![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak szybko rosną paznokcie?
W tym wątku proszę dzielić się sposobami na wzrost paznokci, a także informacjami o preparatach go stymulujących
![]() ![]() No właśnie... Jak szybko rosną paznokcie? Moje były długie, ładne, ale się połamały... Teraz obcięłam wszystkie na "zero" i zastanawiam się, ile będę musiała czekać na ich powrót do normalności. Ktoś wie coś na ten temat? Edytowane przez rambo Czas edycji: 2007-06-21 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Jak szybko rosną paznokcie?
nie znam się, ale uważam że każdemu rosną inaczej...]
jednemu szybko a innej osobie bardzo wolno. Pociesze Cie... też miałam długie i ładne paznokcie i mi się porozdwajały i musiałam obciąć i teraz czekam [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: Jak szybko rosną paznokcie?
Paznokcie rosną ok 1mm na tydzień (tak średnio , ale jak to napisała Dolly85 każdemu paznokcie rosną w innym tempie, ja np.kup olejek do pielęgnacji skórek i paznokci lub odżywkę którą można wcierać (np. mirra) i codziennie 2-3 razy wkonuj masaż tym preparatem (nałożyć trzeba olejek na cały paliczek (czyli na część od czubka palca do stawu) i w całą tę część wmasuj odżywkę , możesz też spróbować kurację Nail Tek (ciekawy sposób pielegnacji paznokci - dostępny w autoryzowanych gabinetach).Ważna jest też dieta - może brak Ci witamin,mikroelementów. A może używałaś paznokci jako "narzędzi" np. do skrobania lub podważania?
Na forum znajdziesz mnóstwo rad dotyczących paznokci- wpisz w wyszukiwarce "paznokcie"
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wszystko o wzroście paznokci - zbiorczy
Chciałabym się dowiedzieć ile są w stanie urosnąć paznokcie w ciągu 3 tyg. ??? Bardzo pilne !!! Prosze o odpowiedź
![]() Edytowane przez rambo Czas edycji: 2007-06-21 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Re: jak szybko rosną paznokcie ?
Wydaje mi się, że jest to indywidualna cecha - jeśli zawsze rosły Ci szybko, to teraz też Ci urosną
![]() Profesjonalna opinia, nie? ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Re: jak szybko rosną paznokcie ?
Sprobuj rowniez z tabletkami z witaminami,mam na mysli tabletki wzmacniajace wlosy, skore i paznokcie.
Jesli Ci bardzo zalezy, moge oddac Ci troche swoich genow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
![]()
Witam
![]() Czy macie może sprawdzone sposoby na szybszy wzrost paznokci? Moje szybko się łamią i nie mogę ich wyhodować tak jak bym chciała...Byłabym wdzięczna za każdą pomoc.Jeśli ten temat był juz poruszany to najmocniej przepraszam,że ponownie go wtrącam.Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dot.: sposób na szybszy wzrost paznokci
Jesli nie mozesz ich wyhodowac to znak, ze są słabe- powinnas je wzmocnic. Radze wmasowywac w nie ciepla oliwe z oliwek, /w ostatecznosic olej tez moze byc/, kupic jakies dobr eodzywki i kremy... Chyba niczego innego sie nie da zarobic. Ew. jeszcze do manikiurzystki, ale nie wiem czy to dobry pomysl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Hej ja zazywam Kelp w tabletkach (10zl w aptece). Codziennie jedna tabletka i naprawde juz od dawna mam super mocne paznokcie, zauwazylam tez, ze znacznie szybciej rosna.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja proponuje wzmocnić je od wewnątrz (tak jak napisała Anomedsed jakimiś tabletkami) i od zewnątrz: moczyć w podgrzanej oliwie z oliwek paznokcie, używać odżywki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
właśnie obcięłam moje paznokcie,
musiałam to zrobić, bo się porozdwajały.... ![]() a były już taaakie długie.... ![]() mam nadzieję, że odrosną silne i zdrowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
... choć nie Westwood
|
Łykaj tabletki ze skrzypu polnego
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A ja mam taki problem że w sumie mam zdrowe i mocne paznokcie,ale na 2-gim palcu lewej dłoni mam ubytek w paznokciu.Obcinałam juz go do opuszków,ale zasze odrasta taki sam....
Przykre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Jakim sposobem przyspieszyc wzrost paznokci??
Dziewczyny..... jesli znacie jakies wyprobowane metody na przyspieszenie wzrostu paznokci to chetnie skorzystm z waszych rad.......Dodam tylko ze uzywam odzywki Sally Hansen Nailgrowth Miracle ale wlasnie zlamalam paznokcia na na lewym kciuku w taki sposob ze nie widac nawet linii usmiechu. Zalezy mi na przyspieszeniu wzrostu paznokci gdyz za 6 tygodni mam slub a zawsze mialam dlugie naturalne paznokcie i tym razem rowniez chcialabym takie miec (tymbardziej ze w dniu slubu dlonie beda bardziej eksponowane niz zazwyczaj).
Z gory dziekuje za porady Buziaczki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakim sposobem przyspieszyc wzrost paznokci??
up
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Nie probowalas wyciagu ze skrzypu? to chyba najbardziej znany sposob na paznokcie, wydaje mi sie ze nie tylko sa zdrowsze,ale też szybciej po nim rosna
![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Moje pazurki bardzo ladnie urosly po kuracji olejkiem rycynowym
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Sliczne dzieki red poppy i MyshaczeQ, skorzystam z rad..........moze choc troche pomoge im urosnac....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
A co to za kuracja olejkiem rycynowym? Wcierać codziennie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
![]()
ja wcieram ten olejek mniej wiecej co dwa dni, nie wiem moze trzeba codziennie, ale jak narazie wcale mi nie pomogl paznokcie mi naprawde wolno rosna i nadal sie lamia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Szybki wzrost paznokci :)
Chciałabym się dowiedzieć, co robicie, że Wasze pazurki są takie długie. Czy można jakoś przyspieszyć ich wzrost?
![]() ![]()
Ze wszystkich rzeczy, które kiedykolwiek utraciła, najbardziej żal jej było rozumu... Gdzieśtam czeka na nią Książe w lazurowoniebieskich kalesonach... kiedyś ją znajdzie. Bo ona nie szuka. Nie teraz. Nie... nie teraz... She walks on the boulevard of broken dreams. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybki wzrost paznokci :)
są odzywki przyśpieszające wzrost paznokci. ja uzywam Avonu kosztuje 14zł, natomiast słyszalam, że Sally Hansen ma bardzo dobre odzywki ale te kosztują już ponad 40zł..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Lorinka stosuj odzywki do skórek, oraz utwardzające odżywki na płytkę. Oraz zakup sobie w aptece jakis preparat witaminowy na paznokcie - nie będę wypisywac ich nazw jak pójdziesz do apteki farmaceuta Cie poinstrułuje ( z doświadczenia wiem, że największy wybór jest w aptekach znajdujacych sie w centrach handlowych).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
olejek rycynowy- kosztuje 2-3 złote, kupujesz go w aptece. Jako tako nie przyśpiesza wzrostu paznokci ale napewno je wzmacnia, natłuszcza, stają się twardsze, nie łamią się tak i nie rozdwajają
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
paulinaa16 a jak stosujesz ten olejek rycynowy na paznokcie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Ja również stosuję sally hansen 'no more peeling' i łykam witaminki. I piorę, sprzątam i zmywam w rękawiczkach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
![]()
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.