|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
czy ktos z was uzywa bazy
wygladzajacej pod podklad?i czy sie sprawdza,bo slyszalam ze cera wyglada gladka jak tafla szkla ,jaka polecacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: czy ktos z was uzywa bazy
Ja posiadam bazę wygładzającą z daxa. Tu są opinie o niej https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9767,secret-baza-wygladzajaca.html. Skóra rzeczywiście jest po niej gładsza, ale bez rewelacji. Poszukaj w wyszukiwarce wątków o bazach, trochę ich było.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja mam http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8831
Szału nie ma ale jak na tą cene(była promocja) nie jest zła. ładnie wygładzą i chyba naprawdę utrzymuje długo makijaż. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja mam tą
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3917 ułatwia dokładne rozprowadzenie podkładu, ale o "tafli szkła" nie ma mowy, ale ogólnie fajna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
O boże, codziennie rano serum, krem pod oczy, krem na paszczę i jeszcze na to baza?
Nie mam na to czasu i zresztą nie nawidzę silikonów których jest pełno w bazach pod makijaż ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja używam bazy Oriflame. Bardzo dobrze się na nia nakłada podkład. Rzeczywiście wygładza i utrwala makijaż (u mnie przynajmniej). Używam jej tylko jesienią i zimą. Latem sprawdzała się u mnie lepiej baza Daxa-ale i tak używałam jej tylko na specjalne okazje, a nie na codzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja używam bazy Eveline (tej ze złotem). Jest fajna, dobrze wygładza skórę, od razu po nałożeniu zastyga i matowi. Niestety nie maskuje niedoskonałości. Przedłuża żywotność makijażu. Ale spektakularnych efektów się nie spodziewaj.
Jeszcze podaję linka do KWC -> http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16800 Edytowane przez Susanna Czas edycji: 2007-12-05 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam baze Daxa i Oriflame, jak dla mnie żadna nie daje efektu którego oczekiwałam, dodam że cere mam tłustą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
no właśnie zastanawiam się jak to jest z tymi bazami przy cerze tłustej? czy to nie zbędne obciążenie? czy serio coś pomaga?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest taka baza matująca Smashbox, nie jest tania, ale dziewczyny pisały, że działa cuda ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
i nakłada się ta bazę jeszcze na krem? hmmm... no właśnie bazy mi się kojarzą z czymś rozświetlającym itp a ja potrzebuję mieć matową buzię bo świecę się zawsze więc rozświetlenia nie potrzebuję... więc skoro nie chce rozświetlac to co mi taka baza może dać? chyba dla mnie jest to kosmetyk zbędny... malujecie się tym na codzien?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
dzieki dziewczyny za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Tu są bazy matujące:
http://www.allegro.pl/item278113089_...ca_kolory.html http://www.allegro.pl/item278113514_..._matujaca.html Bazę nakłada się na krem, przed nałozeniem podkładu.
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bazę nakłada się na krem którego zwykle używasz. Moja baza jest jak żel a po nałożeniu na buzię momentalnie zastyga i czuję takie pudrowy efekt. I na to nakładam podkład. Żadnego efektu rozświetlajacego nie zauważyłam, mnie zawiera też złotych drobin czy czegoś podobnego. Po prostu przeźroczysty żel. (Eveline) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ja równiez jestem w trakcie zbierania informacji na temat baz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
mi akurat nie chodzi tak o matowienie jak o wygladzenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale warto przed zakupem zaopatrzyć się w próbkę, bo ostatnio odkryłam, że z niektórymi podkładami źle współpracuje (u mnie konkretnie to burżuj 10 Hours Sleep). Jakoś tak brzydko się "ślizgał" po niej i mam wrażenie, że baza zamiast przedłużyć, skróciła jego trwałość.
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Echh poszłam juz szczesliwa popytac o bazy smashboxa do sephory ( w moim miescie otworzyli 5 dni temu) mysle pani mi doradzi, pani da mi próbke a jak sie panie szanownej sprzedawczyni zapytałam o smashboxa to popatrzyła na mnie dziwnie chyba nigdy o czyms takim nie słyszała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja mam bazę Lumene, ale rzadko jej używam. Podkład rozprowadza się na niej trochę lepiej, to fakt, ale bez odpowiedniego nawilżenia i natłuszczenia skóry nawet taka baza niewiele pomoże.
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Susanna tez po Twoich wypowiedziach skusiłam sie na te baze Eveline
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.