anty Walenty - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-13, 12:29   #1
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

anty Walenty

jutro walentynki...hmmm...dla mnie-swieto komercji,zarabiania na zakochanych...powinno sie okazywac uczucia przez caly rok,a nie tylko 14 lutego...jest to dla mnie conajmniej bez sensu...ja z moim tz nie obchodzimy tego swieta-i ktos mi kiedys powiedzial ze widocznie tak bardzo sie nie kochamy skoro nie chcemy obchodzic walentynek...co za glupota!jakie macie zdanie na ten temat?walentynki sa potrzebne czy nie?

czoornoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 12:34   #2
Emilkaa
Zadomowienie

Dot.: anty Walenty

wiekszosc mowi,ze to swieto sciagniete i glupie bo powinno sie okazywac uczucia codziennie i ja sie z tym zgadzam...no,a poza tym czy jestem w zwiazku czy nie to nie bardzo lubie tego dnia,bo starsznie duzo wtedy par i mnie to zawsze wkurzalo...teraz to mi to obojetnegeneralnie to dzien jak codzien
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 12:43   #3
madame paranoja
Zadomowienie

a czemu nie? każdy sposób na okazywanie miłości jest dobry

ja tam oprócz marketingowego szału nic do walentynek nie mam.
obchodzę z Tżem bo niby czemu mamy to "święto" bojkotować skoro możemy po prostu spędzić razem kolejny dzień (może ciut bardziej świątecznie).

madame paranoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 12:50   #4
2016070150903
Konto usunięte

gadanie o antywalentynkach jest już tak samo nudne jak o samych walentynkach.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 12:52   #5
natalka2
Zakorzenienie

dla mnie walentynki to po prostu kicz i komercja.
wszystko przez ten przesyt czerwonych serduszek, wystawy sklepowe ozdobione na czerwono, z amorkami, tandetne porcelanki [no dobra, dostałam kiedyś takie].

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 12:52   #6
cochonnetta
Wtajemniczenie

w walentynkach nie lubie komercji i tandetnych upominków, ale przyznaje ze tak to calkiem mile swieto. to prawda, ze milosc trzeba okazywac cały czas, ale nie cały czas tak odwietnie , nie kazdego dnia dostajemy róże od tż, czy chocby jakis drobny mily upominek. bez przesady , widze ze teraz jest nowa moda na bojkotowanie walentynek. dla mnie przesada ani w jedna ani w druga strone nie jest dobra.

dawno nie obchodzilam walentynek sama. nie wiem jak to bedzie.. mam nadzieje ze sie nie popłacze jak zobacze tyle par na ulicy. a tak to w planach mam wyciagniecie znajomych na piwo

ps. wiedziałam że predzej czy poźniej ten wątek powstanie
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 12:58   #7
natalka2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość

ja tez

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 13:02   #8
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
Napisane przez cochonnetta;
a ja czekalam i czekalam az powstanie...nie moglam sie doczekac...i wkoncu sama go utworzylam

czoornoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 13:10   #9
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Niby kicz i komercja, ale 99% obchodzi Walentynki. Zastanawiające

Przypomnę tylko, że w polskiej tradycji mamy odpowiednik tego dnia - święto Kupały, czyli Noc Świętojańską Różni się tym od Walentynek, ze nie skomercjalizowane to święto.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 13:12   #10
paula78
Zakorzenienie

Kazde swieto to komercja czy polskie czy zagraniczne ,samo gadanie o tym to marketing wiec .....ciii ;-)

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 13:20   #11
lain
Zakorzenienie

a mnie to ani ziebi ani grzeje... powiedzialabym, ze zwisa i powiewa.
jak ktos chce to niech obchodzi. ja sama jakos nie czuje presji obchodzenia walentynek, z reszta TZ podobnie. a do kupowania misiow, serduszek itp. nikt przeciez nikogo nie zmusza.
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 13:21   #12
syntagma
Zakorzenienie

ja lubilam jak dostawalam walentynki z wierszykami od nieznajomych. A, i kolezanki przezywajace w szkole, ze na okolo saaaaaaaaame parki, a one nie maja chlopca

Fajne swieto

a co do Nocy Świętojańskiej to jakos tak sie kojarzy lepiej i umiejscowiona w roku jest w czerwcu, lato, slonce. Swieto zakochanym w lutym to jakies barbarzynstwo
Stary 2008-02-13, 13:40   #13
laylaaa
Zakorzenienie

eee, co roku w walentynki ktoś jęczy że "zakochani mają święto cały rok" i to dzień jak każdy inny. nuuuda.

no i jakoś nie wierzę że takim osobom nie zrobiło się miło, kiedy dostały w podstawówce kartkę od nieznajomego a koleżanka z ławki nie

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 14:16   #14
phdwao
Zakorzenienie

mi odpowiada, nie mam nic przeciwko
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 14:16   #15
atka83
BAN stały

Noo ja nie obchodze Walentynek z tż-tem nie czuje/my takiej potrzeby żeby się chwalić że kogoś mam/y i się obdarować jakimiś drobiazgami.Może jak byłam nastolatką to czułam popęd na te święto,a teraz mnie nie rusza.Nawet tż wczoraj się pytał czy coś chce na Walentynki,odparłam że nie.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 14:18   #16
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laylaaa Pokaż wiadomość
eee, co roku w walentynki ktoś jęczy że "zakochani mają święto cały rok" i to dzień jak każdy inny. nuuuda.

no i jakoś nie wierzę że takim osobom nie zrobiło się miło, kiedy dostały w podstawówce kartkę od nieznajomego a koleżanka z ławki nie
kiedy chcę grzeszyć to grzeszę
krowa_bez_mleka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 14:25   #17
Tusio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
gadanie o antywalentynkach jest już tak samo nudne jak o samych walentynkach.
Stary 2008-02-13, 14:27   #18
pink69
Zakorzenienie

"walentynki-wzrost sprzedaży tego,czego na codzień nie sposób sprzedać"

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 14:34   #19
goreta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Kazde swieto to komercja czy polskie czy zagraniczne ,samo gadanie o tym to marketing wiec .....ciii ;-)
zgadzam się Kazde świeto jest marketingowe, wzrasta wtedy sprzedaz art. adekwatnycg dla danego świeta. I głównie jest to świeto dla producentów
goreta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 14:36   #20
hałas
Wiele hałasu o nic.

Ja to chyba tez nie mam zdania.
Ale wraz z TŻ obchodze juz 2 walentynki w domu, i był to Nasz świadomy wybór. Nie przepadam za tłumami czy to w kinie czy restauracji, TŻ podziela moje zdanie. W walentynki zapewne dostane kwiaty i jakis drobiazg (którym równiez sie odwdziecze), wypijemy butelke wina i tyle.

A tak btw, to nie przepadam za takimi swietami jak walentynki czy sylwester, kiedy koniecznie trzeba coś robic.
Stary 2008-02-13, 14:39   #21
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

My nie obchodzimy Walentynek w sensie wysyłania sobie kartek, kupowania serduszek, wychodzenia do restauracji. Ale zawsze na Walentynki coś sobie kupujemy. Niby oboje zgodnie twierdzimy, że to jest czysta komercja, ale jednocześnie jest to dla nas okazja aby coś kupic drugiej osobie.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 15:08   #22
Natasia00
Raczkowanie

Szczerze to nie lubię walentynek a to tylko dlatego że jestem sama
Więć wraz z moją kumpelą idziemy : D

IT IS TIME FOR A LOVE REVOLUTION

Natasia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 15:21   #23
Pachnąca_trawą
Zadomowienie

bla bla bla walentynki są komercjne pamparampam trzeba okazywać sobie miłość codziennie ple ple ple który to już taki wątek fifarafa
Stary 2008-02-13, 15:25   #24
sandre
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
My nie obchodzimy Walentynek w sensie wysyłania sobie kartek, kupowania serduszek, wychodzenia do restauracji. Ale zawsze na Walentynki coś sobie kupujemy. Niby oboje zgodnie twierdzimy, że to jest czysta komercja, ale jednocześnie jest to dla nas okazja aby coś kupic drugiej osobie.

u nas tak samo

sandre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 15:25   #25
atka83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pachnąca_trawą Pokaż wiadomość
bla bla bla walentynki są komercjne pamparampam trzeba okazywać sobie miłość codziennie ple ple ple który to już taki wątek fifarafa
Mariolka???? Ty tutaj
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 17:03   #26
Mmadzia
Raczkowanie

Uważam,że cudownie jest być z kimś ważnym dla nas i okazywać sobie uczucia niezależnie od tego czy jest okazja czy nie. Nie widzę powodu, dla którego nie można obchodzić walentynek jakoś wyjątkowo. Jednak osobiście nie znoszę tego dnia ani całej otoczki jaka temu towarzyszy. Miesiąc wcześniej dekoracje w sklapach, promocje TYLKO dla zakochanych i gadanie o tym bez przerwy w każdym radiu. A jak się mają czuć tego dnia osoby samotne? Samotne, bo tak im się ułożyło życie nie dlatego, że tak wybrały! Różnie się układa w życiu. Dlatego niech sobie będzie taki dzień jak walentynki, ale musi być o nim tak głośno? Musi być taki widoczny na każdym kroku? Chyba trochę z przekory nie lubię tego święta. Ale nie lubię i koniec!!!
Stary 2008-02-13, 17:15   #27
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez czoornoo Pokaż wiadomość
jutro walentynki...hmmm...dla mnie-swieto komercji,zarabiania na zakochanych...powinno sie okazywac uczucia przez caly rok,a nie tylko 14 lutego...jest to dla mnie conajmniej bez sensu...
Tak się zastanawiam skąd pomysł, że jak ktoś obchodzi walentynki, to jest be dla swojego partnera przez resztę roku Zawsze mnie bawią tego typu argumenty W podobny sposób można by zbojkotować np. dzień matki, bo przecież kochać i szanować ją powinno się przez cały rok, a nie tylko tego dnia

Mnie walentynki ani ziębią, ani parzą TŻ ma w piątek egzamin, więc się nawet nie zobaczymy jutro. Jakoś nie przyszło mi do głowy, żeby zrobić z tego straszny dramat Z drugiej jednak strony, nie widzę powodu, by tupiąc nogą krzyczeć, że to przecież bez sensu, tak dać się wciągnąć w machinę komercyjną. Moim zdaniem po prostu trzeba przymknąć oko na to wszystko, co ma związek z marketingiem, bo gdyby tak wszyscy bojkotowali wszelkiego rodzaju święta (a chyba na każdym ktoś zarabia ), to każdy dzień wyglądałby tak samo.

Cytat:
Napisane przez Mmadzia Pokaż wiadomość
A jak się mają czuć tego dnia osoby samotne? Samotne, bo tak im się ułożyło życie nie dlatego, że tak wybrały! Różnie się układa w życiu. Dlatego niech sobie będzie taki dzień jak walentynki, ale musi być o nim tak głośno? Musi być taki widoczny na każdym kroku? Chyba trochę z przekory nie lubię tego święta. Ale nie lubię i koniec!!!
Równie dobrze, można by wysnuć teorię, że obchodzenie dnia babci i dziadka jest wyjątkowo okrutne, bo nie uwzględnia uczuć tych, którzy dziadków nie posiadają. Nie popadajmy w paranoję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 17:30   #28
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Walentynki trochę mnie denerwują,bo pojawia sie takie parcie na zakupy,na obdarowywanie i takie tam...Nie mam TŻ i częściowo dlatego to święto mnie irytuje,ale od dobrych kilku lat dostaję kartkę od siostryMiłość trzeba okazywać cały rok-prawda przechodząca w banał...Walentynki ranią uczucia osób samotnych-niekoniecznie,staram się,żeby to nie było tylko święto zakochanych,a ogólnie miłości,przyjaźni(gdzieś się kiedyś z takim rozumieniem tego święta spotkałam i bardzo mi się spodobało)...Tylko za dużo tych "serduszkowatych"ozdó bek i dekoracji w sklepach
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 18:24   #29
Hultaj
BAN stały

A ile świąt obecnie nie jest nastawionych na szał & komercję?
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 18:26   #30
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Moje urodziny-jedyne niekomercyjne święto[ps: Hultaj-przez dłuższy czas myślałam,że jesteś mężczyzną...pseplasam:cmo k
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości