|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zołtko na głowie-dziewczyny ratunku!!!
Dziewczyny błagam doradzcie mi coś,bo już kompletnie nie wiem co robić:Wszystko zaczęło się tak:poszłam do fryzjera w celu ufarbowania włosów ,wyszło tragicznie:na głowie mam efekt rozbielonego żółtka!!!
![]() Diradzcie proszę jaki położyć na to kolor żeby wyszedł właśnie miodowy,ale nie żółty Jestem naprawde załamana,wywaliłam na tego fryzjera kupę kasy,zniszczyłam i tak delikatne włosya efekt jest STRASZNY ![]() POMOCY!!! ![]() Edytowane przez katiia Czas edycji: 2012-11-07 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: ZOŁTKO NA GŁOWIE-DZIEWCZYNY RATUNKU!!!
Na to żółtko
![]() Taki miodowy kolor jednak trudno uzyskać, bo częściej wychodzi nieszczęsne żółtko. To zależy jaki był naturalny kolor farbowanych włosów W Rossmanie jest Silver shampoon ( ok. 9 zł) który "zdejmuje" ten żółty odcień, ale na rzecz bardziej popielatego. Myjesz nim jak zwykłym szamponem, ale zostawiasz na głowie na kilka minut ( używał go nawet fryzjer kiedy chciałam aby balejaż nie miał żółtego połysku- więc powinien być ok). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
ja bym wrocila do fryzjera i poprosila o poprawe! wydalas duzo pieniedzy! a czy przed razjasnianiem powiedzielei ci ze edzie efekt jakiego oczekujesz?? czy nie?? ja bym kazala poprawic!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za zainteresowanie
Jeśli chodzi o poprawki u fryzjera to owszem poszłam,tylko że jak się okazało ta nieszczęsna fryzjerka nie ma za dużego wyboru kolorów tzn same pomarańczki i czerwienie,więc już wole sama pokombinować coś z tym żółtkiem. Naprawde nikomu nie życzę takich przejść...brr A co powiecie gdybym nałożyła coś z takich kolorków (słyszałam,że to bardzo dobra ,delikatna farba):http://www.kosmetykiprofesjonalne.pl/ Mam na myśli farbę CE-CE kolrki:8/23 7/3 8/3 9/3 8/33 Doradzcie Edytowane przez katiia Czas edycji: 2012-11-07 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Zoltko na glowie..
Czesc Dziewczyny!Jestem tutaj nova..Milo mi dolaczyc!Mam pytanko i blagam o porade!!Zrobilam nie odwracalny blad i przefarbowalam dzisiaj wlosy z ciemnej czkolady na ...blond.Straszne
![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zoltko na glowie..
Powinnaś odczekać co najmniej 2 tygodnie, ale wszystko zależy od Twoich włosów. Ja po takich eksperymentach (kilka razy nie taki kolor jak trzeba, a kilka razy świadome rozjaśnianie w celu nałożenia koloru) robiłam to od razu (nie jestem zbyt cierpliwa). Myślę, że raz można zaryzykować i zrobić to od razu (i nigdy więcej). Ale oczywiście będziesz nakładała ciemną farbę (aby przykryć żółtko)? Może coś bez amoniaku (np. L'Oreal Casting), chociaż teraz każdy kolor Ci szybko zejdzie. A na pewno warto abyś teraz zainwestowała w dobrą maskę do włosów i najlepiej też jakiś zestaw witaminowy na wzmocnienie (chociażby Sillica, czy Skrzpovita). Dbaj teraz o 100% bardziej, niż zwykle. Będzie dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zoltko na glowie..part2
No wlasnie z ta cierpliwoscia to roznie bywa..
![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Zoltko na glowie..part2
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zoltko na glowie..
Dziekuje ze wszystkie porady!!! Skonczylo sie wizyta u fryzjera
![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
zolty odcien wlosow, blond wlosy
chcialabym uzyskac kolor wlosow jasny blond.na chwile obecna sa zoltawe...jakiej farby bym musiala uzyc aby kolor zszedl i wyszedl jasny blond ?
http://www.lara.pl/repository/thumbn...30538.140x.jpg chcialabym aby taki kolorek wyszedl ;> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: zolty odcien wlosow, blond wlosy
Ten kolorek z garniera na moich żółtych włosach zaraz po rozjaśniaczu wyszedł biało-szarawy, sztuczny i paskudny. Zdecydowanie odradzam
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Dot.: zolty odcien wlosow, blond wlosy
Ja użyłam farby L'oreal Recitial Preference i wyszły lekko platynowe. Nie chwyciły równomiernie, chociaż i tak lepiej wyglądam niż w tych żółtych
![]() Może spróbuj płukanek itp? Ja używam szamponu L'oreal Silver- polecam ![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Zolte wlosy po hennie
Witam wszystkich!
Moze od poczatku ja zawsze bylam blandynka naturalna, ale po roznych zabiegach typu trwala wlosy zaczely rosnac ciemniejsze. Teraz jestem szatynka a moze bylam bo zaciekawila mnie pielegnacja wlosow henna. Najpierw rozjasnilam wlosy rozjasniaczem Venita blond ale zamiast blond wlosow mialam zolte. Odczekalam 1,5 miesiaca z kurczakiem na glowie akurat na swieta wielkanocne zeby bylo smieszniej, nastepnie polozylam henne blond w tubkach tez firmy Venita i teraz wyglada tak jakby nic nie podzialala henna. Gdzie zrobilam blad, niewiem. Ponadto wlosy stracily swoja naturalna sprezystosc, po zakreceniu loki mam 5 minut potem sie same prostuja. Boje sie ze teraz musze czekac az mi odrosna a mam dosc dlugie wlosy i cienkie. Zolty odcien probowalam zmnienic plukankami fioletowymi ale nie podzialalo. Czy ktos mial podobny problem. Jak pozbyc sie tej zolci? Dzieki za wszystkie podpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zolte wlosy po hennie
moim zdaniem powinnaś wybrać się do jakiegoś dobrego salonu fryzjerskiego i spytać się fryzjerki,co z tym zrobić i przede wszystkim nie eksperymentować już samej :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
do fryzjera idz , jak bedziesz dalej tak sama kombinowac to mozesz sie pozniej zdziwic co zrobilas sobie z wlosami, nie warto naprawde
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
popełniłaś błąd wydając niedużo kasy na ta firmę ;D
trzeba było więcej wydać a kupić coś porządnego albo do fryzjera iść
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Dzieki za podpowiedzi. Chyba nie zrozumiale napisalam moj post. Ja nie zalowalam pieniedzy na rozjasniacz ani na farbe, zal mi bylo moich wlosow cienkich do farby chemicznej. Dlatego fryzjerka rozjasnila mi wlosy rozjasniaczem naturalnym. A potem sama polozylam na wlosy hne. Hna pogrubia wlosy i wzmacnia je, dlatego po dlugim namysle postanowilam tylko hna farbowac wlosy. Moje naturalne wlosy <zrobily sie szare i matowe, jestem po ciazy i jeszcze karmie wiec pewnie to jest naturalne ze uciekaja mi pewne witaminy i mikroelementy niezbedne do dobrego wygladu mojej glowy i wlosow.
W duzo postach czytalam ze wlosy zrobily sie zolte po farbowaniu hna, wiec myslalam ze moze ktoras z pan przeczyta post i podpowie co ona zrobila. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.