nasza sesja - trema - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-30, 09:52   #1
malami06
Przyczajenie

nasza sesja - trema

Od jakiegoś czasu myślałam o zrobieniu sobie pikantnej sesji u jakiegoś profesjonalisty dla siebie i narzeczonego. Kilka dni temu podjęliśmy decyzję, wybraliśmy wspólnie fotografa, spotkaliśmy się z nim i ustaliliśmy cenę oraz styl zdjęć. Szczerze mówiąc wszystko super ale im bliżej sesji tym bardziej boję się, że nie podołam.
Czy robiłyście sobie takie sesje a jeśli tak to jak uporałyście się z tremą ?
malami06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 11:05   #2
sandre
Raczkowanie

Dot.: nasza sesja - trema

Cytat:
Napisane przez malami06 Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu myślałam o zrobieniu sobie pikantnej sesji u jakiegoś profesjonalisty dla siebie i narzeczonego. Kilka dni temu podjęliśmy decyzję, wybraliśmy wspólnie fotografa, spotkaliśmy się z nim i ustaliliśmy cenę oraz styl zdjęć. Szczerze mówiąc wszystko super ale im bliżej sesji tym bardziej boję się, że nie podołam.
Czy robiłyście sobie takie sesje a jeśli tak to jak uporałyście się z tremą ?
Częściej stoję po drugiej stronie aparatu. Robiłam kiedyś koleżance dwie takie sesje w małym domowym studio. Mimo, że znamy się od piaskownicy czuła się na początku trochę skrępowana, chyba jak każdy kto rozbiera się pierwszy raz przed aparatem. Po 5 minutach było już ok . W Waszym przypadku myślę, że będzie tak samo

Fotograf na pewno zadba o to, żebyście czuli się bezpiecznie i żeby nikt się nie napatoczył w trakcie sesji, także o to żeby było Wam ciepło, bo nie ma nic gorszego niż szczekanie zębami i trzęsienie się z zimna pozując do zdjęć. Do tego pewnie będzie jakaś miła dla ucha muzyka, żeby łatwiej było się zrelaksować

Nie taki diabeł straszny jak go malują każdy debiutant się stresuje.
Zawsze można sobie walnąć kielonka przed na rozluźnienie

sandre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 11:17   #3
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

A tak z ciekawości, jak prezentują się koszta takiej sesji?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 11:37   #4
sandre
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
A tak z ciekawości, jak prezentują się koszta takiej sesji?
szczerze mówiąc różnie....ciężko określić bo każdy fotograf inaczej sobie liczy, zależy to raczej od jego stopnia zaawansowania. Ja od koleżanki nic nie brałam, bo akurat to były moje pierwsze akty i zależało mi na "królikach doświadczalnych" , później ona sama zaproponowała, że kupi mi film do aparatu i zapłaci za wywołanie . Amatorzy raczej nie pobierają opłat. Kolega który robi całkiem ładne zdjęcia już jakiś czas, bierze np 50zł i dodatkowo pieniądze na odbitki. Profesjonalista na pewno weźmie dużo więcej. Warto pooglądać zdjęcia w różnych galeriach w internecie i jeśli nam się jakieś spodobają i chcielibyśmy mieć podobne, po prostu napisać do autora i zapytać o cenę i ew sesję.

Stary 2008-01-30, 17:12   #5
malami06
Przyczajenie

Chyba jednak strzelę sobie mocnego drinka przed sesją

My po długich poszukiwaniach mamy poleconego i sprawdzonego przez przyjaciółkę fotografa, umówiliśmy się na 300 zł ale wiem, że za sesje normalnie woła od 500 zł. w górę.

Nie braliśmy pod uwagę amatorów a jak pytaliśmy kilku innych to od 200 do 1000 chcieli.

Nie chcemy typowych pozowanych zdjęć więc od razu zdecydowaliśmy się na niego no i mamy pewność, że jest solidny.

Buziaki
malami06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 22:14   #6
sandre
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malami06 Pokaż wiadomość
Chyba jednak strzelę sobie mocnego drinka przed sesją

My po długich poszukiwaniach mamy poleconego i sprawdzonego przez przyjaciółkę fotografa, umówiliśmy się na 300 zł ale wiem, że za sesje normalnie woła od 500 zł. w górę.

Nie braliśmy pod uwagę amatorów a jak pytaliśmy kilku innych to od 200 do 1000 chcieli.

Nie chcemy typowych pozowanych zdjęć więc od razu zdecydowaliśmy się na niego no i mamy pewność, że jest solidny.

Buziaki
no to powodzenia
mam nadzieję że będziecie zadowoleni
z tym alko to ostrożnie nie za dużo

Stary 2008-01-30, 22:31   #7
ONCIA86
Zadomowienie

A mi sie to nie podoba.....;P ale co tam...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości