|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Wyspy Kanaryjskie - Gran Canaria
Czy ktoś z Was może był na Gran Canarii na początku czerwca? Bo mam zamiar tam się wybrać, a czytam w internecie że średnia temperatura 24 stopnie
troszke mało... ale wątpie że tam w tym okresie sa takie temperatury... więc moze ktoś był i może powiedzieć w jakim słoneczku sie opalał..??
|
|
#2 |
|
La Moderatoiure
|
Dot.: Wyspy Kanaryjskie - Gran Canaria
Nie wiem czy Ci to pomoże ale moja mama była na Teneryfie w połowie czerwca i pogoda była wspaniala, opaliła sie
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za odpowiedz
na szczęscie upałów bym nie chciała... ale taką pogode żeby sie opalić
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Wyspy Kanaryjskie
Witam!
Chciałabym jechaci w czerwcu na wyspy Kanaryjskie, czy moglibyście poradzić z jakiego biura podróży można się wybrać za niekosmiczną kasę. Jade z rocznym dzieckiem. |
|
|
|
|
#5 |
|
La Moderatoiure
|
Dot.: Wyspy Kanaryjskie
Ofert jest mnóstwo.
Zalezy co to znaczy "kosmiczna kasa" dla ciebie ![]() Z trochę tańszych a dobrych biur polecam Orbisa naszego albo Scan HolidayW Neckermannie albo w Tui nie schodzą 2 tyg Hb poniżej 3 tys zł za os. |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Interesuje mnie wycieczka tygodniowa do 2600 zł tylko, żeby było all i jakiś fajny hotelik.
|
|
|
|
|
#7 |
|
La Moderatoiure
|
Na forum to za dużo się nie dowiesz
![]() Radzę przejść się po biurach podróży i pozbierać katalogi na 2008r. Napewno coś znjadziesz. Oczywiście katalogi są bezpłatne ![]() Nie wiem jak będzie w tym roku ale w poprzednim Kanary były bardzo drogie, zresztą jak zawsze. Trzeba dużo szukać i o wszystko pytać
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak TY+dziecko to bedziesz musiala doplacic do singla i w zyciu się nie zmiescisz w takiej kwocie (za roczne dziecko oczywiscie sie nie płaci) EDIT. teneryfa, hotel **** z all po 20% zniżce 3050 zł za osobę (jezeli singiel to + 500 zł)
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że Itaka ma nieco tańsze propozycje, ale tam jest w ofercie tylko Lanzarotte i Fuerteventura (na tych akurat nie byłam).
Co do opcji ALL to na Kanarach bym jej zdecydowanie nie brała. My mieliśmy HB (a było to w październiku) - w dzień były upały i jeść sie nie chciało (chyba , że lody ). A jak już koniecznie coś musicie zjeść w ciągu dnia to kupno czegokolwiek do jedzenia nie stanowi problemu. No ale to już wasz wybór.
|
|
|
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
Chciałabym w sierpniu jechać na wakacje - tak na tydzień. Myślałam o Gran Canaria.
W związku z tym mam pytanie, czy wyjdzie to taniej, jeżeli już teraz wykupiłabym wczasy w jakimś renomowanym biurze podróży (typu Scan Holiday). Ile może to kosztować w przybliżeniu? 2tys czy więcej? |
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hotel *** http://www.verilplaya.com/ wyżywienie HB , wylot 19 sierpnia cena : 2757 zł ( już ze wszystkimi opłatami ) ewentualnie Apartament Las Dalias * http://www.apartamentosbuganvilla.com/ cena : 2037 zł ( jednak jest to opcja bez wyżywienia ) ceki te są z 15 % rabatem.
|
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
Dzienks
![]() Ja już pozbierałam katalogi biur podroży i chyba zdecyduję się na Tunezję z Triadą - Tunezja jest stosunkowo tania, więc wyjadę na 2 tygodnie, bo tydzień to jednak króciutko. |
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1499,00 zł / osoba ( 25 % rabatu jest i wycieczka gratis )
|
|
|
#14 |
|
BAN stały
|
Ja się też obawiałam wysokich temperatur (byłam kilka lat temu w Meksyku...tam nie było czym oddychać chwilami), dlatego wolałbym uniknąć wysp greckich.
Zamierzam lecieć z Triada, to chyba dobre biuro podróży? |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobacz sobie jeszcze www.alfastar.pl
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
BAN stały
|
Alfastar to mi się kojarzy z tym nachalnymi, niby ukrytymi w wypowiedziach forumowiczów, reklam na forum gazeta.pl
|
|
|
|
|
#17 |
|
La Moderatoiure
|
Triada jest okey.
Co do Alfystar to nie wiem, warto poczytac opinie innych. Moja mama leciała ze Scan Holiday na Kanary i była bardzo zadowolona
|
|
|
|
|
#18 |
|
BAN stały
|
No właśnie, Scan Holiday i Triada to dla mnie dwa godne zaufania biura podróży. Cyba nigdy nie było afer z ich udziałem.
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko w triadzie myślę że znajdziesz tańsze oferty niż w Scanie !
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#21 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dużo tańsza jest Triada, a po środku Neckermann. Na żadne z tych trzech nie narzekałam nigdy I nigdy mnie nie zawiodły.Cytat:
![]() Cytat:
Opalić się opalisz. Byłam na Gran Canarii w lipcu i powiem szczerze było nawet chłodnawo (Jestem przyzwyczajona do krajów typu Egipt, Tunezja, Maroko). 20-parę stopni, do tego czasem wiaterek. Ale opalenizna jakoś sama się tworzy, a przynajmniej nie czujesz jakbyś się rozpływała. W dodatku to naprawdę rozrywkowe centrum. Moje wrażenie po Gran Canarii, że to taka mała Ibiza. Mnóstwo dyskotek, jedna obok drugiej. Praktycznie żal bawić się w jednej całą noc.
|
|
|
#22 |
|
BAN stały
|
Zdecydowałam się na Tunezję, dwa tygodnie w dwie osoby za 5500 złotych, hotel ****, all inclusive. Mam nadzieję, że będzie fajnie, chociaż do sierpnia jeszcze dużo czasu.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Osobiscie nie darze uczuciem goracym Triady bo ma wysokie ceny a dni np 12 zamiast 14 jak w innych biurach za ta sama cene-to mnie zniecheca do traidy.przynajmniej te wycieczki ktore mnie interesuja ,nie wiem czy wszytskie.
|
|
|
|
|
#24 |
|
BAN stały
|
Ja w końcu jadę z biura Alfa Star.
Babka w agencji mówiła, że Triada jest generalnie dobrym biurem, tylko odradzają wyjazdu do Egiptu właśnie z Triadą. |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w zeszlym roku bylam z rainbowstours w bulgarii i bylo super ,w tym roku tez jade chyba wlasnie z alfa star do egiptu
|
|
|
|
|
#26 |
|
BAN stały
|
Egiptu się trochę obawiałam, słyszałam o zemście faraona i że tam syf jest ogólnie. Ale pewnie też kiedyś się wybiorę, warto piramidy zobaczyć. Pamiętam, jakie wrażenie na mnie wywarły piramidy meksykańskie, więc egipskie tez zapewne są godne zobaczenia. Człowiek czuje, że styka się z Historią.
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Zobaczenia może warte. Ale dla mnie to jedno wielkie przereklamowanie. Jakbym miała wybierać między Egiptem, a innym arabskim krajem to bym wybrała ten inny.
Zawsze wydawało mi się, że piramidy stoją na pustyni..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz.. skoro prowadzi do nich asfaltowa droga, przed jest ogromny parking dla autokarów a naprawdę niedaleko budynki mieszkalne (a i nawet jakieś zielone drzewo się załapie). To ja bym tego pustynią nie nazwała. Chociaż rzeczywiście od drugiej strony dużo piasku.
Dorzucam fotki
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
osrodki turytyczne sa jednak zadbane dopiero te miejsca oddalnoe on nich pokazuja prawdziwe oblicze ale w ten spspb poznaje sie kraj nie tylko palma i drink ;-) moj brat byl w zeszlym roku w tunezji ,hotel wypas ale pojechali do monastiru i przezyli szok :-D zwiedzanie niestety ogranicza mi choroba lokomocyjna :-( ale mam znajomych ktorzy jezdza na ojazdowki i sami wypuszczaja sie w rejony nie dla turystow ,opowiedzieli mi to i owo o kazdej stronie egiptu -masakra ale tez i ciekawie. piramidy owszem warto zobaczyc ale podroz mnie przeraza ,kombinuje jakis samolot z sharm do kairu,ale zobaczyc bym chciala w koncu nie wiem czy wroce kiedykolwiek do egiptu ,czy beda warunki "polityczne" |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

troszke mało...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

). A jak już koniecznie coś musicie zjeść w ciągu dnia to kupno czegokolwiek do jedzenia nie stanowi problemu. No ale to już wasz wybór.