![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() *A co po Świętach?-bierzemy się za siebie!*Święta,Święta i...po Świętach!
![]() No cóż,wszystko co dobre szybko się kończy,niestety. Tak samo bywa z naszymi postanowieniami typu:
![]() No i większość z Nas,zapewne pod wpływem cudownej atmosfery Świąt zapomniała o swoich obietnicach i przyrzeczeniach,tak? ![]() I wtedy swój początek ma najgorsze! ![]() Przy ostatnim kawałeczku boskiej pyszności przed Naszymi oczyma pojawia się wizja zbliżającego się Sylwestra,studniówki,impr ez karnawałowych a nawet urlopu...i w końcu Nas!!! (oczywiście niezadowolonych z opinającej ciałko,wymarzonej kreacji z miną wskazującą na chęć zlikwidowania uczestników imprezy przy okazji też Siebie...) Ale głowa do góry! ![]() ![]() Nie załamujmy się! chowając się z ogromną porcją pyszności w kącie,pałaszując ją i pochlipując,że już za późno ![]() A oto kilka zasad: 1.Zapisy chętnych zbieramy do 6 STYCZNIA! ![]() 2.Motywujemy się wzajemnie! 3.Jesteśmy dla Siebie wsparciem,pomagamy sobie! 4.Nie załamujemy się,gdy troszkę zgrzeszymy.Idziemy dalej!starając się naprawić swój grzeszek ![]() 5.Wierzymy w to,że się uda! ![]() 6.Eliminujemy produkty zakazane z Naszych jadłospisów 7.W chwili,ogromnej ochoty zgrzeszenia sięgamy po radę TUTAJ albo: -pijemy duuuży kubek czerwonej albo zielonej herbaty -przegryzamy marchewkę -jemy sporą miseczkę gotowanych warzyw -Pijemy świeży sok (nie z kartonika!) itp. 8.Nie zniechęcamy się!Ten wątek pełni funkcję wsparcia! 9.Udzielamy sobie rad,a nawet karcimy za błędy! ![]() 10.Przy zgłoszeniu,piszemy: -swój cel -obecną i wymarzoną wagę -co sprawia Wam trudność w odchudzaniu -czego nie potraficie Sobie odmówić -jaką dietę będziecie stosować -dlaczego,chcecie schudnąć -marzenie związane z zdobyciem ukochanej wagi! ![]() SERDECZNIE ZAPRASZAM!!!! ![]()
Scouting for Girls-It's not about You ![]() Edytowane przez rainbow ♫ Czas edycji: 2008-01-02 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: *A co po Świętach?-bierzemy się za siebie!*
Ok, to ja może będę pierwsza
![]() 1. Mój cel - pozbycie się litrów tłuszczu z dupska i ud ![]() 2. 48 kg - 44kg(mam nieco ponad 150 wzrostu - maluszek ze mnie ![]() 3. Brak silnej woli 4. SŁODYCZY!! ![]() 5. 1500 kcal 6. Wszystkie lustra przede mną uciekają ![]() 7. Wyjście z domu bez żadnych kompleksów Mam nadzieję, że mi się uda ![]() U mnie: Tamilee Webb - ja chcę mieć takie pośladki, callanetics, pump it up - the ultimate dance workout, agrafka i jak będzie możliwość to narty i rolki + od marca/kwietnia(w zależności od pogody i temperatury) zaczynam biegać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
-swój cel:piekna ,zgrabna , umiesiniona sylwetka
-obecną i wymarzoną wagę :65 - 60 (mam ponad 170) -co sprawia Wam trudność w odchudzaniu;-- -czego nie potraficie Sobie odmówić ; czekolady -jaką dietę będziecie stosować;cwiczenia , brak slodyczy i niezdrowych tlusczy , jem dpo 18.00 i pije duzo wody z cytryna. -dlaczego,chcecie schudnąć ;chcem sie lepiej czuc w swoim ciele -marzenie związane z zdobyciem ukochanej wagi! ;wyjscie na plaze i basen bez kompleksow
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja stosuję takie zasady:
- rano na czczo piję szklankę wody przegotowanej z cytryną - w ciągu dnia piję dużo wody, herbat (owocowe, zielone, czerwone) - 2-3 l - ćwiczę regularnie (od 2 tyg. codziennie biegam na aerobik) - od 40 dni nie ruszyłam słodyczy (a bardzo je lubię...) W Nowym Roku chcę utrzymać te zasady, zwłaszcza odstawienie słodyczy, nie jeść późno, nie opychać się bez opamiętania (czasem się zdarzało) i nadal regularnie ćwiczyć + od wiosny - jazda na rowerze Chciałabym zrzucić 2-3 kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja tez chce . ja tez <jupi> !!
moj cel to zejsc do wagi 55-53kg (w zaleznosci od tego jak bede wygladac) pozbycie sie kompleksow dotyczacych mojego ciala zalozenie tych spodni i spodniczek, ktore czekaja na lepsz figure pozbycie sie cellulitu (to moj najwiekszy cel) dodam, ze waze ponad 60kg, nie waze sie odkad przytylam, chce przetrzymac na diecie 1000kcl , zmotywowac sie do wiekszej ilosci cwiczen.... wierze , ze sie uda......... w koncu NADZIEJA UMIERA OSTATNIA... zaczynam 2 stycznia razem z wami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
1.cel: super wystrzałowa figura
2.obecna 57, a chcę ważyć 50 kg 3.Mam "słomiany zapał" i słabą silną wolę 4.słodyczy 5.Rano sklanka wody z cytryną, herbatka czerwona, wi coś białkowego, obiadek jak zwykle tylko trochę odchudzony, kolacja do 18 i tez białkowa. Oczywiście ćwiczenia rano i wieczorem. a jak trochę schudnę siłownia 2x w tyg. po 2 h. 6. bo mam dosyć zastanawiania się jak co by było jak bym była chuda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
hej ! dolaczam do was dziewczyny
![]() -50-51 kg - cos ok 53,5kg , cel powyzej - milosc do slodyczy i ataki na lodowke - slodyczy !!! - stosuje obecnie kopenhaska a potem jak schudne bede powoli z niej wychodzic (to bedzie trudne!) -zeby sie zaakceptowac i byc bardziej pewna siebie - kupowanie ubran w rozmiarze 34 !!!!!!!!!!!! ![]() buziaki ![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Czy wszystko musi działać przeciwko mnie?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Obecna waga - 56 przy wzroscie 162
Cel - 52 Dieta - 4 posilki dziennie Nie potrafie sobie odmowic slodyczy i jedzenia wieczorami, choc wiem, ze dzieki temu przytyje sie o wiele wiecej.. Chcialabym nosic spodnie w rozmiarze 34 i czuc sie bardziej chudo ;d Mam troche slaba wole, ale mysle, ze sie uda ;-) trzeba w koncu myslec pozytywnie ;d ;p hehe 3mam za was kciuki Dziewczeta ;* uda nam sie ;d
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
i ja sie przylacze
![]() Waga:71 kg chce zrzucic: 6 kg ale i tak wazniejsze sa wymiary, wiec 10 cm z biustu chce wyrzucic, 5 cm spod biustu, 8 cm w talii, 7 cm z pasa i po 5 cm z ud. No i 5 cm z tylka ![]() no to ten.... biore sie za sie ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
no to i ja sie dolaczam
![]() cele podobne wiec nie bede sie powtarzac ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A moze jednak podam, trzeba sluchac sie wytycznych zalozycielki
![]() 1 moj cel to 55 kg, ale najpierw 60 kg na 2.02.08 -obecna waga to 66 kg a wymarzona to 55, ale moze byc i 56 - moim problemem sa slodycze ale i to ze posilki gotuje mama i musze je jesc, a one nie sa do konca niekaloryczne - nie odmowie sobie chisow bananowych i orzechow - moja dieta to mniej jesc - chce schudnac zeby dobrze czuc sie w swoim ciele i nigdy sie go nie wstydzic - chce miec miesnie na brzuchu i bez problemow nosic spodnie ktore teraz sie na mnie zapinaja
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Hmm wstępnie chcę pozbyć się 5kg Mam duże problemy ze słodyczami.. jak już zacznę to nie mogę skończyć ![]() Chcę je ograniczyć, jeść tylko wtedy kiedy bede głodna (co około 3 godziny) no i oczywiście dużo herbatek bo są pomocne w zabijaniu zachcianek ![]() ![]() Chce czuć się dobrze w swoim ciele tak jak jakieś pół roku temu. Wierzę że z Waszym wsparciem się uda ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Ooo watęk dla mnie
![]() Ważę teraz 79kg ![]() ![]() Moją zmorą w odchudzaniu są słodycze ![]() ![]() ![]() ![]() Dieta to raczej będzie MŻ, bo jakoś trudno mi się stosować do jakiejkolwiek diety. Chcę schudnąć, aby nie mieć trudności z kupnem spodni wrrrrr ![]() ![]() Chodzę dwa razy w tygodniu na aerobic po 1h, może jeszcze coś do tego dojdzie. Napewno ćwiczenia na brzuch codziennie. Mogę się jeszcze pochwalić? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że nam wszystkim uda się spełnić swoje cele ![]() Edytowane przez Shiryuna Czas edycji: 2007-12-29 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Witam,serdecznie Wszystkie!!!
![]() ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Właśnie takiego wątku szukałam, spadł mi prosto z nieba
![]() 1. Mój cel to pozbycie się wałków na brzuchu i szczupła sylwetka. 2. Obecna- 58kg, wymarzona-50kg ![]() 3. Oj wiele problemów, a te najważniejsze to: słodycze, obiady mamy, dokarmiająca babcia. 4. Nie umiem odmówić sobie czekolady i chipsów ![]() 5. Moja dieta to jeść 4 posiłki dziennie, nie jeść smażonego, słodyczy i więcej sie ruszać 6. Mam dość zaginania nogawek u spodni i zazdroszczenia moim koleżankom figury, a także cellulitu i rozstępów ![]() 7. Świetna sylwetka i dobra samoocena. To moja druga próba mam nadzieje, że z wami mi się uda ![]() Bądźmy dzielne ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() cel -> wysmuklenie sylwetki, pozbycie się tłuszczyku głównie z ud i bioder... waga -> szczerze mówiąc to nie wiem ile obecnie ważę, wolę nie wchodzić bo mogłabym się załamać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pokusy -> głównie słodycze.. nie mogę się im oprzeć, zwłaszcza jak jest coś w domu.. gdyby ich nie było to nie miałabym z tym problemu.. najważniejsze to wytrwać bez słodyczy pierwszy tydzień, wtedy już tracę na nie ochotę, najgorzej to te pierwsze dni, ale dam radę z Wami ![]() dieta -> nie zamierzam stosować żadnej konkretnej diety... po prostu MŻ. Rano małe śniadanie, potem jakaś przekąska i znowu jakiś mały posiłek, eliminacja białego pieczywa, słodyczy, słodkich napojów, chipsów, orzeszków (moja zmora) itp. motywacja -> chcę dobrze się czuć widząc swoje odbicie w lustrze, chce pozbyć się wiecznych wyrzutów sumienia po zjedzeniu czegoś kalorycznego, chce kupować sobie spodnie w rozmiarze S albo co najwyżej M, ale nie L albo XL, chcę w końcu wybrać się z siostrą na dyskotekę i wskoczyć w jakiś fajny ciuszek.. ![]() Razem damy radę !! a na wiosnę.. ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
dołączam się do wątku jeśli można
![]() ![]() tym czego nie potrafie sobie odmówić są słodycze i ogólnie 'lubie' sie obżerać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Jestem z Wami
![]() -mój cel to pozbyc sie 6 kilo ![]() -obecna waga 60 , wymarzona 54 ![]() ![]() -tylko systematyczność w ćwiczeniach,chociaz ostatnio juz jest ok ![]() -hmmm, wsumie nie ma takich rzeczy... hmmm bigosu jedynie ![]() ![]() -ja stosuje dietę Mż-WR ![]() ![]() -odchudzam sie tylko dla siebie! poprostu chce sie sobie podobac w pełni -chciała bym móc kupować wszystkie ciuchy jakie mi sie podobaja ![]() ![]() ![]() ![]() Więc dopisuje sie do Was ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to ja tez sie dolaczam! ja tez!
![]() Postanowilam,ze od nowego roku solidnie biore sie za siebie i jesli nie oglosze tego glosno i nie zapisze to boje sie,ze bede tak odsuwac od siebie to dietkowanie i odsuwac i znowu skonczy sie tak,ze latem bedzie placz,rozpaczi z grzytanie zebow... Cel-zrzucic 6 kilo ![]() co bedzie o tyle trudniejsze,ze juz troszke wagi zrobilam,a na diecie bylam setki razy,wiec organizm sie rozleniwil i nie chce sie juz tak szybko pozbywac zbednych kilogramow... Pokusy- slodyczom najtrudniej mi sie oprzec... a chce im powiedziec NIE i ograniczyc do minimum,a z czasem wogole zrezygnowac ze slodkosci na jakis czas... Tak jak PriVativ odchudzic chce sie dla siebie, po to by czuc sie pewnie i pieknie ![]() ![]() Moje utrapienie to brzuszek i tzw. boczki i to do cwiczen na te partie ciala mam zamiar wreszcie sie zmusic... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
No dziewczyny, przyłączać się, zostało mało czasu!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
OK to ja też
![]() Cel: 5 kilo...chce dojśc do 60 kg. Moim marzeniem co prawda jest 58 kg ale myśle, że jak będzie 60 to jak na moj wzrost w zupełności mi wystarczy(choc kto wie...może 58 bedzie II celem) Wzrost: 174cm Jestem figura typu gruszka..wobec czego najbardziej chce sie pozbyc tłuszczu z bioder i ud..ach no i troche z łydek. Wymiary: Talia- 67(było 72) Biodra- 101(było104)- to jest największa masakra acz w rzeczywistosci nie wyglada tak strasznie... Uda- 57(było 60) Obecna waga 65.5 (było 70) Największa pokusą są dla mnie SŁODYCZE!!! Jestem na diecie redukcyjnej( miedzy 1000-1300kcal) i poki co radze sobie z moim największym problemem- cukrem..poprostu pozwalam sobie od czasu do czasu na to "co tygryski lubią najbardziej" i jak narazie nie mam napadow na spiżarnie ![]() W świeta przytyłam 2 kilo ![]() ![]() Dużo ćwicze...co O DZIWO sprawia mi niesamowitą frajde..dzisja dodatkowo ściągnął mi sie filmik z TBC i fat burningiem..więc będzie sie działo ![]() Przeplatam rowerek z calaneticsem, roznymi formami pilatesu, fat burningiem (ale na brzuch..trwa 6 minut), tańcem brzucha...rożnymi ćwiczeniami z wizażu i świezo ściągnietym filmem (i pewnie dzięki temu sie nie nudzę) Motywacją staje się dla mnie fakt ze ostatnio na zakupach kupiłam dzinsy w rozmiarze 27...a nie jak do tej pory 29-30. Przeszłam z bluzek w rozmiarze M na S i ze spodni L na M... To mnie baaardzo zmotywowało. Czasem też zakładam stare spodnie i widzę, że sa za luźne- TO DODAJE KOPA Odchudzam sie dla siebie..dla polepszenie samopoczucia dla podniesienia własnej samooceny...dla większej pewności siebie( choc z tym juz jest ok) NO mam nadzieje, ze kazda z nas osiagnie zamierzone cele ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ojj mam nadzieję, że załapałam się w 2007 roku
![]() -Mój cel to superpłaski brzuch, który będę mogła śmiało pokazywać w t-shirtach i wyszczuplenie łydek ponieważ są nieproporcjonalne do ud. -Waga? Nie mam pojęcia. Spróbuję jutro się zważyć i podać, ale coś ok. 55 przy wzroście 164 -Jedzenie wieczorem - trudno mi się oprzeć... -Słodyczy! -Od 16 lipca do października schudłam 8,5 kilo. Z 62,5 na 54kg. Po świętach pewnie przybyło paru kilogramów. Postaram się aby do końca zimy nie przekroczyć 55kg. Stosowana dieta: Najważniejszy posiłek dnia: Śniadanie! Nigdy go sobie nie odmawiam. Najczęściej na śniadanie jem płatki muesli z mlekiem/jogurtem naturalnym lub kanapki z pieczywem waza. Nie zapominam także o jedzeniu do szkoły. Najczęściej (w zależności od ilości lekcji) robię dwie kanapki i jabłko. Obiad: Także bardzo ważny. Jeśli jest zupa warzywna - jem z chęcią. Jeśli coś innego to także jem, tylko w mniejszej ilości, bez ziemniaków, polewania tłuszczem. W międzyczasie owoce, kanapki, woda. Od 1 stycznia - 100dni bez słodyczy ![]() Do tego ćwiczenia na wf, raz w tygodniu aerobik i wykupiłam 12 wejść na basen ![]() -Dokładnie rok temu usłyszałam powtórzoną przez kogoś opinię o mnie "Ale ona jest gruba!". Teraz chciałabym udowodnić osobom które tak sądziły, że powinny brać ze mnie przykład i z mojej silnej woli. -Bez kompleksów pokazać się na basenie i poderwać paru/kilkunastu/kilkuset przystojniaków ;D A co! ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
nie zdążyłam!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
No to co
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A teraz prawdziwą mękę czas zacząć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam wczoraj zeszyt i zrobiłam z niego dzienniczek odżywiania. Zapisałam sobie w danym dniu o której godzinie jem posiłki i będę zapisywać każdego dnia co zjadłam, dopóki nie zacznę sama rozróżniać kiedy kończy się jedzenie, a zaczyna objadanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki, można się przyłączyć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.