![]() |
#1 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Konkurs na kartki świąteczne - wątek z komentarzami
Tutaj zapraszamy do komentowania prac na najlepszą kartkę świąteczną A.D. 2007:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=224507 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
CraftMod
|
Dot.: Konkurs na kartki świąteczne - wątek z komentarzami
NO to zaczne komentować.
Niektóre osoby chyba źle zrozumiały zasady zabawy. Warunki uczestnictwa w konkursie: Na adres mailowy konkurs@wizaz.pl należy przesłać dwa zdjęcia kolorowe wykonanej kartki (do prezentacji wybierzemy zdjęcie o lepszej jakości). Miała byc jedna kartka, a tu widzę, ze niektórzy uczestnicy naja więcej ![]() Szanse powinny być równe. Jesli sie mylę, prosze mnie naprostować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Też tak zrozumiałam regulamin i na jednej kartce widzę oczko nitowe- chyba niedozwolone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
sophisticated
|
no i jeszcze jak ugryźć te dozwolone i niedozwolone materiały
![]() ![]() rozumiem, że konkurs na luzie, ale ten kto się trzymał zasad może się poczuć trochę pokrzywdzony... ![]() nie wiem jak głosować, bo szkoda mi klikać w prace, które zostaną wycofane... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście można było się pogubić z tym to wolno tego nie wolno. Ale skoro kartki zostały pokazane to ja rozumiem że zostały dopuszczone do konkursu więc głosowałam na te które mi się podobają.
Gratuluję dziewczyny wszystkie zrobiłyście piękne kartki |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
CraftMod
|
Ja oceniłam kartki wg pomysłu, staranności wykonania i własnego widzimisie.
Na zgłoszenia gdzie jest więcej niż 1 kartka nie głosowałam ![]() Co do możliwych do użycia materałów to nie miałam dużych problemów, idea była prosta, cos z niczego. Jak ma sie pomysł to tylko trzeba sprawdzić z czego mozemy spokojnie ją wykonać. |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja również nie głosowałam na zgłoszenia gdzie jest więcej niż jedna kartka akurat ten punkt regulaminu był bardzo czytelny Ale skoro regulamin został złamany to może nie powinne były się w ogóle pokazać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się miało być coś z niczego, przynajmniej ja tak zrozumiałam i tak stworzyłam moje dzieło... ale regulamin został różnie odebrany i dlatego prace są zupełnie różne, trochę żałuje że bardziej nie wybajerzyłam karteczki
![]() ![]() Widze wiele wspaniałości ![]() ![]() ![]() ![]()
#9 |
Raczkowanie
|
Dotarłam na wątek z sondą... ufff, ale się naoglądałam...i powiem szczerze robiąc moją pracę zastanawiam sie 10 razy czy mogę tego użyć, czy też nie...wiele rzeczy odrzuciłam, ale nie ma tego złego wszystko da sie zastąpić papierem. A tu wchodzę na wątek widzę po 4 prace od jednej osoby, punchery, wstążki w kratkę itd.... i nie doszukiwałam sie specjalnie, to się rzuca w oczy... mi się wydaje, ze zasady były jasne, ale jak ktoś miał wątpliwosci to mógł zapytać... ja nie jestem za dyskwalifikowaniem tych osób bo to ma być ZABAWA
![]() ![]() ![]() I jeszcze jedno pytanie do kiedy można było przesyłać prace???? bo coś mi sie wydaje że dłużej niż do 24.00 6 grudnia... To pierwszy taki konkurs więc pewnie co następny wszystko będzie szło sprawniej,oby były następne ![]() ![]()
#10 | |
sophisticated
|
Cytat:
osobiście uważam, że te ograniczenia regulaminowe były zbyt restrykcyjne, no ale skoro były to co teraz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem za Nir też przyjęłam taką taktykę - nie głosowałam na te gdzie jest kilka choć muszę przyznać że niektóre mi się podobały ![]() Wszystkie kartki są piękne - dziewczyny trzymam kciuki ![]()
![]() |
#12 |
CraftMod
|
Wszystkie przysłane prace wezmą udział w konkursie, z wyjątkiem prac:
łamiących warunki uczestnictwa w konkursie. Patrząc na ten punkt regulaminu powinno sie usunąć prace łamiące regulamin. Fakt faktem można było zapytać tak jak robiło to sporo dziewczyn i sprawy co można a co nie były zozstrzygane od razu. |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ale czy to nie jest tak, że to druga strona (tył) kartki lub jego środek? to chyba było dozwolone.
#14 |
CraftMod
|
Najbardziej reprezentacyjną stroną kartki jest front i tak jak ktoś pytał w wątku dot kartek miała być pierwsza strona.
gps06 jeśli będzie bez zasad, to szanse będą mniej wyrównane. Majka na zrobi kartkę pergamano, ktoś inny z papierów ozdobnych i różnych bajerków i przy niej kartka wykonana z najbardziej podstawowych materiałów wygląda blado. |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
nie zastanawiałam się czy prace były wykonane zgodnie z zaleceniami czy, jeżeli zostały dopuszczone do konkursu to ja to akceptuję. Nie zwróciłam też uwagi czy kartek jest więcej na jednego użytkownika czy nie...
Nie uważam też żeby jedno niedozwolone (?) oczko nitowe miało przesądzić o tym czy karta jest najpiękniejsza. Więcej luzu dziewczyny. |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
a co to jest oczko nitowe?
#17 |
sophisticated
|
to kółeczko w przywieszce z napisem tu http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5988953
przepraszam, że tak paluchem ![]() chciałabym żeby ktoś się autorytatywnie wypowiedział, bo bardzo mi się podobają niektóre prace nieregulaminowe i chętnie w nie kliknę, tylko szkoda mi głos marnować jeśli zostaną wycofane |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
CraftMod
|
No włąśnie, koleżanka wyzej pokazała o co chodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brewko, Twój głos nie zmarnuje się bo możesz głosować na tyle prac ile chcesz ![]() ![]() ![]() dziękuję ![]() ![]()
![]() |
#20 | |
sophisticated
|
Cytat:
![]() dobra, już się nie czepiam idę klikać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nir teraz są zasady, że po 1 pracy, że bez puncherów itd, a i tak widać, że nie obowiazują ??? ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
To oczko nitowe rzuciło mi się w oczy, ponieważ dokładnie było napisane, żeby ich nie używać
![]() ![]() I tylko o to mi chodzi, bo po co zasady, jak ich się nie przestrzega ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Chi~
|
Cytat:
chociaż i tak prace mi się podobają. ale skoro były jasne zasady, to powinniśmy isę ich trzymać ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Regulaminy są po to żeby trzymać się jakiś zasad. Jeżeli czegoś nie wolno to nie wolno
![]() ![]() ![]() Chętnie zagłosowałam na najładniejszą karteczkę bo potraktowałam ten konkurs jako zabawę (ale z zasadami). Wybrałam te karteczki które ,,rzuciły się od razu w oczy,, były pomysłowe, starannie wykonane i nie łamały rażąco zasad regulaminu. Żałuję, że jeszcze nie zagłosowałam na jedną karteczkę ale miała cosik niedozwolonego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczynki.
Macie całkowitą racje co do łamania regulaminu.Zgadzam się z wami i jest mi przykro, że ci co ten regulamin tworzą sami go potem łamią poprzez dopuszczanie kartek których nie powinno być. Ja też posiadam fajne dziurkacze, których mogłabym użyć, ale jak nie wolno to nie wolno.PROSTE. Nastepna sprawa co mnie razi to "naciapanie" wszystkiego na kartkę.Wyślesz taką przebogatą karteczke w kopercie z życzeniami a ten kto ją otrzyma wyciągnie strzępy tego co było a z koperty wysypie się tona różności.Ja bym chciała dostać kartkę czystą która ma wszystko na miejscu.O tym też trzeba było pomyśleć... Poza tym jes wiele fajowych karteczek i gratuluję pomysłów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
W przypadku kartki otwieranej, gdzie efekt jest istotny przy kartce zamkniętej i otwartej, zapis regulaminu potłuc o pobite gary. Dlatego w następnym takim konkursie nie będzie tego zapisu, bo jest wysoce nielogiczny. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Killing me softly
|
Bardzo fajny konkurs, sama chciałabym dostać taką kartkę
![]()
#28 | |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
Same oceńcie i przyznajcie głosy wg własnych zasad i poczucia sprawiedliwości. Jeśli chodzi o ilość zdjęć, to faktycznie doszło do nieporozumienia, bo ja chciałam umieścić tylko jedno zdjęcie. Ale ciężko czasami było wybrać to zdjęcie "lepsze", więc prezentujemy wszystkie przysłane. Ale nie wydaje mi się, żeby to miało wpływ na wyniki. Jedne prace są lepsze , drugie troszkę słabsze. Jedne bardziej lub mniej twórcze. Po prostu, niech wygra najpiękniejsza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Zagłosowałam tylko na jedną kartkę-na tą,którą mogłabym komuś wysłać i sama chciałabym dostać.
Numeru nie podaję,bo nie wiem,czy można. Właściwie to większość kartek jest fajna,ale w niektórych coś mi nie pasowało:na przykład-napisy w języku angielskim ![]() Nigdy nie wysyłam kartek,które mają napis :'merry christmas',dlatego,że nie mieszkam ani w Anglii,ani w USA ![]()
#30 |
Zakorzenienie
|
zagłosowałam na cztery kartki
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.