|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Wybór sukni - kierujecie się jej praktycznością?
No właśnie. Suknie ślubne są piękne (w większości
![]() Czy wybierając suknię kierujecie się tylko tym, jak w niej wyglądacie, czy też tym, jak będzie można się w niej bawić, poruszać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wybór sukni - kierujecie się jej praktycznością?
Dobry temat
![]() ![]() Ja sie jeszcze nad tym tak bardzo nie zastanawiałam bo mam jeszcze trochę czasu, na razie to tylko oglądam suknie w necie ![]() ![]() Strasznie podobają mi się suknie z długim trenem ale przecież jak ja będę w tym tańczyć ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Suknia z trenem to nie problem teraz.Zawsze można odczepić lub w ostatecznośc podwiązać.
Ja chciałam dobrać sobie suknie rownież do pierwszego tańca ale moj TŻ powiedział ze oszalałam ![]()
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Po pierwsze ma być boska, musi pasować do mojej figury i do mojego charakteru (u mnie odpadaja poważne i skromne)
Po drugie musi być lekka! Po trzecie muszę umieć się w niej poruszać, ważne aby mieć swobodę ruchów... Na weselu zamierzam się przede wszystkim bawić ![]() Reasumując połączenie piękna z praktycznością... Jest dużo takich sukien, myślę że każda z nas znajdzie coś dla siebie. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Wiem, że dla mnie odpadają wszelkie baloniaste suknie z wieloma halkami czy kołem
![]() Poza tym mam "całe" 153cm, w szerokiej sukni koszmarnie bym wyglądała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja kierowałam się wyglądem sukni. Stwierdziłam że jeden wieczór przemęczę, choćby nie wiem co, i nie było tak źle. Tyle że ja nie miałam okazji mierzyć sukni wcześniej, gdyż zamawiałam ją przez internet.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o te stelaże od halek, to w renomowanych salonach halki mają niemetalowe, a więc giętkie fiszbiny. Nie miałam więc problemów siadaniem ani z weselnymi szaleństwami na parkiecie. Co do trenu, to do pierwszego tańca miałam go zawieszonego za pomocą tasiemki na ręce. Potem dopiero miałam podpięty.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Profesjonalny sprzedawca sukni, kiedy bedziemy je przymierzac, kaze nam nie tylko patrzec w lustro, ale namowi do tego, aby z suknia sie 'zmierzyc'. Przejsc, przebiec, usiasc, wejsc na krzeslo, przykucnac, podskoczyc... cokolwiek, co pomoze wyobrazic nam sobie jak bedziemy sie w tym czuc w roznych okolicznosciach weselnych
![]() BTW To jedno z kryteriow oceny profesjonalizmu salonow slubnych... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Wiesz, sama bym na to wpadła, by poruszać się nieco w sukni
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6537341]
Czy wybierając suknię kierujecie się tylko tym, jak w niej wyglądacie, czy też tym, jak będzie można się w niej bawić, poruszać?[/quote] Od samego początku miałam wizje swojej sukni ślubnej. Zależało mi na tym, aby była ładnie dopasowana do mojego ciała, podkreślając w ten sposób kobiece walory. Po przymierzeniu sukni z kołem utwierdziłam się tylko w przekonaniu, że to nie dla mnie. Moja suknia "bez tego dodatku" pozwala mi na pewne, swobodne ruchy. Nie jest ciężka a będąc w niej mam wrażenie, że płynę. I przekonałam się do krótkiego trenu, który wykończony mieniącą się koronką ma w sobie wiele uroku. Podpięty (jak już będę na sali) nie obciąża sukni i co najważniejsze ładnie się układa. Próbowałam w niej przejść się po salonie, ukucnąć, obkręcić się i takie tam śmieszne pozy przyjąć ![]() Dzisiaj byłam już spisać na nią umowę. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6538860] Poza tym mam "całe" 153cm, w szerokiej sukni koszmarnie bym wyglądała ![]() Moja mama ma 154 ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6537341]No właśnie. Suknie ślubne są piękne (w większości
![]() Czy wybierając suknię kierujecie się tylko tym, jak w niej wyglądacie, czy też tym, jak będzie można się w niej bawić, poruszać?[/quote] Trzeba brać pod uwagę wszystko. Jasne, że najważniejsze, żeby suknia się nam podobała i nie ma znaczenia jak zareagują na nią inni. To nasz dzień i MY musimy się w niej czuć dobrze. Mój ślub jest 5 lipca, więc raczej będzie ciepło. Brałam to pod uwagę wybierając suknię. Musiała być w miarę lekka, bez zbyt dużej ilości halek i piękna oczywiście ![]() Suknia, którą sobie upatrzyłam oprzeglądając strony w internecie okazała się tak ciężka, jak zbroja. Już sobie siebie wyobrażam jak cała w niej płynę ![]() Moja wybranka jest ok, mam nadzieję, że się sprawdzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6541912]Wiesz, sama bym na to wpadła, by poruszać się nieco w sukni
![]() ![]() ![]() ![]() Chodzilo mi o to, zeby uwazac na salony, w ktorych chca ci po prostu wcisnac suknie najdrozsza nie zwazajac na nic innego... a kiedy ja przymierzasz glownie przejmuja sie ta suknia zamiast klientka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.