![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
coś tu nie gra-do Zło.
czemu jest tak, że jeśli jest ileś tam postów w danym wątku, a ja chcę odpowiedzieć na konkretny( dajmy na to 7 w kolejności, ale nie ostatni) i klikam na `odpowiedz` przy tym poście, to moja odpowiedź wcale nie zostaje umieszczona po wysłaniu pod postem, na który odpowiadam? tylko na przykład jest 2 posty dalej, gdzieś w środku. albo na końcu całego wątku. tak mi się właśnie zdarzyło przed chwilą i muszę przyznać , że mnie to irytuje...no i bałagan się robi straszny w wątku.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: coś tu nie gra-do Zło.
koko napisał(a):
> czemu jest tak, że jeśli jest ileś tam postów w danym wątku, a ja chcę odpowiedzieć na konkretny( dajmy na to 7 w kolejności, ale nie ostatni) i klikam na `odpowiedz` przy tym poście, to moja odpowiedź wcale nie zostaje umieszczona po wysłaniu pod postem, na który odpowiadam? tylko na przykład jest 2 posty dalej, gdzieś w środku. albo na końcu całego wątku. Posty tworzą drzewko odpowiedzi. Jeśli odpowiadasz na posta, na którego już ktoś odpowiadał, Twój post umieszczany jest w kolejności chronologiczne - nad nim są te, które były wcześniej. Tak jest na większości forów dyskusyjnych. Dlatego dobrze jest cytować fragment posta, na którego odpowiadasz, zeby czytający wiedzieli, do kogo się zwracasz i o co chodzi. Zmian o ile wiem Zło nie przewiduje, więc proponuję się przyzwyczaić i sprawdzać po prostu drzewko danego wątku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Koko, bo jak wchodzisz i masz te wątki rozwinięte, takie no wiesz, taka tasiemka i pod spodem te poszczegolne wątki to klikasz tylko na tego posta na którego chcesz odpowiedziec, nie rozwijasz calwego watku! I dopiero wtedy klikasz odpowiedz i wszystko bedzie juz dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Nasze forum obsługuje wielowątkowość dyskusji do (chyba) 10 poziomu, jest takie jak np.: forum na Onet.pl - co to oznacza? Postaram się to pokazać - oto przykładowe wątki i sposób ich zagłębiania:
<ul>[*]Pytanie - pierwszy wpis w wątku <ul>[*]Odpowiedź A <ul>[*]Odpowiedź do A[/list][/list]<ul>[*]Odpowiedź B <ul>[*]Odpowiedź do B[/list][/list][/list]Jeśli odpowiesz na przykład na "odpowiedź do A", to Twój wpis trafi POD niego a nie na koniec wątku, i bedzie tutaj: <ul>[*]Pytanie - pierwszy wpis w wątku <ul>[*]Odpowiedź A <ul>[*]Odpowiedź do A <ul>[*]<font color=red>Twoja odpowiedź do "Odpowiedź do A"</font>[/list][/list][/list]<ul>[*]Odpowiedź B <ul>[*]Odpowiedź do B[/list][/list][/list] Mam nadzieję, że wyjaśniłem ![]() W skrócie: szafa gra ![]() ![]() p.s. Może jeszcze uzupełnię: przy ładowaniu całego wątku, wpisy nie są pokazywane gałąź po gałęzi - bo to matematycznie jest nieco karkołomne, ale w kolejności od czubka drzewka, czyli: - Pytanie - pierwszy wpis w wątku - Odpowiedź A - Odpowiedź do A - <font color=red>Twoja odpowiedź do "Odpowiedź do A"</font> - Odpowiedź B - Odpowiedź do B W ten sposób przeglądając cały czas forum w trybie pokazywania całego wątku może być mylące dla początkujących "drzewkowiczów", szczególnie, że ich wpis nie zawsze trafia na koniec ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Zło, nie jest dokładnie tak jak opisujesz. Mnie też się wielokrotnie zdarzało odpowiadać na posta w zagnieżdżonym wątku i odpowiedź była umieszczana na samym końcu, a w drzewku jakby była odpowiedzią do głównego posta.
nie wiem, może czegoś nie zrozumiałam? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
superka napisał(a):
> Zło, nie jest dokładnie tak jak opisujesz. Mnie też się wielokrotnie zdarzało odpowiadać na posta w zagnieżdżonym wątku i odpowiedź była umieszczana na samym końcu, a w drzewku jakby była odpowiedzią do głównego posta. > nie wiem, może czegoś nie zrozumiałam? Wyjaśnienie jest na początku mojej odpowiedzi - chodzi tutaj o poziom zagnieżdżania gałęzi odpowiedzi. System rejestruje je w nieskończoność, ale niestety nie mamy gumowych monitorów, tak więc mniej więcej na 10-tym poziomie wcięcia forum przestaje i kolejne odpowiedzi trafiają już w "kolumnę". Gdyby tak nie robił, kolejne wcięcia wędrowałyby "poza" ekran i wtedy dopiero jest bałagan ![]() Stąd też wydawać się może, że jest coś nie tak i nie po kolei, ale system przyporządkowuje to prawidłowo - sprawdziłem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Zło, ja rozumiem ideę kolumny - chodziło mi o to, że taki post ustawia się pionowo pod kolumną pierwszych odpowiedzi - jakby był odpowiedzią do głównego posta, a nie odpowiedzią zagnieżdżoną.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dodam jeszcze, że to wszystko o czym piszę nie zdarza się za każdym razem. Ale zdarzyło mi się parokrotnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Żeby być już super dokładnym: dzieje się tak:
- post A ----- odpowiedz do postu A - post B Odpowiadam na odpowiedź do postu A (i jest jeszcze miejsce na ekranie) i powinno być tak: - post A ----- odpowiedz do postu A --------- moja odpowiedź - post B A jest tak: - post A ----- odpowiedz do postu A - post B - moja odpowiedź Na tym polega problem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Gość
|
Jeśli jest tak, jak piszesz, to proszę o linka do takich uszkodzonych wątków z info o który Twój post chodzi (gdzie powinien być), najwidoczniej czeka mnie trochę roboty
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Uff - wreszcie edytowałam poprawnie tego posta - zapomniałam, że w htmlu giną spacje.
Co do korekt, to odpadają - nie pamiętam już gdzie to było i nie chce mi się teraz szukać, to nie ma sensu, bo ostatecznie w wątkach dochodziłyśmy jakoś do porozumienia. Napisałam o tych zdarzeniach, żeby pomóc usunąć ewentualną lukę, która jak podejrzewam jest przyczyną. Zresztą, to ty tu jesteś specjalistą ![]() pozdrowienia |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Gość
|
superka napisał(a):
> Co do korekt, to odpadają - nie pamiętam już gdzie to było i nie chce mi się teraz szukać, to nie ma sensu, bo ostatecznie w wątkach dochodziłyśmy jakoś do porozumienia. Napisałam o tych zdarzeniach, żeby pomóc usunąć ewentualną lukę, która jak podejrzewam jest przyczyną. Zresztą, to ty tu jesteś specjalistą ![]() Jak się to komuś przytrafi i będzie na milion % pewna, że kliknęła w prawidłowy link "Odpowiedz" pod postem, to proszę bardzo o linka. W tej chwili algorytm "czesania" wątków w drzewka patrzy na mnie niewinnym wzrokiem, ale jak będę miał dowód, to będzie się musiał skurkobaniec przyznać gdzie knoci ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Dobrze, wtedy wpiszę link do tego wątku i posta tutaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
o kurczę! nie miałam pojęcia, ze tak mało wiem o funkcjonowaniu forum.wstyd mi...tyle czasu tu jestem i tak kiepsko się znam.
![]() ale już załapałam o co chodzi, dziękuję Wam bardzo.teraz widzę, ze to tylko pozorny bałagan. i faktycznie propozycja Buni, żeby cytować post, na który się odpowiada jest w tej sytuacji genialna. ![]() przez całe życie człowiek się uczy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
problem z pisaniem postów
Witam.Mam problem z pisaniem postów.Nie działają mi wszystkie znaki,np.Cały tekst zlewa mi się w jedną całość,nie mogę zrobić przerw w tekście,wyszczególniać myślnikami jeden pod drugim,wytłuszczać itp. Cały tekst idzie mi w jednym ciągu chociaż robie przerwy podczas pisania.Po zatwierdzeniu postu i wysłaniu wszystko jest zlane w jedną całość. W jaki sposób mogę zaznaczać np.na targowisku innym kolorem że kosmetyk jest wymieniony? Pozdrawiam i proszę o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: problem z pisaniem postów
Masz włączony edytor WYSIWYG w Panel -> Opcje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Jest całe mnóstwo możliwości. Możesz na początek podać mi linka do takiego posta?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyłączyłam blokowanie reklam i jest.OK. ![]() Edytowane przez Iwona75 Czas edycji: 2008-04-10 o 09:34 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Mam podobny problem od wczoraj. Nie działają emotki, edycja tekstu, nie mogę nic wytłuścić ani robić przerw w tekście. Edytor WYSIWYG jest włączony. Wcześniej wszystko działało OK. Z wysłaniem tego posta był jeszcze większy problem, za każdym razem info że wiadomość musi zawierać min x znaków, zadziałało dopiero po kolejnych próbach. O co chodzi z tym blokowaniem reklam, gdzie jest taka opcja?? W każdym razie nic nie zmieniałam w ustawieniach, a raptem przestało działać. Pomóżcie, bo nie mam pojęcia co z tym zrobić...
[quote=Iwona75;7173048]. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Mam to samo. Post zlewa się w całość, nie da się robić przerw miedzy wersami. W rogu przeglądarki jest napisane,że wystąpiły błędy na stronie....
![]() |
#22 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może macie włączone jakieś blokady np.reklam? U mnie tak było i miałam ten sam problem. Po wyłączeniu opcji blokowania reklam wszystko jest OK. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Ja mam to samo. Wczoraj po ok tygodniowej przewie na wizazu zalogowałam się i zaczęlo dziać się takie cos
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
zrobiłam tak - bez zmian ale zmieniłam edytor tekstu na standardowy i już mogę robić przerwy miedzy wersami...nadal nie mogę wstawiać emotek ale pokombinuję jeszcze...
![]() |
#26 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() działa... Enter też działa - to nie jest problem forum, lecz ustawień Twojego komputera. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Sprawdziłam, mam włączony ten edytor WYSIWYG i nie wiem czemu tak jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
To ja sie moze podczepie ,zeby nie zakladac nowego wątku.
Od wczoraj nie moge wejsc na Szafę.Pokazuje się taki komunikat: Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Inna możliwość to w ogóle ograniczone zaufanie do witryn. Sugeruję wstępnie ustawić domenę wizaz.pl jako zaufaną, to wyłącza kilka "procedur obronnych" winzgrozy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Zmieniłem ustawienia obsługi cache przeglądarki - sprawdźcie teraz proszę, czy działa OK.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.