![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
co o tym salonie w Krakowie??
witam. zamowilam sobie sukienke w salonie MaJa w Krakowie na ul.Kasztanowej ( wczesniej byl ten zaklad w krzeszowicach) czy ktos ma moze doswiadczenie z tym salonem?? jak uszyli wam sukienke?? dzis slyszalam zle opinie dlatego zaczynam sie bac. w koncu wymazylam sobie sukienke i chce dokladnie taka a teraz boje sie ze zrobi cos nie tak. posze was piszcie jak wyszly wasze sukienki. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: co o tym salonie w Krakowie??
Witam!
Ja co prawda nie zamawiałam sukni w tym salonie ale miałam taki zamiar , znalazłam inną krawcowa i jednak zrezygnowałam, poczytałam sobie troche na innym forum o tej pracowni sukien slubnych i generalnie dziewczyny które szyły suknie u tej Pani były zadowolone tyle, że narzekały na to ,że ma baaardzo dużo zleceń i czasami nie wyrabia czasowo(niektóre pisały że miały tylko dwie przymiarki a suknie odbierały niemalże dzień przed ślubem). Ja właśnie ze względu na to zrezygnowałm z szycia sukni w tym salonie. pozdrawiam cieplutko!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Znajoma moje koleżanki szyła tam swoją suknię. Niewyrabianie się w terminach to chyba dla tego zakładu norma, pozatym zaraz jak siadła do obiadu to coś jej się tam odpruło i łapała agrafką...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
nikt nic juz nie wie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie tego czy dobrze szyją to napisałam wyżej.
Koleżanka znajomej tylko siadła do obiadu i coś jej się odpruło... Ja bym zrezygnowała.Będzie jeszcze dość nerwów ze wszystkim innym, więc chociaż to jedno chciałabym żeby było ok. Ja też miałam szyć tam swoją suknię. Podobno wszystkie kroje sukni kosztowały coś ok. 800 zł, ale cena to niestety nie wszystko. Ja zrezygnowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Siostra mojego kolegi tam szyła suknie i była zadowolona, wszystko było ok. Ja tą suknie widziałam na zdjęciach i całkiem ładna co prawda na zdjęciu ciężko zobaczyć wykończenia tej sukni ale ogólnie ok. Narzeczona tego mojego kolegi też tam będzie szyła bo jej się podobała ta sukienka i ja też zamierzam tam szyć.
Jak ktoś miał jakieś doświadczenia z tą pracownią to proszę pisać ,pozdrawiam ![]() a co do komentarza , że coś tam komuś sie urwało przy sukni, która była szyta w tej właśnie pracowni. Takie rzeczy sie zdażaja niezależnie od tego czy suknie szyje sie u krawcowej czy kupuje w salonie . Koleżanka miała suknie kupioną w salonie i też jej się coś urwało ,cały czas sie jej tren odpinał i przeszkadzał w końcu podpiełyśmy go wielką agrafką ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-06-27 o 13:39 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Może i masz rację, ale regułą napewno nie jeste ciągłe przesuwanie terminów przymiarek. Skończyło się tak, że dziewczyna odebrała suknię 3 dni przed weselem. Wybrażacie sobie jej nerwy??
Wiadomo każdy szyje gdzie chce i wybiera co mu pasuje. Ja jestem przeczulona co do jakości wykonywanych usług. Płacę (nieważne ile i za co) to wymagam. Proste. W każdym bądź razie ja pracownie mam wybraną i jestem pewna wykonywanej tam usługi. A kto chce szyć w pracowni Maja to i tak tam uszyje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Taka mała dygresja- koleżanka zamawiała suknie Cosmobella, jakis tam model-nie pamietam numerku, ale ładna była. Tylko że w pierwszym tańcu jej sie koło rozwaliło i do konca wesela miala je jakims drutem zmotane. Pozostawie bez komentarza fakt że sukienka kosztowała 3000zł. Napawdę nie ma reguły....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Zdecydowanie odradzam szycie sukni slubnej w firmie Maja na ul. Kasztanowej w Krakowie . Krawcowa to wielka oszustka ja zostałam bez sukni slubnej 12 dni przed slubem !!! Na Kasztanowej zamówiłam suknie w lutym byłam 3 razy do przymiarki z czego nie bardzo wiem jak nazwać to co mierzyłam bo za każdym razem był to jakiś nie obszyty skrawek materiału!! Wybrałam materiał na początku maja który bardzo mi sie podobał po czym okazało sie w dniu odbioru sukni że krawcowa nie sprowadziła materiału i chciała mi wcisnąc zupełnie coś innego - ochydnego!! Przesunełysmy termin odbioru sukni tak żeby miała więcej czasu na sprowadzenie materiału , niestety pani kolejny raz nie wywiazała się z obietnic i zadzwoniła do mnie 12 dni przed ślubem że suknia jest nie gotowa!!! Bez tłumaczenia , bez głupiego słowa "przepraszam" Po prostu dramat !!!! Musiałam zdesperowana biegac po salonach ślubnych w poszukiwaniu sukni juz nie takiej jak mi sie podoba ale żeby mieć cokolwiek bo w tak krótkim czasie do wesela niestety nie ma w czym przebierac
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Witam Panią kaka0711 bardzo serdecznie
![]() Mam dziwne wrażenie, że takich wiadomości o bardzo podobnej jak nie identycznej treści pojawiło się już nie raz na forum na róznych działach. Mam nadzieje, że moje odczucia są mylne,odczucia związane z pisaniem przez tą samą osobę tych samych ostrzeżeń co 25.05.2007.
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
No to bardzo mylne wrażenie
![]()
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Na szczęście nie ja byłam panną młodą a tylko druchną ale wszystkim udzieliły się nerwy. Opiszę wszystko w wielkim skrucie bo nie starczyłoby miejsca.Zaczęło się od cudownie niskiej ceny za wymarzoną suknie ślubną bo tylko 600zł z welonem( teraz cena została chyba podniesiona do 800 zł aby nie nabrało to podejżeń).Po chwili umówiliśmy się późnym wieczorem na spotknie z panią, która oczarowała nas swą mową i obiecała że uszyje w miesiąc wymarzone sukienki.Spotkania były przekładane z tygodnia na tydzień, aby jeszcze choć trochę zyskać czasu.Każda przymiarka budziła w nas zaniepokojenie, w końcu nadszedł dzień odbioru i co się okazało że moja sukienka ma szwy (jakby początek materiału) i źle dopasowany gorset.Sukienka drugiej druhny wyglądała komicznie na pytanie dlaczego materiał tu i ówdzie odstaje, pani odpowiedziała "Pani jest w ciąży jak sobie pani wyobrażała że będzie wyglądać w sukience?!?!(była w 4 miesiącu ) a i jeszcze dopytała czy lubi szyć ? i podała perełki żeby w wolnych chwilach druchna sobie w domu przyszyła gdzie chce!! to było OBURZAJĄCE!! A "najlepsza" była suknia panny młodej kompletnie inna niż na podanym zdjęciu!! sukienka składała sie standardowo z koła (trzech innej wielkości które prześwitywały przez Jedną warstę materiału!!!) gorset był przynajmniej dobrze dopasowany. Koronka w czasie ruchów suknie fruwała była kompletnie nie przyszyta !!! Ale największą złość wzbudziło tzw."bolerko" .Pani młoda zażyczyła sobie modnie wykonane z koronki a ta krawcowa wycięła dziury na plecach !Po wielkiej aferze wróciła pieniądze , ale 5 DNI przed ślubem pani młoda została BEZ sukienki!!!! Opisuję tą PRAWDZIWĄ Historię ku przestrodze wszystkim panią młodym!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
czy mozecie polecić w Krakowie jakiś salon w którym dobrze szyją suknie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chciałabym zostać posądzona o jakąś reklamę, ale dziś byłam na ostatniej przymiarce i jestem baaaaardzo zadowolona ![]() salon znajduje się na ul wielickiej.pani szyje na wymiar na zasadzie albo wypożyczenia albo na wlasność. ma tez komis. jak chcesznapisz do mnie na gg a podam ci namiary 1094936 gg
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
salon MaJa w Krakowie
Czy któraś z Was kupowała może suknię w salonie MaJa w Krakowie? to ten salon,w którym mają własną kolekcję a także szyją na zamówienie wg projektu klientki bądź zdjęcia,a całkowity koszt to 800zł. Zastanawiam się nad szyciem sukni właśnie tam,ale chciałabym poznać jakieś opinie na temat tej firmy.Proszę o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej ![]() znalazłam te panią na targach, i po przymiarce wielu modeli zdecydowałam się uszyć suknię u niej, (na zasadzie wypożyczenia) wpłaciłam zaliczkę. Robi świetne wrażenie, mam nadzieję ze będę zadowolona jak ty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
U tej na Wielickiej? Ich stoisko też było na targach?? Napiszesz mi w PW namiary na ten salon/wypożyczalnie?? Może tam by mi uszyli moją wymarzoną sukienkę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Salon Amelia Wielicka 83a 509552031 Warto wcześniej umówić się na wizytę, pani która tam pracuje (nie wiem czy właścicielka) jest bardzo miła. Ja wybrałam sukienkę po przymierzeniu niemal wszystkich modeli jakie tam były, nie należy się zrażać i spróbować nawet tych które z pozoru nam się nie podobają. Zdecydowałam się na szycie na zasadzie wypożyczenia- czyli będzie uszyta specjalnie dla mnie, a po ślubie oddam ją z powrotem. Na początku chciałam sukienkę zwyczajnie wypożyczyć ale tak będzie lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Katka84 a ile płacisz za taką formę-szycie z wypożyczeniem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
![]()
hej, znalazłam informacje na necie odnosnie salonu MaJa w Krakowie, zastanawiam sie czy nie zamówic u nich sukni. Jestem ciekawa czy ktoras z was zamawiała tam suknie i czy jestescie zadowolone???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Salon MaJa Pani Obajtek w Krakowie, czy ktos zamawiał tam suknie?
wystarczyłoby wpisać "salon Maja" w wyszukiwarkę, na przyszłość polecam tą drogę.
wątek łączę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dot.: salon MaJa w Krakowie
Jesli ma ktos jeszcze informacje na temat salonu Amelia na ulicy Wielickiej w Krakowie to bylabym wdzięczna za podzielenie sie nimi, szczegolnie chodzi mi o osoby ,ktore szyły tam suknie, czy sa zadowolone i czy maja jakies zastrzeżenia - mysle o szyciu sukni w tym salonie więc bardzo prosze o informacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Hej czy któraś z Was słyszała może o pracowni krawieckiej Arabella w Golkowicach koło Krakowa dość fajne mają tam sukienki i ceny też niczego sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
witam wszystkich
ja zamówiłam sobie szycie suknie ślubnej chyba w listopadzie 2007 roku. zachęciła mnie przede wszystkim cena 800 zl- malo jak za suknie slubną. weszłam do pracowni na Kasztanowej i te suknie wydały mi się bardzo interesujące. kobieta na początku wydała się bardzo miła. w czerwcu 2008 roku bylam na pierwszej przymiarce. właścicielka była bardzo nie miła i chamska. to coś co mierzyłam wogóle nie przypominało sukni. na następną a zarazem ostatnia przymiakę i odbiór sukni umówiona byłam na 18.07.2008. bylam bardzo zdnerwowana bo zostały mi 2 tygodnie do ślubu. chciałam aby suknia była idealna. na przymiarkę pojechałam z mama i przyszłymi tesciami. Właścicielka była bardzo niemiła ale ją odpowiednio ustawilismy to spokorniala i suknia wyszła idealnie. cieszę sie bardzo i nie mogę się doczekać wesela. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
artystko, wklej zdjęcie sukni, jeśli możesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
![]()
O tym slonem na Kasztanowej to cuda slyszalam, a moglybyscie poradzic gdzie jeszcze w Krakowie szyja ladnie i w rozsadnych cenach suknie slubne??
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Polecam salon Amelia na Wielickiej - odnośnie tego salonu został nawet założony na forum osobny wątek - co do samej sukni to byłam zachwycona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
lookne sobie bo własnie szukam sukienki a u Maji tez byłam ale zrezygnowałam
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Betinko ja mogę polecić pracownię Amelia. sama szyłam tam suknię, potem ją oddałam (czyli na zasadzie wypożyczenia).
Pani bardzo miła, konkretna i kompetentna, umie doradzić i co najważniejsze jak ja szyłam rok temu to ani jednego terminu przymiarki mi nie przesunęła ![]() zresztą nie wiem czy ja jako pierwsza nie podałam komuś z wizażu namarów na tę pracownię ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.