|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Pudrowanie wlosow
Ja z takim problemem
![]() Szukalam troche na ten temat, ale chyba widocznie jestem jakas ulomna, bo nic nie moge tu na wizazu na ten temat znalezc. chodzi o pudrowanie wlosow (w sytuacjach 'kryzysowych') gdzies slyszalam o tym, ze puder dla dzieci reaguje z brudkiem na wlosach i w rezultacie mozemy odswiezyc wloski pudrujac je a potem wyczesujac puder z wlosow. wczoraj dla sprawdzenia przypudrowalam swoje nieswieze wlosy - faktycznie wygladaly swiezo...i byly takie puszyste i uniesione od nasady! to mi sie nigdy nie zdazalo... ...tylko teraz pytanie - czy puder dla dzieci nie niszczy wlosow? bo skory raczej nie...skoro jest dla wrazliwych maluszkow. ale czy moze zaszkodzic wlosom? Z gory dziekuje za odpowiedz ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pudrowanie wlosow
Puder faktycznie działa na zasadzie odświeżania, tzn. wchłania trochę sebum, dzięki czemu włosy momentalnie stają się puszyste. Trzeba posypać pudrem włosy, dobrze go "wtrzepać", a następnie wyczesać. Wymaga to trochę wprawy, ponieważ jak się sypnie za dużo pudru prosto na głowę, na skórze pozostaję białe pudrowe plamy. Dlatego najlepiej jest nasypać trochę na dłoń i oklepywać włosy.
Po przypudrowaniu włosy tez wydają się grubsze (moje niedawne odkrycie), ale mimo wszystko nie ma uczucia świeżości, jak po umyciu głowy. Czuć, że włosy są mimo wszystko trochę tłuste, ale patrząc w lustro widzi się puszyste włosy. Nie sądzę, żeby puder szkodził. Przy tych wszystkich lakierach, piankach i żelach do włosów taki puder to tylko mały pikuś. Aha, metoda dobra dla jasnych włosów, ciemne wyglądają jak u córki młynarza. Zresztą nawet na jasnych zbyt dużo pudru może przyprószyć kolor, tak, że wyglądają one nieco na zmatowiałe i poszarzałe. Nawet przy małej ilości możemy liczyć na efekt matowych włosów, tzn. nie błyszczą się tak, jak na co dzień.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
ohmm puder dla dzieci do wlosow ? pierwszy raz slysze
![]() cos link sie nie otwiera wkleje jeszcze jeden http://www.kosmetykionline.pl/produc...ow-150-ml.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
no ja niedlugo zaopatrze sie w jakis delikatny puder dla dzieciaczkow bo na wyjazdach (ktore czesto mi sie zdarzaja) nie zawsze jest gdzie umyc glowe (lubie survivale
![]() na szczescie mam brazowe wloski, wiec nie widac na nich az tak bardzo pudrowania ![]() dziekuje za odpowiedzi ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Też czasem stosuję ten trik, ale rzadko, rzeczywiście włosy wyglądają na świeższe, jest to dobre rozwiązanie na parę godzin, ale nie należy przesadzać z ilością pudru, bo włosy będą nienaturalnie matowe, zwłaszcza gdy są ciemne. Takie pudrowanie na pewno nie zaszkodzi naszym włosom, o wiele gorsze są suszarki, prostownice, itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja kiedys widzialam link na youtube z cyklu porady modelek. Dziewucha przypudrowala sobie przedzialek po to.. zeby nei bylo widac odrostow, hmmm wygladalo to dosc dziwnie
ooo mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.