![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
aktualna lista marzeń
Ani ten wątek odkrywczy, ani zaskakujący.
![]() Zweryfikowałam ostatnimi czasy moją listę marzeń-> 2 zapachy kupiłam, jedna miniaturka (tak na pocieszenie, na dobry początek ![]() ![]() -Narciso Rodriguez For Her -Fendi Theorema (ta ma priorytet) -Chanel Allure EdP -Nina Ricci Les Belles (żółte) -Gucci brązowe (jeśli miniaturka przestanie mi wystarczać). Finito. ![]() A jak u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: aktualna lista marzeń
U mnie - zapach Keiko Micheri "Loukhoum", taki komfortowy, cieply zapach na zime. Ale musze czekac az znowu pojade do UK (moze na Swieta) i odwiedze Liberty's. Teraz pocieszam sie probka
![]() Burbery Brit Gold, jeszcze nie ma go u nas ale moze dotrze. Nuta zapachowa jak wyzej. Oraz woda toaletowa "Eau de Miel" L'Occitane, czekam tylko na wystarczajaca ilosc "kupidla" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja akurat nie mam na razie żadnych planów odnośnie kupna zapachów, ale strasznie bym chciała powąchac niektóre nowości, których jak na razie ani śladu w naszych perfumeriach:
- (proszę się nie śmiać !) Paris Hilton Just Me - z opisów wygląda, że to będzie fajna landrynka. Mam nadzieję, że nie będzie taki ostro-owocowy jak jej pierwszy zapach, przez co nie mogłam go nosić. Apetyt na landrynki rozbudził we mnie Live JLo ![]() - 5th Avenue After Five - bardzom ciekawa, jak pachnie sequel mojego niegdysiejszego faworyta - Allure Sensual EDP - to samo |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]()
Chciałabym różne rzeczy,w tej chwili przychodzi mi do głowy Wish Chopard`a i Hypnotic Poison CD a także Lacoste pour Famme(miałam już 2 flakoniki ale ciągle mi mało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
hihihi, znowu sobie pożyczamy pomysł z gazeta.pl
![]() ![]() no, to tera ja ![]() * le feu d'Issey Issey Miyake - muszę, po prostu muszę zrobić zapas * Escada Collection w granatowej kiecce, chcę mieć trzecia kieckę do kolekcji, a perfumy... zużyje się jakoś ![]() * Stella Rose Absolute - jeszcze jej nie wąchałam, ale już wiem, że jej pragnę ![]() * Lolita Lempicka Midnight, zaczarowała mnie, w przeciwieństwie do pozostałych LL * CdG BruntSugar - bo pożądam słodyczy * Asja Fendi w dużej ilości, bom się w tym zapachu zakochała * NR For Her edp. dla urozmaicenia chwilowo więcej grzechów nie pamiętam, zresztą to dobrze, bo mam na głowie urządzanie kuchni, więc perfumiarskie chciejstwa muszą chwilowo zejść na dalszy plan ![]() ![]()
#7 |
Raczkowanie
|
5th avenue after five- tez jestem niesamowicie ciekawa, przed kupnem (juz są na allegro, w cenie zaporowej jak na ardenkę )powstrzymuje mnie tylko strach, ze będą tak tragicznie nietrwałe jak 5th avenue classic, bo zapach piękny
no i boję się tej śliwki, jakoś koszmarnie na mnie wychodzi śliwka w perfumach ( np. w miłym good life).. marzę też o przetestowaniu: casmir dg feminine joop femme są niby dostępne, ale 3 butelki w ciemno, to trochę za dużo kasy ![]() no i obie Dolce Vita, chyba sobie kupię w najblizszym czasie, bo bardzo się stęskniłam... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Pomarzyć zawsze można...
![]() - Narciso Rodriguez For Her - Scent Costume National - kolejny Kingdom ![]() - Hypnotic Poison - Le Baiser Du Dragon (najnowsze odkrycie ![]() - Theorema Fendi i Roma LB - wszystko przez to forum ![]() To chyba tyle. Na razie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Escada Collection - ale to raczej marzenie ściętej głowy
![]() ![]() Micallef Gaiac i Hiver - ale tu jest pewna szansa ziścić marzenia ![]() więcej grzechów nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Escada Collection
![]() ![]() Kusi mnie First Van Cliff &...... Testowałam kiedys posytywnie, ale to bylo dawno. Miał ktos może ten zapach?
#13 |
Zakorzenienie
|
Stella , jakakolwiek
![]()
#14 |
Zakorzenienie
|
Hm...ja jutro jedno ze swoich zapachowych marzeń urzeczywistnię, ale mam jeszcze mnóstwo innych
![]() Organza Indecence juz do mnie leci, więc się nie liczy Angel, Angel...i jeszcze raz Angel Obsession Kleina Narciso Angel Innocent Tu te do powąchania na razie: Mira Bai, chociaż jeszcze nie wąchałam, ale mam ogromną ochotę Theorema, też do powąchania Cinnabar Prada Agent Provocateur Casmir Choparda jak na razie więcej tych do powąchania i chyba jeśli chodzi o stan moich zapasów finansowych, to zdecydowanie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Moschino I love love
Chanel Mademoiselle (czy jak to się tam pisze) Escada Rock'n'rio Dior Dolce Vita i jeszcze Chanel no 5. Marzę o nich, ale wiem że będę ich rzadko używać, bo draznią większość otoczenia, a są okropnie drogie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Zabrzmię obrazoburczo ale wiecie, mnie się tyle tych marzeń spełniło, że ja naprawdę nie mam już o czym marzyć! Moje zapachowe marzenia się pospełniały - wszystkie, nawet te, które należały to kategorii "marzenie ściętej głowy". Mam ekstrakt perfum starej Manii, Caleche Eau Delicate, upragnione Madness Natural Black, spelniły się moje trzy największe obsesje - 2000 Et Une Rose Lancome, Ambre Sultan Serge Lutensa i Le Feu. Piękne, czerwone Le Feu. Od kiedy mam Le Feu czuję się spełniona, w mojej duszy zapanował błogi spokój
![]() ![]() Jest trochę rzeczy, które mi się podobają i które chciałabym mieć gdzieś tam kiedyś, ale nie ma we mnie tej żądzy i gorączki, jaka towarzyszyła Le Feu - na wiosnę pewnie będę chciała sobie kupić Narciso Rodrigueza w wersji EDP, kiedyś też kupię sobie Fumerie Tourque Serge Lutensa i marzę po cichu o Luctor et Emergo POTL (165 $!). Lista marzeń do powąchania tylko: Joop All About Eve Vera Wang edp Commes des Garcons Avignon Norma Kamali Incense Le Parfum Lalique No i niezmiennie marzę o powąchaniu olbrzymiego rarytasu Donny Karan - Chaos ![]()
#17 |
Zakorzenienie
|
Moja lista:
- "Feminite de bois" shiseido - najnowsza fascynacja. Zapach, nie wiedzieć czemu, kojarzy mi się z bohaterkami Dostojewskiego (Sonia i Griszeńka) i z mrocznymi, pólnocnymi legendami Celtów i Wikingów. Hehehehe. Zabójcza mieszanka. - "Mahora" Guerlain - wiadomo... - "Pink sugar" aqulina, ale najpierw musiałabym niuchnąć, ale nikt tego nie ma z mojego otoczenia a zapach jest dostepny tylko w internetowych sklepach. - "Shalimar light" Guerlain - wiadomo... kto mnie zna ten wie ![]() - zielone "Les belles" Nina Ricci ![]() - "Obsession night" Calvin Klein. zaskakująco ładnie na mnie pachnie. Taki zapach teatralny, nie wiem czemu kojarzy mi się z tuszami do rzęs dającymi efekt sztucznych rzęs ![]() ![]() - woda toaletowa "Spirit of Africa" I Coloniali - gęsty, roślinny, mocny i niesłychanie piękny zapach. Chyba kupię go najszybciej z tej listy. - "Organza Indecense" Givenchy, perfumy którymi pachniałaby Izolda i Królowa Margot (kto oglądał film ten wie o co mi chodzi ![]() - "Winter delice" Guerlain, wydłuża się ta lista... A to "płynne bożenarodzenie" to chciałabym mieć ot tak aby sobie wąchać korek od czasu do czasu ![]() - "Oui-non" Kookai. Bo chcę cofnąć czas i poczuć zapach pierwszej młodości ![]() - "Pampelune" AA Guerlain, trochę świezości nie zaskzodzi. Dobrej świeżości bez ogórkowego dziedzictwa ![]() Tyle tego, że ja sama nie wiem co bym chciała kupić jako pierwsze. Tym bardziej, że cała półka różności już stoi a portfel nie narzeka na przeciążenie środkami płatniczymi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
post scriptum: "Black Cashemere" Donny Karan. Zapach średniowiecza. Muszę go mieć.
W zasadzie to moje marzenia są takei zwyczajne. Ot iść do perfumerii i kupić. Ale zawsze pozostaje kwestia zasobności portfela... Bo nie samych perfum potrzebuje cżłowiek (poodbno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
U mnie ta lista niebezpiecznie sie wydluza, wymienie tylko kilka, z glowy
![]() Winter Delice Cinnabar Les Belles de minuit CdG Sticky Cake Fiorucci Tempore Donna (L.Biagiotti) Apparition Ungaro Na szczescie odpadly mi juz z tej listy 2 zapachy - Sugar Wafer z Bath and Body Works i Cupcake z serii Dessert Treats (choc J. Simpson nie znosze). Juz do mnie leca ![]()
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Z mojej listy marzeń ostatnio zniknęły:
-Angel , ponieważ dostałam sporą ilość od mojej forumowej siostry ![]() -Hypnotic Poision, weszłam w posiadanie całej flaszy ![]() Na liście do kupienia wcześniej bądź później zostały: -Prada jako zapach na chłodniejszą porę roku -Custome International Scent Sheer -Guerlain AA Herba Fresca, dwa ostatnie to must have spring-summer 2006 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
ja mam malutkie marzenia... Apparition Ungaro...
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
le feu
mahora niczego wiecej do szczecia juz nie potrzebuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Jestem ciekawa jak pachnie:
- Abril Victorio & Lucchino Na szczęście tak bardzo niedostępny, że nie będę miała szansy go kupić w najbliższym czasie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Le Feu - już niedługo, już się poluje
![]() Ambre Narguille - chyba na gwiazdkę, jeśli wszystko się uda Scent Sheer CN - na wiosnę, zakup planowany od pół roku co najmniej... no i myślę nad tą intensywniejszą wersją Prady, ale waham się przed zakupem w ciemno... w sumie ta klasyczna, dostępna u nas, tez mi się podoba. no i wieczne pragnienie - poznać serię kadzidlaną CdG. na razie nie znam nic. |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Mam ochote na Baby Doll YSL oraz na nowy zapach YR Voile D'Ambre EDP 50ml....pocieszam sie,ze Gwiazdka niedlugo
![]()
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie są jakieś brand new, nazywają się Just Me. Własnie przeczytałam, że są podobne do Miracle/Oxygene/Manifesto. Co za bzdury ludzie wypisują, w którym momencie Mircale sa podobne do Oxygene i Manifesto ??? Komuś słoń nadepnął na nos. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja sie waham pomiedzy kilkoma zapachami. Nie ma we mnie zadzy posiadania wszystkiego naraz, szukam ciagle "mojego" zapachu. Ale nie pogardzilabym i bardzo ciagnie mnie do wymienionych nizej, niestety kazdy ma jakas wade:
My Torrente - piekny, malo popularny, tlyko opakowanie ohydne Angel - niestety sa takie dni, ze nie znioslabym go na sobie, bo jestem przeczulona na zapachy, a poza tym pachnie nim co 3-cia kobieta Flora bella Lalique - piekny, chlodny zapach, jednak nie powala mnie, czasem drazni Champs Elysees Guerlaina - oklepany troszke Nature Millenaire YR - kontrowersyjny W zasadzie szukam teraz czegos z wysokiej polki, czegos bardzo kobiecego, kwiatowego i luksusowego, co jednak nie jest oklepane. Wazne jest dla mnie opakowanie, najlepiej klasyczne, ale i ciekawe. Chcialabym pachniec wyjatkowo, caly rok tym samym (choc nie zawsze tak sie da, szczegolnie latem). Szukam mojego zapachu i czesto kupuje cos bez dluzszego namyslu, co potem okazuje sie bledem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Moja lista teraz obejmuje:
Tygrysa Kenzo ![]() starą Manię ![]() Angela Le Lys ![]() Organzę Indecence ![]() ... i są to tylko najpilniejsze potrzeby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.