|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
dziewczyny pomocy!!!1
witam wszystkich
dziewczynki pomozcie jak mozecie i doradzcie mi . Jestem zalamana dwa tygodnie temu wyskoczykly mina twarzy syfki i mialam zaczerwieniona skore. Po kilku dniach zwiekszylo sie i poszlam do dermatologa, powiedzial mi ze to tradzik. Mam 22 lata i zawsze mialam gladka cere czasem wyskoczyl jakis syfek ale jak to kazdemu a tu taki wysyp, poza tym mam cere wrazliwa i nie jest ona tlusta a raczej sucha. Dermatolog dal mi masc robiona tlusta jak cholera po ktorej wyszly mi pomaranczowe i brazowe przebarwienia a syfy jak byly tak sa. Kupilam w niedz acne mat ale mnie bardzo piecze i spina a moja skora to teraz tarka taka wysuszona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mozecie mi cos doradzic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: dziewczyny pomocy!!!1
Cytat:
Jesli tak to on powien pomoc, jednak nie mozesz zapominac o nawilzaniu skory. Kup krem lagodzacy zaczerwienienia i pij duuuzo wody mineralnej niegazowanej! Jesli Effaclar stosujesz na noc, to na dzien wkleuj w buzie lekki krem nawilzajacy. Pamietaj, ze jesli stosujesz Effaclar na dzien, to musisz nakladac tez blokery, poniewaz krem ten ma kwasy z swoim skladzie, ktore wchodza w reakcje ze sloncem i moga pwostac przebarwienia. Mozesz kupic cos z serii Sensibio (firma Bioderma) albo krem Ziaji Calma HLC (nawilzajacy albo biolipidowy, z tym ze biolipidowy ma tresciwsza konsystencje, jest b.tlusty od nawilzajacego). Krem kosztuje ok.10, jednak mimo swej ceny jest dobry ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
bardzo ci dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
B.dobra jest tez dermatolog, ktora wykladala mi dermatologie na studiach ![]() Jednak mysle, ze jak teraz pojdziesz do dermatologa (jak nie pomoglo ci kilka specyfikow stoswanych zewnetrznie) to lekarz moze ci przepisac antybiotyki na tradzik ![]() Zastanow sie, przez co mogla ci sie pogorszyc cera... moze przez zmiane "powietrza"? przebywasz w zanieczyszczonym srodowisku? zazywasz moze jakies nowe leki albo pigulki antykoncepcyjne? I nie odpowiedzialas ktora serie z La Roche Posay stosujesz ![]() napisz pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
kupilam zel oczyszczajacy, krem effaclar h, i dostalam probke A.I. i toniku z tej samej seri. Jesli chodzi o leki nie zazywam nic. Nie wiem co moglo to spowodowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
a nie wiesz czy mozna zlikwidowac te suche plamy na twarzy?i ile moze cos takiego trwac?
Myslalam zeby isc do kosmetyczki na jakis zabieg. Juz sama nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybierz sie najlepiej na peeling kawitacyjny ![]() Na b.suche miejsca na noc nakladaj gruba warstwe kremu nawilzajaco-lagodzacego lub kup Dermosan w aptece (ok.10zl), tlusty krem, i nakladaj na noc. Powinno pomoc. pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.