|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Telewizor. . .
Dziewczyny mam problem! Chcialam kupic zwykły telewizor z kineskopem, mam 500 zł i akurat taki fajny 21-calowy mi sie spodobal, ale... Od 2012 roku ma wejsc w ramach UE dyrektywa, ze wszystkie telewizory kineskopowe przestana dzialac, tylko beda dzialaly LCD. Mozna bedzie kupic specjalna przełączkę czy coś takiego do zwyklego telewizora, ktora teraz kosztuje 400 zł, i wtedy normalnie ogladac tv. I teraz nie wiem.. kupic ten telewizor czy nie? Najtanszy LCD w tej chwili widzialam za 1200 zł, ale brzydko odbierał i z resztą narazie nie mam tyle pieniędzy. Proszę o rady
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Telewizor. . .
Przejdź się do zwykłego lombardu czy komisu. Kupisz dobry telewizor kineskopowy za niewielkie pieniądze, a wtedy nawet, jakby miał przestać działać - nie będzie ci ich szkoda. Ja mam taki kupiony 5 lat temu za 400zł, samsung, dzisiaj kosztowałby może połowę tej kwoty.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez tak myslalam, ale mam obawy, bo wtedy nie można go raczej sprawdzic na miejscu, a jeśli trafie na jakis popsuty?
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
A kto ci broni go sprawdzić? Lombard czy komis daje klientowi takie same prawa, jak nie działa, to nie bierzesz
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
wow, nie wiedziałam, że te telewizory przestaną działać.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Szajajaba wiem, ze mozna sprawdzic czy działa, ale chodzi mi o to czy bedzie antene odbieral
![]() Umbra ja tez nie wiedziałam az do wczoraj.
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
jestem na czasie bo niecałe 2 miesiące temu kupiliśmy tv z tż
zdecydowaliśmy się na komis właśnie ze względu na te prognozy w komisach byliśmy 3 czy 4 wszędzie ci gwarantują przynajmiej tam gdzie byliśmy że jak coś będzie się psuło to przyjadą kupiliśmy za 250 zl z dostawą do domu telewizor panasonica 21 cali działa bez zarzutu także wg mnie to lepsze rozwiązanie bo jeżeli za parę lat rzeczywiście to wejdzie nie będzie nam szkoda tych 250 zl
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Okej, dzieki za rady z tym komisem
Popytam sie czy w razie gdyby cos było nie tak, to moge go oddac. Potrzebna jest wtedy jakas umowa?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.