|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Baleyage na czarnych włosach
Przepraszam, pewnie powtarzam ten wątek, ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie
Mam naturalnie kruczoczarne włosy, których nigdy nie farbowałam, teraz chciałabym sobie zrobić jakieś pasemka, albo baleyage...ale czy bez wcześniejszego rozjaśniania włosów ma to w wogóle sens? czy będzie to widoczne...i jak myślicie jaki kolor najbardziej pasuje do czarnego
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Baleyage na czarnych włosach
Podłączam się do pytania
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Mi się wydaje że do czarnych włosów na pewno odpadają blond pasemka jakoś wiejsko w.g mnie to wygląda
Prędzej jakieś czerwone,czekoladowe itd |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
kobieto nie mow wiejsko bo opieprz dostaniesz ja juz dostalam jak powiedzialam wiesniaczo
![]() ( oberwalo mi sie za to ze hohoho )a jesli chodzi o wlosy to czerwone widzialam kiedys dziewczne na czarnych miala takie czerwoniaste pasemka super wygladalo |
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
haha
No myslę że czerwone pasmeka to najlepszy pomysł :P |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez uwazam, ze blond to zly pomysl. ale za to czerwien, wisnia, bordo, sliwka wg mnie wyglądałyby super przy czarnych wlosach
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Mi się bardzo podoba połączenie czarnych włosów i brązowych pasemek. Sama może kiedys takie sobie zrobie...
![]() Zaraz poszukam jakichs fotek dla Ciebie,może znajde coś
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
niestety tylko tyle:
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
jak dla mnie karmelkowe pasemka
moga tez być wspomniane wczesniej - czerwone, ale myśle ze tez ciekawo by wyglądały pasemka z bardzo ciemnego niebieskiego tzn tak ze wyglądają na ciemne - prawie nie widac róznicy od twoich ciemnych ale za to w słońcu - miodzio - lekko połyskuja na niebiesko pozdrawiam
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Mi się na czarnych włosach pasemka nie podobają (sama jestem brunetką), ale jeśli ty masz na tego typu farbowanie ochotę, to zastanów się nad fioletem lub blue velvet. Może jeszcze zależy od tego jaki masz typ urody (znaczy się typowy zimny, czy nie). Bo jeśli masz jasną cerę, niebieskie, szare czy czarne oczy, to zdecydowanie filotet/ blue velvet.
Natomiast jeśli masz brązowe, zielone oczy, ciepłą (opaloną) cerę, to karmelkowy, brąz też by wchodził w gre. |
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
jeszcze sie zastanawiam. Najbardziej podobają mi sie takie śliwkowe, albo ciemny czerwony. Ciekawe tylko czy coś z tego wyjdzie, mam takie włosy,że nie wiadomo czy cokolwiek będzie widać, jeżeli ich wcześniej nie rozjaśnię Nigdy wcześniej nie farbowałam włosów, bo i tak mam tak rzadko spotykany kolor,że wyglądają jak farbowane. Po prostu znudziły mi się
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Witaj
Jeśli mogę coś zaproponować,to polecałabym refleksy,łądnie rozświetlą twarz,włosy nie odczują tak tej zmiany jak np. przy baleyageu. Są profesjonalen farby z Matrixa które juz bez rozjasniania nadają kolor czerwony,jednak czerwień bardzo szybko się zmywa i trzeba liczyć się z poprawkami.Najrozsądniejs zą wersją byłoby rozjasnienie o kilka tonów kilku pasemek tak aby powstał naturalny efekt. Wklejam fotki
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Fajny wątek
Wlasnie sie zastanawiam nad pasemkami, mimo ze nigdy nie mialam. Najbradziej mi sie podobaja takie miedziane. Moze macie jakies foteczki?
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
moim zdaniem idealne do czarnych włosów są czerwone pasemka, mi osobiście się to bardzo podoba
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
No ladne ladne
Az coraz bardziej mam ochote na cos takiego.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam takie zdjęcia nie do końca balayage ale jest
i nie które to ciemny brąz ale podobnie można zrobić na czarnych
Edytowane przez Agula 88 Czas edycji: 2013-07-28 o 14:29 |
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
a jak zrobić takie czerwone pasemka
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
ja sobie od lat farbuje na ciemy braz wyglada jak czarny ale w sloncu juz nie i tez mysle o pasemkach wlasnie jakis jasniejszy braz lub zrobic sobie czarny i brazowe pasemka ,bardzo fajnie to wyglada ,kiedys tez myslalam o blond ale faktycznie jakos tandetnie to wyglada tak juz niemodnie ,pozdrawiam wszystkie farbowane
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.

Mam naturalnie kruczoczarne włosy, których nigdy nie farbowałam, teraz chciałabym sobie zrobić jakieś pasemka, albo baleyage...ale czy bez wcześniejszego rozjaśniania włosów ma to w wogóle sens? czy będzie to widoczne...i jak myślicie jaki kolor najbardziej pasuje do czarnego