|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Choroby a tipsy
Witam!
Zamierzam sobie zrobić tipsy żelowe... Jednak mam niedoczynność tarczycy. Czy są jakieś przeciwskazania w tym przypadku? Słyszałam, że żel będzie odpryskiwał itp.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Choroby a tipsy
Musisz wypróbować, ale niestey nadczynnośc tarczycy, a zwłaszcza stosowane leki moga spowodować, że masa akrylowa, bądź żelowa będzie się gorzej trzymała.
Jednak jest to sprawa bardzo indywidualna.
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Choroby a tipsy
Hm... Ja mam niedoczynność tarczycy :P Także nie wiem czy piszesz o nadczynności czy niedoczynności
Tipsy musiałyby się utrzymać 1 tydzień i 1 dzień :P Biorę hormony na tą moją dolegliwość... A czy w moim przypadku lepsze byłyby tipsy żelowe czy akrylowe? I czy lepiej robić to na szablonie czy na tipsie? Chodzi mi konkretnie o ten przypadek. Przepraszam, że tak truje.... Chciałabym poprostu się upewnić....
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Sorki, to literówka
![]() I w jednym i w drugim przypadku rekacja na żele/akryle bedzie taka sama jaką opisałam powyżej, gdyż tutaj chodzi o problemy z hormonami i leki jakie sa stosowane. Nie ma żadnej róznicy czy na tipsie, czy na szablonie, gdyż tutaj chodzi o przyczepnośc masy do płytki paznokcia, a rekacja, tak jak pisałam jest indywidualna, zatem jezeli nie wypróbujesz- nie bedziesz wiedzieć.
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

Jednak mam niedoczynność tarczycy. Czy są jakieś przeciwskazania w tym przypadku? Słyszałam, że żel będzie odpryskiwał itp.

Tipsy musiałyby się utrzymać 1 tydzień i 1 dzień :P Biorę hormony na tą moją dolegliwość... A czy w moim przypadku lepsze byłyby tipsy żelowe czy akrylowe? I czy lepiej robić to na szablonie czy na tipsie? Chodzi mi konkretnie o ten przypadek. Przepraszam, że tak truje.... Chciałabym poprostu się upewnić....