|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Trądzik a piwo
Znajoma opowiadała mi o znajomej, która leczyła trądzik u dermatologa. Kiedy nie pomogło kompletnie nic, dermatolog zalecił picie szklanki piwa codziennie przez miesiąc. Ponoć pryszcze znikły.
Próbował ktoś??? Wydaje mi się, że tu chodzi o oczyszczanie organizmu. Piwo usprawnia działanie nerek (mojej mamie lekarz kazał pić piwo codziennie z powodu kamieni nerkowych, nie uzależniła się). A nerki wiadomo- ich zadaniem jest oczyszczanie organizmu z toksyn. Podobnie może działać picie 2-3 litrów mineralnej dziennie, zielonej herbaty (ok. 6 filiżanek, podobno). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik a piwo
ja piłam i pryszcze nie znikały. Ale fakt ze nie codziennie...może dlatego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
kurcze...
ja czasem pije nawet 2-3 na tydzien i mi nie znika. Musze zacząć częsciej ![]() a tak serio to nie wydaje mi się to dobrym pomysłem.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
nawet gdyby to co lepsze trądzik czy alkoholizm
![]() dla mnie to absurdalna teoria i tak na zdrowy rozum: czy gdyby istniały takie złote środki to czy wszystkie gwiazdy estrady,kina i inni znani ludzie nie zastosowaliby tego by pozbyć się męczących problemów ![]() Edytowane przez side85 Czas edycji: 2008-03-27 o 13:53 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Mam złe wiadomości dla miłośniczek picia piwa...otóż alkohol drastycznie pogarsza stan skóry. W dużej mierze to czy znikają nam wypryski, czy pojawiają się nowe zależy od tego co jemy i pijemy...i czy się wysypiamy... Alkohol powoduje rozszerzenie naczyń krwionośnych...często tym samym pobudzają się gruczoły łojowe...a gdy są pobudzone to szaleją i efekt jest znany osobą z tzw. cerą problemową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Hmmm, co do tego alkoholu... w szklaneczce (200ml) piwa niskoalkoholowego (1%!!) jest tyle alkoholu co kot napłakał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Nie ma co, prawdziwy złośliwiec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
ale wypas, gdyby browar pomagał miałbym cerę jak ten cycuś
![]() z przykrością stwierdzam, że to chyba nie prawda, łoję zestawy tysko-żubro-żywco-warek od kiedy skończyłem 16 rok życia i cera wciąż taka sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Podobno na tradzik szkodliwy wplyw maja mocne alkohole wodki , likiery itp.. Natomiast piwo w malych ilosciach raz na jakis czas nie powinno zaszkodzic a nawet czasem pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
No ja podpijam codziennie wieczorkiem piwo mojemu chłopakowi i nie zauważyłam żeby miało ono jakieś działanie lecznicze.A ktoś zna może jakiś sposób albo maście na blizny potrądzikowe???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
ostatnio w gazetce, która jest dołączona do "ktopki tv" jest napisane, aby przemywać cerę trądzikową piwem o.O ciekawe ....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
A u mnie to jest tak....że jak pije piwo codziennie jedno lub wiecej to mi nic nie wyskakuje skore mam tlusta ale wlasnie po piwie juz nie jest taka tlusta az sie sam dziwie. teraz jestem chory nie pije piwa 3 dzien i juz skora tlusta i jakies zmiany !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
To jakiś żart??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
To by mi było baaardzo na rękę
![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Piwo = źródło witamin z grupy B (zawsze).
Niedobór witaminy B6 i B2 = trądzik (nie zawsze). I zagadka rozwiązana. Jednakże: dermatolog polecający pić szklankę piwa na trądzik = znachor, chyba, że to był znajomy dermatolog i po prostu po znajomości zalecił lepsze źródło witaminy B niż tabletki ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Czas - najlepszy sposób na wszelakie blizny. Chcesz mu pomóc - NoScar z masy perłowej lub "ze ślimaka" krem kup. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Bardzo byłabym szczęśliwa gdy to faktycznie działało.
Na szczęście trądzik u mnie występuję coraz rzadziej a piwo piję mniej więcej raz na dwa tygodnie.
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
nie piję piwa i nie mam trądziku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ash nazg durbatulûk
|
Ja w zeszłe wakacje piłam (oprócz paru dni) codziennie piwo, a mam trądzik i niestety nic mi się nie polepszyło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.