![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
anty Walenty
jutro walentynki...hmmm...dla mnie-swieto komercji,zarabiania na zakochanych...powinno sie okazywac uczucia przez caly rok,a nie tylko 14 lutego...jest to dla mnie conajmniej bez sensu...ja z moim tz nie obchodzimy tego swieta-i ktos mi kiedys powiedzial ze widocznie tak bardzo sie nie kochamy skoro nie chcemy obchodzic walentynek...co za glupota!jakie macie zdanie na ten temat?walentynki sa potrzebne czy nie?
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: anty Walenty
wiekszosc mowi,ze to swieto sciagniete i glupie bo powinno sie okazywac uczucia codziennie i ja sie z tym zgadzam...no,a poza tym czy jestem w zwiazku czy nie to nie bardzo lubie tego dnia,bo starsznie duzo wtedy par i mnie to zawsze wkurzalo...teraz to mi to obojetne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
a czemu nie? każdy sposób na okazywanie miłości jest dobry
![]() ja tam oprócz marketingowego szału nic do walentynek nie mam. obchodzę z Tżem bo niby czemu mamy to "święto" bojkotować skoro możemy po prostu spędzić razem kolejny dzień (może ciut bardziej świątecznie).
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
gadanie o antywalentynkach jest już tak samo nudne jak o samych walentynkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dla mnie walentynki to po prostu kicz i komercja.
wszystko przez ten przesyt czerwonych serduszek, wystawy sklepowe ozdobione na czerwono, z amorkami, tandetne porcelanki [no dobra, dostałam kiedyś takie ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
w walentynkach nie lubie komercji i tandetnych upominków, ale przyznaje ze tak to calkiem mile swieto. to prawda, ze milosc trzeba okazywac cały czas, ale nie cały czas tak odwietnie , nie kazdego dnia dostajemy róże od tż, czy chocby jakis drobny mily upominek. bez przesady , widze ze teraz jest nowa moda na bojkotowanie walentynek. dla mnie przesada ani w jedna ani w druga strone nie jest dobra.
dawno nie obchodzilam walentynek sama. nie wiem jak to bedzie.. mam nadzieje ze sie nie popłacze jak zobacze tyle par na ulicy ![]() ![]() ps. wiedziałam że predzej czy poźniej ten wątek powstanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Niby kicz i komercja, ale 99% obchodzi Walentynki. Zastanawiające
![]() Przypomnę tylko, że w polskiej tradycji mamy odpowiednik tego dnia - święto Kupały, czyli Noc Świętojańską ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Kazde swieto to komercja czy polskie czy zagraniczne ,samo gadanie o tym to marketing wiec .....ciii ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
a mnie to ani ziebi ani grzeje... powiedzialabym, ze zwisa i powiewa.
jak ktos chce to niech obchodzi. ja sama jakos nie czuje presji obchodzenia walentynek, z reszta TZ podobnie. a do kupowania misiow, serduszek itp. nikt przeciez nikogo nie zmusza. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ja lubilam jak dostawalam walentynki z wierszykami od nieznajomych
![]() ![]() Fajne swieto ![]() a co do Nocy Świętojańskiej to jakos tak sie kojarzy lepiej ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
eee, co roku w walentynki ktoś jęczy że "zakochani mają święto cały rok" i to dzień jak każdy inny. nuuuda.
no i jakoś nie wierzę że takim osobom nie zrobiło się miło, kiedy dostały w podstawówce kartkę od nieznajomego a koleżanka z ławki nie ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
mi odpowiada, nie mam nic przeciwko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Noo ja nie obchodze Walentynek z tż-tem nie czuje/my takiej potrzeby żeby się chwalić że kogoś mam/y i się obdarować jakimiś drobiazgami.Może jak byłam nastolatką to czułam popęd na te święto,a teraz mnie nie rusza.Nawet tż wczoraj się pytał czy coś chce na Walentynki,odparłam że nie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
"walentynki-wzrost sprzedaży tego,czego na codzień nie sposób sprzedać"
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wiele hałasu o nic.
|
Ja to chyba tez nie mam zdania.
Ale wraz z TŻ obchodze juz 2 walentynki w domu, i był to Nasz świadomy wybór. Nie przepadam za tłumami czy to w kinie czy restauracji, TŻ podziela moje zdanie. W walentynki zapewne dostane kwiaty i jakis drobiazg (którym równiez sie odwdziecze), wypijemy butelke wina i tyle. A tak btw, to nie przepadam za takimi swietami jak walentynki czy sylwester, kiedy koniecznie trzeba coś robic.
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
My nie obchodzimy Walentynek w sensie wysyłania sobie kartek, kupowania serduszek, wychodzenia do restauracji. Ale zawsze na Walentynki coś sobie kupujemy. Niby oboje zgodnie twierdzimy, że to jest czysta komercja, ale jednocześnie jest to dla nas okazja aby coś kupic drugiej osobie.
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Szczerze to nie lubię walentynek a to tylko dlatego że jestem sama
![]() Więć wraz z moją kumpelą idziemy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
bla bla bla walentynki są komercjne pamparampam trzeba okazywać sobie miłość codziennie ple ple ple który to już taki wątek fifarafa
![]()
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
u nas tak samo ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Uważam,że cudownie jest być z kimś ważnym dla nas i okazywać sobie uczucia niezależnie od tego czy jest okazja czy nie. Nie widzę powodu, dla którego nie można obchodzić walentynek jakoś wyjątkowo. Jednak osobiście nie znoszę tego dnia ani całej otoczki jaka temu towarzyszy. Miesiąc wcześniej dekoracje w sklapach, promocje TYLKO dla zakochanych i gadanie o tym bez przerwy w każdym radiu. A jak się mają czuć tego dnia osoby samotne? Samotne, bo tak im się ułożyło życie nie dlatego, że tak wybrały! Różnie się układa w życiu. Dlatego niech sobie będzie taki dzień jak walentynki, ale musi być o nim tak głośno? Musi być taki widoczny na każdym kroku? Chyba trochę z przekory nie lubię tego święta. Ale nie lubię i koniec!!!
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie walentynki ani ziębią, ani parzą ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Walentynki trochę mnie denerwują,bo pojawia sie takie parcie na zakupy,na obdarowywanie i takie tam...Nie mam TŻ i częściowo dlatego to święto mnie irytuje,ale od dobrych kilku lat dostaję kartkę od siostry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
A ile świąt obecnie nie jest nastawionych na szał & komercję?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Moje urodziny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.