![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Nudne perfumy
Jestem ciekawa, jakie perfumy są dla was nudne, tzn. które nie robią na was żadnego wrażenia, nie chodzi mi o perfumy, które was odrzucają, tylko raczej o takie, które po przetestowaniu pozostawiają was kompletnie obojętnymi?
Moje typy: The One-D&G J'adore- Dior |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nudne perfumy
J'adore
![]() Escada Sentiment Romance RL Addict ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
5th Avenue
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Armani Mania
Armani Emporio White Noa Fleur Cacharel Par Amour Clarins Clinique - wszystkie odmiany Happy Escada Signature Atrraction Lancome L'eau Par Kenzo Ralph Lauren Cool Moschino Funny Halloween Cinema YSL Jil Sander Pure, Sport Angel Shclesser Femme oraz Essential wszystkie Pumy wszystkie Esprity wszystkie Celiny Diony wszystkie Sabatini Generalnie znalazloby sie pewnie jeszcze kilka takich zapachow... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
j'adore
addict wszystkie dkny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sporo tego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
o nie!
![]() dla mnie nudnawe (bo jednostajne) są tylko Light Blue ![]()
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Hugo Boss Hugo Woman
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wybitnie nie do odróżnienia jest ostatnio pojawiajacy się zapach Jaguar. Wszelkie Envy me, Cinema, Mellow, One D& Gabanna, oj, wiele ich jest...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Eclat d'Arpege Summer
Touch of Pink, Touch of Sun 1881 Collection Echo Davidoff Esencia de Duende Contradiction Essence de Femme Boss, Boss Femme, Boss Intense Allure Nina "jabłuszkowa" Ralph Rocks Armani Mania, Diamonds Serpentine Omnia Amethyste VV Roberto Verino Versace EDP Miss Boucheron Young Sexy Lovely
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Escada - Sentiment
edit: Przypomniały mi się: Escada - Into the Blue Carolina Herrera - 212 Sexy Edytowane przez Nadia_12 Czas edycji: 2008-01-01 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Z ostatnio próbkowo testowanych:
Max Mara, długotrwała, za grzeczna, nudna i nijaka Tumulte, chyba za dużo od niego oczekiwałam, nic drażniącego, nic ciekawego V Valentino, niestety kompletnie nic odkrywczego Naomi Campbell Cat Deluxe at Night-fajna nazwa. I nic więcej. Cindy Crawford Summer Day (podobnie jak Naomi-z próbek z Natury, coś chcieli dać a nic lepszego nie było ![]() Scent Gloss (z dużej butli więc wielokrotnie ![]() Zdecydowanie wolałabym pachnieć czymś czego nie lubię, ale wzbudza jakieś emocje, niż w/w rzeczami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
*
|
Pleasures Estee Lauder
Emporio City Glam for Her Happy Clinique |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Pojęcie "nudne" perfumy to pojęcie dziwne... W pierwszej chwili myślałam, że chodzi o zapachy statyczne, trwające, nie wyczyniające cudów w czasie bytności na skórze, czyli z grubsza nierozwijające się lub rozwijające w niewielkim stopniu. Takich nie uważam za nudne - przynajmniej niektórych. Nudna jest dla mnie większość zapachów "normalnych", czyli kwiatki-sratki, puderki i wszelakie zapachy zaliczane do "ładnych". Ogólnie nudzą mnie perfumy pachnące perfumami (o czym już pisałam nie raz). Mam spaczony gust - ładne mnie nudzi - nie tylko perfumeryjnie. ![]() Choć i tu zdarzają się wyjątki: wspomniane już jabłuszko Niny Ricci bardzo mi się podoba - jest urocze. Choć nie znaczy to wcale, że chciałabym, że mogłabym je nosić.
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Moje cudowne Pleasures nudne? ![]() ![]() Nudzi mnie Be Delicious DKNY. Kiedyś je lubiłam. Niestety - stały się tak pospolite, że kiedy je poczuję myślę tylko: "O nie, ZNOWU!"
![]() |
#16 |
czyli Endżi
|
Moje typy zapachów pospolitych i wywolujących tak niezmienie neutralne emocje, że konsekwencji są dla mnie nudne to:
- J'adore EDT i EDP - Green Tea - Pleasures - Boss Femme - Noa - Eternity i Eternity Moment - I Love Dior - Kate - Echo Woman - Ysatis - większość Aqua Allegoria - Miracle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
5th Avenue - nie mam do nich niechęci, ale są jakieś takie do bólu grzeczne i uładzone, takie za bardzo nadające się dla każdego i na każdą okazję, a przy tym monotonne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Mnie znudziły:
![]() Lacoste PF Armani Diamonds i Code wszelkie Hugo Boss-y i sezonowe Escady Echo Davidoff 212 Herrera Takie to wszystko w stylu "Można, ale po co?" ![]() ![]()
![]() |
#19 | |
*
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Nudne to dla mnie takie zapachy, które wtapiają się w tło i nie wywołują większych emocji
A więc: -5th Avenue -Cinema -Coco Mademoiselle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nawet te zapachy, które wymieniłaś, są dla mnie wcieleniem nudnych zapachów. I nie chodzi o to, że nie wywołują określonego rodzaju emocji - we mnie nie wywołują żadnych. Bo już na przykład te prowokujące uśmiech na twarzy jak L LL, mimo że uznawany za banalnego słodziaka, dla mnie nudny nie jest.
![]() |
![]() |
#22 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Little Blue
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
oj, dużo tego
![]() - prawie wszystkie Hugo Boss (oprócz Deep Red) - wszystkie Lacoste (oprócz Pour Femme) - słodkie limitowanki Escady - Nina - jabłuszko - Serpentine Roberto Cavali - Love in Paris - Skin |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
A ja nie jestem w stanie nic wymienić, bo nudnych nie pamiętam po prostu...
(po namyśle) No dobra jedne mi się przypomniały - Bright Crystal |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie 5th Avenue. Zupełnie nie pamiętam tego zapachu, są nijakie.
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Wszelkie Escady...
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. Nie uwzględniałam zapachów męskich.
![]() |
![]() |
#29 |
Wiedźma
|
Dla mnie Escady sa nudne jak morderstwo przez duszenie poduszką.
![]() Nie sposób nudzić się, kiedy człowiek dogorywa z braku świeżego powietrza.
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Jest duzo zapachow, ktore nie wywoluja zadnych emocji, ale mysle, ze wiekszosc wywoluje jednak albo negatywne albo pozytywne. Moglabym tu wymienic wlasnie wiele smierdziuchow i wiele olsnien, ale takie watki jzu byly
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.