|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co do porawek makijaży w ciągu dnia?????pude,r kompakt, fuid???
mam taki pytanko: Robie makijaż rano ok. 6, o godzinie 11-12 mam wrażenie, że fliud wyparował(wytarł się) tzn. twarz nie jest już jednolita (jak tuz po nałożeniu podkladu) zaczerwienienia i inne niedoksonałości "wychodza na wierzch" i tu moje pytanko.
czego uzywac do poprawek?? Fluidu chyba nie - bo to trzeba by zmyć wcześniejszy makijaż i nakładac na nowo. Z kolei puder to mi się wydaje, że nie ukryje niczego (co najwyżej zmatuje) a podkreśli tylko przesuszone miejsca Może podklad w kompakcie??? (czy można mim porawiać po makijażu wcześniej wykonanym??) Może macie jakiś fajny patent na poprawienie makijażu w ciągu dnia ( jakiś kosmetyk??) Podpowiecie???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Co do porawek makijaży w ciągu dnia?????pude,r kompakt, fuid???
Przede wszystkim podstawowe pytanie - czy jak nakładasz ten puder rano, to przypudrowujesz podkłąd sypkim pudrem? Podkład przypudrowany sypkim nie ma prawa zanikać ze skóry
![]() ![]() Ponieważ jednak spędzam dużo godzin w pracy, makijaż musi wyglądać dobrze. Fluiduję się rano, pudruję sypkim i jest ok cały dzień. Rzadko robię poprawki - jeśli już, najpierw przykładam bibułkę matującą, a potem delikatnie pudruję skórę prasowanym pudrem - jak najlżejszym. Puder nakładam pędzelkiem, a nie gąbką. W ogóle nie lubię pudrów sprasowanych, jestem do nich niesłusznie uprzedzona chyba ![]() ![]() Możesz użyć do poprawek kompaktu, kryje o wiele silniej, ale pamiętaj że łatwiej tu o efekt maski na twarzy. Choć pocieszające jest to że najnowsze kompakty oszałamiają lekkością - ja używam od czasu do czasu Matmate Givenchy, i zauroczył mnie swą lekkością - jest bardzo miałki i delikatny ![]() Pozdrawiam!
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dziekuję za wyczerującą odpowiedź. W odpowidzi na Twoje pytanko: tak używam pudru sypkiego (vipera ) oraz fluidu (YSL). Może ten puder vipery nie jest za dobry pod tym względem??? Chyba zaryzykuję z kompaktem (shiseido) - zalezy mi na ukryciu zaczewień, które pokazują się w pracy
Może ktos jeszcze się wypowię jak i czym porawia makijaż ??? Smoczyco, czy ten puder (kompakt) Givenchy dobze maskuje?czy raczej tylko matuje? i Czy masz porównanie z wyżej wymienionym shiseido(chodzi mi o podkład w kompakcie)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A który podkłąd od YSL masz? A ta Vipera to matująca czy rozświetlająca? Nie mam zbyt dobrego zdania o Viperze - opieram sie na pudrze matującym, który pod wpływem opinii na wizażu nabyła moja przyjaciółka - ten mi się nie widzi, skreśliłam go - ciemniał mi na twarzy, i miałam głupie wrażenie że pogarsza mi stan mojej z takim trudem pielęgnowanej cery
![]() No dziwi mnie że przypudrowany podkład tak szybko Ci znika z twarzy... w profilu napisałaś że masz mieszaną cerę, a nie bardzo tłustą. Ja mam mieszaną, choć chyba już coraz bardziej suchą - u mnie podkłady trzymają się dobrze, a nawet bardzo dobrze, mimo wielu warstw oraz cięzkiego blokera na twarzy. Shiseido kompaktu używałam tylko z linii Pureness - był dobry, ale Givenchy jest lepszy, daje delikatniejsze wykończenie i chyba nieco lepsze krycie. Bardzo podoba mi się Matmate, choć chyba i tak moim pupilkiem wśród kompaktów jest Double Perfection Chanel ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
mam czasem ten sam problem,a mianowicie makijaz wykonany rano nie zostaje tak dlugo jakbym chciala.Pocieszajace jest to ze w zimie cera zawsze ulega pogorszeniu wiec na wiosne powinno byc leipej.POlecam Ci bibulki matujace ,probowalam Cliniqua,sa ok,ale o 1/3 tansze sa te z Art Deco i sa tak samo dobre,zaryzykowalabym stweirdzenie ze nawet lepsze.Lekko przykladam do buzki i znika to co sie swieci albo gromadzi w zmarszczkach mimycznych.Nie radze stosowac na to jeszcze raz plynnego fluidu,jesli juz to lekkieztarcai poprawic korektorem i znowu wygrywa tu korektor Art deco,w takiej malej prostokatnej kostce,wydajny strasznie,wygodny i ladnie tuszuje naczynka lub punktowe niepodzianki.Mam czasem tendencje to lekkich wypryskow wiec zeby jeszcze zmniejszyc ich dzialanie i lekko zatuszowac stosuje puder prasowany manhattanu do cery z problemami,jest jasny wrecz prawie transparentny i nie widac efektu maska a przy tym buzka wyglada swiezo.Co do pudrow sypkich rozswietlajacych to sie nie wypowiadam bo nie stosowalam ale chetnie sie dowiem czegos na ten temat jesli ktos owe stosowal,pozdrawiam
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Smoczyca napisał(a):
> Przede wszystkim podstawowe pytanie - czy jak nakładasz ten puder rano, to przypudrowujesz podkłąd sypkim pudrem? Podkład przypudrowany sypkim nie ma prawa zanikać ze skóry ![]() Oh ja sie nie moge zgodzic i tez uwazam ze wiem co mowie ![]() jak dla mnie podklad nawet przypudrowany i poklozony wczensiej na baze/krem itd ma prawo zniknac ze skory po paru godzinach. Mozwie zarowno o tych tanszych jak i drozszych. Rano sa a w poludnie wydaje sie jakby sladu po nich nie bylo, a jaka na to rada? hm, ja nie znalazlam super sposobu, ale poprawki-najchetnie w ogole zmywam nakijaz ale baardzo rzadko mam na to czas, wiec przykladam bibulke, przypudrowuje prasowanym lub sypkim i gotowe ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
młodaa napisał(a):
> Smoczyca napisał(a): > > Przede wszystkim podstawowe pytanie - czy jak nakładasz ten puder rano, to przypudrowujesz podkłąd sypkim pudrem? Podkład przypudrowany sypkim nie ma prawa zanikać ze skóry ![]() > > Oh ja sie nie moge zgodzic i tez uwazam ze wiem co mowie ![]() > jak dla mnie podklad nawet przypudrowany i poklozony wczensiej na baze/krem itd ma prawo zniknac ze skory po paru godzinach. Mozwie zarowno o tych tanszych jak i drozszych. Rano sa a w poludnie wydaje sie jakby sladu po nich nie bylo, > a jaka na to rada? hm, ja nie znalazlam super sposobu, ale poprawki-najchetnie w ogole zmywam nakijaz ale baardzo rzadko mam na to czas, wiec przykladam bibulke, przypudrowuje prasowanym lub sypkim i gotowe ![]() > > pozdrawiam ![]() Wiesz Młoda, jako starsza stażem pudernica ![]() ![]() Do Angel - ja uzywam dużo pudrów rozświetlających. Z sypkich mocno rozświetlający jest nieobecny już niestety Gentle Light Clinique. Oprócz tego polecam również Meteoryty Guerlaina, pryzmy Givenchy i Shiseido Luminizing. Ja bardzo lubię, bo jestem przeciwniczką matu, skóra dla mnie musi zyć, pudry rozświetlajace nadają jej głębię. Te bardzo mocno rozświetlające - np. wspomniany Clinique - nie będą się sprawdzały na bardzo tłustej skórze, bo będą szybko sprawiać wrażenie nieestetycznego połysku.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.