kropelki, osmierniczki badź im podobnych- te kleje zbyt mocno wiąża sie z paznokciem i potem sztucznych paznokci nie da sie oderwac nie niszcząc naturalnych...
Najlepiej jest użyć tego co jest w zestawie, to klej kosmetyczny i nie wiąże sie tak mocno z płytka paznokcia i dlatego mozna go potem usunąć. Jezeli chcesz by sztuczne paznokcie lepiej sie trzymały mozesz najpierw przetrzeć je czystym alkoholem ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.