|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
MAC - blue brown&fairylate
Witam serdecznie
![]() Chciałabym podzielić się z wami moim pierwszym wielkim dziełem ( reszta to takie mizerniaki pospolite ![]() Na wstępie chciałam zaznaczyć, że kompletnie się nie znam na robieniu zdjęć i ich obróbce, wiec przepraszam za brak 'znaku wodnego" ![]() Co do samego makijażu - nie korzystam z podkładów, więc twarz jako taka może na zdjęciach wychodzić nieciekawie i plamowato - w rzeczywistości aż tak nie jest ; ). Nie jest to moja decyzja - po porstu nie mogę używać tego tupy spraw, bo od razu piecze i pęka itd... oczy - skorzystałam z dwóch cieni firmy MAC - blue brown i fairylate. Oba są preśliczne i nie wiem czy zdjęcie oddaje ich urodę. dolna powieka jest nieumalowana, jedynie pociągnięta czarną kredką. Wszelkie uwagi mile widziane, krytyka jak najbardziej - w końcu chcę się czegoś nauczyć : ) A teraz wielki finał (fanfary proszę, trąbki i opłatki róż lecą...) http://img201.imageshack.us/img201/4809/calowv9.jpg http://img201.imageshack.us/img201/2451/calo2xh9.jpg http://img201.imageshack.us/img201/4215/calo4eh3.jpg http://img201.imageshack.us/img201/6287/caloscox4.jpg http://img265.imageshack.us/img265/3316/calyjt8.jpg http://img201.imageshack.us/img201/6702/oczy1do5.jpg http://img264.imageshack.us/img264/2194/oczy2gx6.jpg uf. Pierwsze koty za płoty : ) Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: MAC - blue brown&fairylate
Fajny Błysk
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Myślałam, ale żaden zakład nie chciał się podjąć laserowej depilacji ( jeżeli znasz jakiś, to chętnie przyjmę rekomendację ). Natomiast pensetą mnie strasznie boli i potem chodzę ze strupkami tydzień ( mam tak mocno osadzone, że każdy wyrwany poprzedza strumyczek krwi :/). także....zdecydowałam się póki co nic z tym nie robić i poczekać na jakiś lepszy ( bardziej skupiony) laser, albo jakąś inną opcję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
bardzo udany debiut
![]() ![]() ![]() witaj na MM! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za ciepłe słowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze Witaj
![]() No ![]() ![]() cienie sliczne,brakuje mi modelowania twarzy ale ja mam na tym punkcie hopla wiec mozesz to pominac ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Nebulko!
![]() ![]() Na przyszłość postaraj sie o dobre zbliżenia oka a listę kosmetyków wpisuj w rządku po myslniku to łatwiej sie będzie zorientowac co uzyłaś. Jesli chodzi o podpisy na zdjęciach to nie jest to wymóg, poprostu robimy to na wypadek gdyby komus zachciało sie pokraść nasze podobizny ![]() Witamy na MM ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszelkie uwagi. Zdawałam sobie z tego sprawę wcześniej, ale
-aparat mam dopiero kilka dni ![]() ![]() - mieszkam w nowym mieszkanku i na razie nie mam dobrego światła - żyrandole to żarówki, albo nawet i tego nie ma - stąd by otrzymać dobre zbliżenie i wyraźne a zależało mi bardziej na ogólnej wizji ![]() ![]() Co do twarzy - ja wiem i nawet czasem bym chciała. ale po porstu nie mogę;/. a nie stać mnie na jakiś mega super podkład leczniczo-nawilżająco-wybajerzony ![]() a na koniec jeszcze taka krótka informacja odnosnie tych pigmentów MAC'a - po koncercie, z któego właśnie wróciłam makijaż wygląda cały czas tak samo - nic się nie wykruszyło, nic nie skeiło, nie ma żadnych kresek na powiekach ani nic. jestem SUper zadowolona ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Masz bardzo ładną cerę
![]() ![]() Brakuje mi jednak tak jak Olivi modelowania twarzy, jakiś delikatny róż ozywiłby Twoje oblicze ![]() widzę, że nie masz błyszczyka nawet ![]() ![]() Bardzo udany debiut ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Podoba mi się, debiut jak najbardziej udany. Sliczne są te pigmenty MAC'a
no i bardzo zgrabna kreseczka na górnej powiece ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do ust - to jest kolejna moja wada;/ nie wiem czemu skóra na twarzy jest jaka jest, ale ni to ona sucha, ni co. gdy użyję szminki - usta momentalnie pieką, pękają. stosuję zawsze i w nadmiernych ilościach balsam tisane - póki co jedyny, który sprostowuje moim wymaganiom ![]() Mam na razie tylko jedną szminkę intensywnie nawilżającą, którą stosuję tylko okazjonalnie na jakieś imprezy, czy specjalne okazje ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
No więc tak: kolory bardzo ładne i pięknie Ci pasują
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładny makijaż. Ta propozycja podoba mi się zdecydowanie bardziej niż fiolety. Jest starannie i połyskująco, tak jak lubię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo mi się podoba
![]() ![]() To jest cera bez podkładu ?? ![]() Witaj na MM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Co prawda jest bez podkładu, ale naprawdę potrafi pokazać pazurki : ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
makijaż jest w porządku, ale być może światło trochę przekłamuje. Bardzo, ale to bardzo podobają mi się Twoje kolczyki z mlecznego bursztynu (uwielbiam mleczny bursztyn!!!!!). Powiedz mi gdzie je kupiłaś i za ile?? Pozdrawiam.
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Witaj na MM
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle to one są jakieś dziwne, bo już 5 razy gubiłam jeden( nie mają zapięcia i się potrafią wysunąć ) ale zawsze jakimś trafem znajdywałam zaczepiony o pasek w spodnaich, albo o szalik... ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
dubel
Mój awatar jest chroniony prawem autorskim. Zabrania się go kopiować i/lub rozpowszechniać. Edytowane przez Dewjani Czas edycji: 2008-02-02 o 10:16 Powód: dubel |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.