|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
sine paznokcie i dłonie
Ostatnio zaczęłam sie zastanawiać nad moimi dolegliwosciami zwiazanymi jak mniemam w jakis sposob z krazeniem. Otóz jet to dolegliwosc z sinymi paznokciami i dloniami. I nie chodzi tu czasem o fakt ze jest mi zimno, albo temperatura jest ujemna. Po prostu czasem temperatura ciala jest wlasciwa a paznokcie u rak (czasem tez u stop, aczkolwiek nie jest to tak widoczne i dostrzegalne przeze mnie z wiadomych przyczyn) zaczynaja fioletowiec, z czasem i palce robia sie sine. Jesli stwierdzilabym ze ogolnie jest mi zimno to ok, ale czasem jest mi cieplo a w konce palcow zimno albo po prostu tylko letnio. Ogolnie wyglada to strasznie jak jakis truposz
![]() Jaka moze byc tego przyczyna, bylam u kilku lekarzy. Bylo to dawno, jakies 5 lat temu ale wtedy lekarze to zbagatelizowali, myslac pewnie ze 15latka takie rzeczy to sobie wymysla... pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: sine paznokcie i dłonie
Najprawdopodobniej problemy z krążeniem...niestety też mam, ale w innym stopniu- moje dłonie ZAWSZE są zimne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
jagoda, jesli, jak cie rozumie, masz inne problemy zdrowotne, to pewnie twoje zimne i sine palce sa z nimi zwiazane.
idz jeszcze raz do lekarza, wspomnij fakt, ze bylas u niego 5 lat temu i przez ten czas twoja kondycja sie nie polepszyla i chcesz, zeby skierowal cie na badania specjalistyczne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ok, jak w końcu sie na jakiegoś zdecyduje to zdam relacje aczkolwiek po przeczytaniu podsuniętym przez Milke19 wiec ze mnie ta choroba nie dotyczy no i trochę jestem w kropce..
takie niewiadomo co ze mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
sine paznokcie i dłonie masaz
jak pisalem wczesniej, jesli twoja kondycja nie poprawia sie przez wiele lat, to zwroc na to uwage lekarzowi i popros o badania specjalistyczne - to moga byc wlasnie problemy z krazeniem. Nie czekaj, zanim zaczna pojawiac sie nastepne objawy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Witam Was moi Drodzy!!Moj tato ma wlasnie sine paznokcie i bardzo mnie to niepokoi:///Lezy własnie w szpitalu i lekarze nie wiedza co to jest...Tłumacza ze sa to brudne paznokcie co jest oczywiscie jakims absurdem...:/Czy ktos z Was zetknał sie moze z takim problemem??Jesli tak to prosze podzielcie sie ze mna swoimi doswiadczeniami...Z Gory dziekuje!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
ja mam wiecznie (no moze prawie) lodowate rece i stopy.nie wiem czy to problem z krazeniem czy nie-sa jakies inne objawy tego problemu poza zimnymi rekami i stopami?
co do sinych paznokci... ja mam prawie wciaz siny jeden jedyny ,od stopy ten duzy. najpierw wydawalo mi sie to smieszne ze tylko 1 teraz sier martwie;/ rano jest normalny a np jak ide wieczorem pod prysznic to fioletowy i tylko ten 1 XDDD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.