![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Uzależnione od muzyki... ???
No właśnie, czy jesteście uzależnione od muzyki?
![]() Czy dla Was dzień bez muzyki jest dniem straconym? ![]() Czy potraficie przetrwać w spokoju kilka godzin lub dni bez choćby jednej piosenki? Czy może nie lubicie słuchać muzyki i jest Wam obojętne czy coś 'leci' w tle czy nie? Ja muszę przyznać, że nie potrafię żyć bez muzyki... ona jest jednym z podstawowych składników mojego dnia i dobrego samopoczucia. ![]() Codziennie przez wiele godzin zasłuchuję się w ulubionych melodiach i codziennie szukam czegoś nowego, może lepszego, może bardziej 'mojego'... Zapraszam do dyskusji. ![]() PS: UZASADNIJ swoją odpowiedź. ![]() Edytowane przez 6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 Czas edycji: 2008-02-04 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uzależnione od muzyki... ???
Bez muzyki nie mogłabym normalnie funkcjonować. Po prostu uspokaja mnie i relaksuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Oj, dla mnie tez dzien bez muzyki to dzien stracony
![]() ![]() Natomiast nie umiem sie uczyc przy muzyce, zwlaszcza przy piosenkach, ktore znam, bo zaraz zaczynam spiewac ![]()
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
plodna jestes ostatnimi czasy
![]() muzyka jest zawsze ze mna w moim kochanym empeczy. slucham w kazdej wolnej chwili. w domu zas mam na kompie swoja plejliste i tak sobie slucham. kocham muzyke.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;6150039]No właśnie, czy jesteście uzależnione od muzyki?
![]() Czy dla Was dzień bez muzyki jest dniem straconym? ![]() Czy potraficie przetrwać w spokoju kilka godzin lub dni bez choćby jednej piosenki? Czy może nie lubicie słuchać muzyki i jest Wam obojętne czy coś 'leci' w tle czy nie? Ja muszę przyznać, że nie potrafię żyć bez muzyki... ona jest jednym z podstawowych składników mojego dnia i dobrego samopoczucia. ![]() Codziennie przez wiele godzin zasłuchuję się w ulubionych melodiach i codziennie szukam czegoś nowego, może lepszego, może bardziej 'mojego'... Zapraszam do dyskusji. ![]() Jakbym czytała o sobie. ![]() Nie umiem i nie chcę bez muzyki żyć. Moje płyty mają oddzielną komodę (tak tak komodę). Cały czas mam niedosyt wciąż mi mało i czuję, że jest jeszcze tyyyle dźwięków do odkrycia. Ehh, to bardzo osobisty dla mnie temat. ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
ooo to ja
![]() nawet śpię z radiem włączonym na klasykę :P
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ojjj tak. zdecydowanie. nie moge życ bez muzyki. u mnie leci właczona praktycznie cały czas czas ( nawet jak mnie nie ma w domu
![]() kiedy wyjde i zapomne mp3 to cały dzien mam zepsuty. musze rano posłuchać muzyki, bo to mnie nastraja bardzo pozytywnie ![]() szkoda tylko, ze te mp3 i generalnie słuchanie głosno muzyki jest takie szkodliwe ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Tak, uważam za stracony dzień, w którym chwilę nie poćwiczę na fortepianie
![]()
![]() |
#10 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Nie mogłabym żyć bez muzyki. Kilkanaście godzin dziennie... Wstaję i na "obudzenie" daję sobie muzycznego kopa. W dzień przy kompie muza, w samochodzie muza, na ulicy muza z MP3. Czasem zasypiam ze słuchawkami na uszach. Pracuję tez przy muzyce, tyle, że szczególnej. Bach, czy Dead Can Dance pomagają mi się skupić. A normalnie lecą "rzygowiny" jak to malowniczo i z pewną niechęcią określa mój Miły. ![]() Aktualnie słucham Lamb Of God. ![]() Martini - wiesz? Jakoś.... Wiedziałam, że Cię tu znajdę. ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
bez muzyki nie umiem zyc
![]() wstaje rano- wlaczam winampa wychodze z domu- wlaczam mp3 wracam do domu- wlaczam winampa ![]() ide spac- sluchawki w uszach ![]() jedynie jak jestem chora i źle się czuje to nie chce mi się słuchać ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Często mówię, że tylko muzyka mnie rozumie
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja zawsze słucham muzyki jak siedzę przy komputerze i jak wychodzę z domu. Ale nigdy nie włączam tak "żeby w tle baręczło", bo wtedy muzyka mnie złości i rozprasza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
nie moge zyc bez muzyki. w szkole, w autobusie, w kuchni, w pokoju, nawet do lazienki daje przenosne male radyjko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie mogę wytrzymać dnia bez muzyki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Też nie umiem żyć bez muzyki typu rhcp(do nich pod względem muzycznym należy moje serce), hmm hendrix, Hey,Lennon, Frusciante, Myslovitz. Kocham muzykę i nie wyobrażam sobie dnia bez muzyki, słucham często w domu, w szkole (na przerwach na mp3 ), jak wychodze gdzies z domu to tez na mp3 słucham.Kocham muzykę i nie umiem bez niej żyć . Muzyka bardzo mi pomaga, szczególnie gdy jestem smutna,hmm dodaje energii, chęci o życia, sprawia, ze moej życie nabiera kolorów. Kocham muzykę szczególnie muzykę rhcp ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
A ja się wyłamię i powiem, że umiem żyć bez muzyki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
kiedyś potarfiłam żyć bez muzyki, teraz już nie.
co tu ukrywać - uzależniłam się. w domu - winamp w drodze do szkoły, w autobusie, na przerwach, na lekcjach (długie włosy przydają sie, jako kamuflaż ![]() ![]() bo jak można zyć bez tych cudownych dźwięków basu Fle, gitary Fru, perkusji Chada i oczywiście głosu Anthonego? nie da sie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Jestem zupełnie uzależniona.
Oczywiście na ulicy słuchawki od ipoda w uszach, w domu cały czas coś leci, a czasami lubię sobie pomarzyć, że muzyka mogłaby leciec podczas niektórych wydarzeń życiowych. Np. udało mi się coś i leci jakaś muzyka, okazuje się że nie zdałam egzaminu i też coś leci w tle, tak jak na filmach ![]()
![]() |
#21 | |||
Zakorzenienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;6150039]No właśnie, czy jesteście uzależnione od muzyki?
![]() chyba tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bardzo. Mam tak że nie pójde spac jak sobie czegos nie poszłucham, bez muzyki jest tak.... cicho ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Nie potrafię żyć bez muzyki.Rano albo Ozzy albo kawa - nic więcej.
Wieczorem ukochane zespoły albo nic.
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
kocham
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak siedzę w domu w tle musi lecieć jakaś muzyka - albo z winampa albo z radia. W samochodzie też. A w środkach transportu (+ własne nogi ![]() ![]() Ale podczas nauki absolutna cisza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
oj jestem uzalezniona, muzyka RULEZ!!!!kocham ja, kojarzy mi sie zawsze z wieloma sytuacjami, nastraja mnie, bawie sie przy niiej ale tez swietnie sie rozmawia przy jej pomocy
![]()
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Już przepadło, jak Cię już dorwałam, to Ci nie dam spokoju....
![]() Już, natychmiast mów jak na spowiedzi co, jak i dlaczego! ![]() ![]() A w czym to sie objawia, jeśli można wiedzieć? ![]() Cytat:
![]() Mój mózg jest jak płyta ze zgrzaną playlistą... wytarczy wybrać odpowiedni utwór i voila... ![]() Dziewczyny mi nie chodzi o bierne słuchanie ani brzęczenie muzyki po to tylko, żeby coś brzęczało i nie było cicho. ![]() Mi chodzi o świadome słuchanie, a może raczej wsłuchiwanie się i.... (tak niestety użyję tego słowa)...świadome przeżywanie muzyki. Chłonięcie jej każdym zmysłem, całym ciałem, sercem i umysłem... No! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
ewisek
|
Bez muzyki pewnie już dawno by mnie nie było.......... Ona mnie napędza, nadaje sens życiu.... Gdy jestem sama w domu słucham głośno metalu-rocka - niestety moi domownicy go nie znoszą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Tak, tak, taaaaak!
![]() Uwielbiam wsłuchiwać się w poszczegółne piosenki, wychwytywać nowe nuty, kilka razy przewijać do jednego momentu (dotyczy to Roguca i Villego ![]() ![]() Mam jedną piosenkę, podczas której słuchania aż mną szarpie od środka. Można wtedy zaobserwowac u mnie natychmiastowy przyrost energii, coś mną maksymalnie targa wewnątrz, z jednej strony chce się wrzeszczeć a z drugiej odpłynąć... Wrażenie nie do opisania. I - przyznam się na wstępie - niejednokrotnie korci mnie tak bardzo, że ukrywam słuchawki pod włosami na lekcjach. Nałog, nałóg. ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
lubię włączyć rano coś na rozpęd, od razu krew w żyłach lepiej krąży. Czasem jednak (tak jak teraz na przykład) siedzę sobie cichutko sama i też mi dobrze, ale przeważnie coś tam sobie w tle plumka
![]() czasem jednak włączam sobie coś, co naprawdę porusza mi różne struny w duszy i wsłuchuje się w muzykę całym sercem, umysłem czy czym tam jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Prawie nie wyciągam słuchawek z uszu
![]()
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.