|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
[henna] zaleznosc pomiedzy kolorem i trwaloscia
Witam
zastanawiam sie czy istenieje zaleznosc pomiedzy kolorem henny a jej trwaloscia. Mialam wczesniej brwi robione na braz i uwazam ze trzymaly sie okolo 4 tygodni, a potem moja kosmetyczna postanowila zmienic na szary, bo braz rudzieje, a ten szary to ja mam uczucie zmywa sie po 2 tygodniach. Wrocic do brazu? A moze zmienic kosmetyczke? ![]() Oswieccie mnie w czym problem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: [henna] zaleznosc pomiedzy kolorem i trwaloscia
Hej, nie jestem za bardzo expertem
![]() ale sądze ze to gatunek farby. Nie jestem fanka henny zbytnio/ mimo jasnego upierzenia/ ale pamietam ze kiedys po zabiegu wyłaziły mi rzęsy hurtem , tak ze bałam sie ze zostanę bezrzęsna. ![]() A juz przeważyło szalę to, ze wpadały mi do oczu i tarłam aż do efektu króliczkowego.
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Witaj Rapsodio.
Wiesz wypadanie rzes to jedno, ale to ponoc kwestia wody utlenionej. Mi chodzi o informacje czy henna w kolorze brazowym jest trwalasza od szarej? Bo moe to indywidulana sprawa... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyjaciółka Wizażu
|
przeważnie henna w kolorze czarnym jest najtrwalsza, potem brąz a grafit(szara) jest najmniej trwała.Jeśli grafitowa ma sie trzymać dłużej mieszam ją z brązową lub czarną albo trzymam na brwiach dłużej - w tym przypadku to nie jest wina kosmetyczki ,że henna na brwiach krócej sie trzyma.
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za wyjasnienia.
W takim pogadam z moja kosmetyczka bo szkoda mi az tak czesto robic henne, jednak to oslabai tak samo brwi jak i rzesy. Pozdr Maria |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.