|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Suplementy do ciężkiej nauki :)
W związku ze zbliżającą się sesją i wytężoną nauką
interesuje mnie to czy według Was warto kupować preparaty "wspomagające naukę" na bazie lecytyny czy miłorzębu japońskiego? Ja jeszcze nigdy czegoś takiego nie używałam (poza plusz activ doraźnie..) Ciekawa jestem czy to daje jakieś efekty?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny! Za 2 miesiące matura no i wiadomo - mnóstwo nauki przede mną teraz a ja muszę mieć siłę żeby to wszystko ogarnąć! Wiele razy słyszałam o różnych preparatach wspomagających koncentrację, pomagających w nauce, skupieniu się, zapamiętywaniu. Mnóstwo tego jest na rynku - tabletki, syropki, napoje typu "plusz" (takie co się wrzuca tabletkę do wody i się rozpuszcza, wiecie o co chodzi
). Czy to jest w ogóle skuteczne? Czy może pomóc przed maturką? Chcę żeby było bezpiecznie i zdrowo i żeby sobie pomóc. Bo wielu moich znajomych korzysta z mniej zdrowych metod - a właściwie NIEZDROWYCH - (napoje energetyzujące w kosmicznych ilościach, kawa pita litrami, że już nie wspomnę o gorszych sposobach typu amfa przed nauką :/). Vo przetestowałyście, co mi proponujecie??
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Suplementy dla maturzysty ;)
Ja pije plusz active ale tylko wtedy gdy jestem senna a muszę sie uczyć. On działa na takiej samej zasadzie jak napoje "Energy". Kiedyś brałam sesje ale nie zauważyłam żadnych efektów. Czasem biorę magnez w tabletkach ale sporadycznie. Wolę zjeść parę orzechów codziennie. I właśnie orzechy polecam
Poza tym lepiej poczytaj w internecie o sposobach efektywniejszej nauki. Mi pomagają leniwe ósemki jak nie potrafię się skupić.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suplementy do ciężkiej nauki :)
A mi pomaga tran . dla mnie jest ok. Zażywam codziennie po 2 kapsułki. Zauważyłam ze szybciej zapamiętuję , lepszą mam koncentrację poprostu szyciej " oswajam " wiedzę.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Tran? hmmm... z tego co pamiętam to nie ma żadnych właściwości czy witamin bezpośrednio oddziałujących na prace mózgu. Może to takie placebo dla Ciebie
![]() Ginko biloba czy jakoś tak dobrze wpływa na dotlenienie mózgu, a to usprawnia jego pracę Popytaj w aptece
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
orzeszki
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Burn energy-drink stosuje
![]() mniam ten smak wisniowy ![]() A co to za metoda leniwych usemek? Pluszzz active dziala na koncentracje? |
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
W czasie sesji piłam plusssz active i połykałam sesję. Czy faktycznie pomagało?? hmm .. w rzeczywistości nie widziałam różnicy. Jednak dla świętego spokoju brałam je przez czas egzaminów, żeby później nie mieć wyrzutów że nic nie robiłam, żeby poprawić swoją koncentrację.
Polecam zdecydowanie spacery i częste wietrzenie pokoju. To naprawdę działa!
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkie suplementy,imo,działają jak placebo i każdy ma swoje
![]() Moim placebo jest maleńka,meganmocna kawa z mlekiem,intensywna 40minutowa nauka a po tym przerwa na spacerek po balkonie tudziez bieg naokoło osiedla. Ładowanie w siebie napojów typu Tiger na dłuższą metę nie ma sensu a z teog co wiem,to większość substancji raczej szkodzi organizmowi. PS.Kolega ostatnio mi opowiadał jak to w niezależnych badaniach wyszło,że w RedBull'u znaleziono jelita świnek(nie będe się rozwodziła nad innymi wynikami typu parówki,w których często gęsto jest papier toaletowy,ale może to dla Was też cenna informacja )Szukaj swojego suplementu,polecam na skupienie wysiłek fizyczny w regularnych przerwach,same korzyści dla ciała i skupienie dla umysłu ![]() Powodzenia wszystkim sesjomaniaczką
|
|
|
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
przeszukałam forum z ciekawości czy ktoś ma podobne odczucia po wypiciu plusssza up z guaraną. Ostatnio miała bardzo pracowity dzień, brakowało mi jakiś 5godzin do doby aby wszystko ogarnąć dlatego siłą rzeczy musiałam zarywać noce. Koleżanka poleciła mi ten napój i mówiła że dobrze pobudza. powiem, że się ciut bałam bo nie lubię energetyków, mam złe wspomnienia... ale po tej guaranie nie maiałam żadnych kołatań serducha a co najważniejsze nie nie spałam do 3 w nocy i nie odczuwałam większej potrzeby. dlatego jak ktoś ma problemy z wytrwaniem.. to niech sam spróbuje
|
|
|
|
|
#11 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
też piję plusssz up'a z guaraną, kiedy wiem, ze muszę zawalić noc, a czasami tak się zdarza (dzisiaj pewnie też ;/), na mnie działa lepiej niż inne energetyki, bo nie boli mnie po nim głowa, a pobudza tak samo
|
|
|
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
Ja po napojach energetycznych mam problemy ze skóra na następny dzień, a plush na mnie nie działa
. A propos szybszego uczenia się niezłe jest ponoć mapowanie umysłu. Między innymi w May Agency uczą tej tehchniki, która ma usprawniać uczenie się i powodować, że zapamiętamy rzeczy na dłużej niż tylko na test czy egzamin. Ciekawy sposób, miał ktoś z Was styczność z tzw. mind mappingiem ?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
wypróbowałam plusz activ i osobiscie odradzam - po jego stosowani (a piłam codziennie rano) byłam strasznie senna, wszwedzie gdzie nie byłam tto przysypiałam w drodze na uczelnie w pociągu, na wykładach ogolnie efekt odwrotny do zamiezanego - dodac tezmogę ze przez activ moje paznokcie stały sie kruche i łamliwe.
przerzuciłam się na plusz sesja i uwaga - dla mnie bobma! efekt dwa razy lepszy - zero sennosci, mam pełno energi i wigoru w sobie. potrafię szybko skupić się nad tym co robię i ogolnie produkt warty uznania. ale jak wiadomo kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje. aby efekty bylo widac nalezy zaczać spozywac to duzo wczesniej. ogolnie ja zaczełam z tym "eksperymentować" od połowy grudnia - a sesja od 1lutego ![]() i jestem naprawdę zadowolona |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.

interesuje mnie to czy według Was warto kupować preparaty "wspomagające naukę" na bazie lecytyny czy miłorzębu japońskiego? Ja jeszcze nigdy czegoś takiego nie używałam (poza plusz activ doraźnie..) Ciekawa jestem czy to daje jakieś efekty?

). Czy to jest w ogóle skuteczne? Czy może pomóc przed maturką? Chcę żeby było bezpiecznie i zdrowo i żeby sobie pomóc. Bo wielu moich znajomych korzysta z mniej zdrowych metod - a właściwie NIEZDROWYCH - (napoje energetyzujące w kosmicznych ilościach, kawa pita litrami, że już nie wspomnę o gorszych sposobach typu amfa przed nauką :/). Vo przetestowałyście, co mi proponujecie??
Poza tym lepiej poczytaj w internecie o sposobach efektywniejszej nauki. Mi pomagają leniwe ósemki jak nie potrafię się skupić.