![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Wakacje 2008 - gdzie, za ile ?
Z pewnością większość z Was ma już jakieś plany na wakacje.
Zresztą zbyt wiele czasu nie zostało! Wybieracie się gdzieś z przyjaciołmi/ sami/ z rodziną? W tym roku chciałabym w drugiej połowie wakacji pojechać z przyjaciółmi gdzieś nad morze... namioty odpadają. Chielibyśmy wynając jakieś pokoiki, domek czy coś w tym stylu. Czy orientujecie się w cenach, możecie polecić jakiś pensjonat, gdzie najlepiej się wybrać? Może spędzaliście gdzieś wakacje ze znajomymi? Proszę o wszelkie informacje ![]() I oczywiście Wasze spostrzeżenia i zdanie- podobało się Wam? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacje 2008 - gdzie, za ile ?
ja jade w lipcu z facetem, przyjaciółką i jej facetem do Władka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
To chyba nie to forum
![]() Bardziej nadaje się na ''Podróże''. Nie orientuję się w cenach, ponieważ nasze morze mi się już znudziło. Jakoś w ogóle nie ciągnie mnie do leniuchowania na plaży nic nie robiąc, nie podoba mi się ta ''atmosfera'' która panuje nad Bałtykiem ![]() Ale jeśli będziesz ze znajomymi to macie się dobrze bawić, krajobraz ma być tylko dodatkiem ![]() A na wakacje ja wybieram się do Austrii i Szwajcarii na dwa tygodnie ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
to na forum Podroze.
ja poki co wybieram sie z TZem na 2-tygodniowe tournee samochodem po Polsce ![]() najpierw na Mazury nad jezioro Niegocin, potem w drodze na Hel zahaczymy o Malbork, bo TZ chce zobaczyc zamek krzyzacki. nad morzem prawdopodobnie pobedziemy kilka dni w Chałupach i Jastrzebiej Górze, potem pare dni w Borach Tucholskich nad jeziorem Charzykowskim no i na koniec w drodze powrotnej do Krakowa zahaczymy o Częstochowe (tam skoczymy tylko na Jasna Gore, bo nigdy nie bylismy) i dwa ostatnie dni spedzimy na Jurze Krakowsko Czestochowskiej. o noclegi sie nie martwimy, bo bedziemy nocowac na campingach pod namiotem. bierzemy rowery, wiec morze to nie bedzie tylko lezenie na plazy, ale takze zwiedzanie na rowerach. mam nadzieje, ze uda nam sie tez jakis skrocony splyw kajakowy Brda. no i modle sie zeby pogoda sie udala ![]() a weekendy pewno w naszych Tatrach, bo TZ juz raczej wiecej urlopu nie dostanie Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-04-19 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
jade z chlopakiem i przyjaciolmi do bulgarii. troche poleniuchujemy, troche pozwiedzamy. calosc wyjdzie nas taniej niz wczesy nad baltykiem, a przynajmniej pogoda dopisze. jedynym minusem jest podroz autokarem, ale nie takie rzeczy przetrwalam
![]() wrzesien natomiast to bedzie wypad do niemiec, do bawarii - tam zamieerzamy wloczyc sie po gorkach i gorach.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
jejku ja tam zawsze planuję z miesiąc przed i nigdy nie było kłopotów z zakwaterowaniem w niezłych warunkach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Pod koniec maja do Danii na jeden dzień, do Niemiec na jeden dzień, pięć dni w Świnoujściu.
Na początku lipca do Anglii, Weston Super Mare na 17 dni ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Te wakacje spedze w Turcji.
A w przyszlym roku planuje podroz do indii...mam nadzieje,ze wypali...... ![]()
Edytowane przez Lena_20 Czas edycji: 2010-05-29 o 03:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
No ja w lipcu jade na 2 tygodnie do Bulgarii i pozniej do Kolobrzegu
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Hiszpania+ Paryż i trochę Włoch (obóz)
![]()
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Wszystko zależy od tego jaki klimat wolisz.
Miasteczka nastawione wyłącznie na turystykę to np. Międzyzdroje, Darłówko czy Ustka. Wtedy musisz się nastawić na zwiększone ceny. Miasta takie jak Kołobrzeg czy moje ukochane Świnoujście to miasta nastawione nie tylko na morze. W Świnoujściu której jest miastem portowym, znajdziesz nie tylko piękną (naprawdę polecam) plażę i promenadę, ale także np. Empik, Rossmann, a także jest tak przejście graniczne i możesz pójść sobie na zakupy do Alhbecku (10 minut spacerku i twoim oczom ukazuje się wieelki supermarket) W Kołobrzegu możesz za to popłynąć w rejs statkiem stylizowanym np. na łódź wikingów. Fale w morzu są wysokie a sama woda najzimnejsza chyba na całym wybrzeżu. Tak więc wszystko zależy od tego czego poszukujesz. Jakby co pytaj. Jestem prawdziwym "morszczuchem". Mój tata jest ze Świnoujścia, dlatego uwielbiam morze i byłam już w wielu miejscowościach. Nie byłam jedynie na mierzeji Helskiej i w trójmieście (wprawdzie byłam w trójmieście ale daaawno temu i już nic nie pamiętam) Ja w tym roku wybieram się do Warszawy, Grecji i chyba do Świnoujścia ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Zizou, ja też do Bułgarii, w sierpniu jedziemy do Kraneva
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja do pomorie, 10 lipca
![]() ![]()
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oj, to baardzo fajnnie ![]() a nie znasz moze jakiesgoś taniego pensjonatu w świnoujściu lub miezyzdrojach? w tym roku bylam w swinoujsciu i cena byla wysoka: 40 zł za osobę za noc a bylo nas 4. a wiadomo...chcemy miec kase na cos innego, raczej nie pracujemy wiec... a swoja droga nie musi to byc nic super. zeby tylko grzyba i syfu nie bylo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
JA w wakacje wybieram się na obóz taneczny do Szczyrku, potem do Hiszpanii do Lloret de mar, też na obóz, a potem mam w planach pojechać do rodziny do Kazimierza Dolnego.
Jeezzu, nie mogę doczekać się wakacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Lady of Harley-Davidson
|
ja koniec czerwca ide do pracy na zlot pojazdow wojskowych do darlowa z przyjacielem, caly lipuiec spedze na praktykach w srodku lasu
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
a ja mam pytanko - czy ktoras z was byla na czasach za granica w pazdzierniku albo pozniej?jesli tak to gdzie i jakie temperatury?bo nie wiem czy sie oplaca jechac. dzieki ;-))
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja jadę(a właściwie lecę) razem z rodzicami i 3 rodzinami znajomych z dziećmi w moim wieku <15lat> do Egiptu, do 5-gwiazdkowego hotelu Lti Grand Azure
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Ja w te wakacje jade do Lloret de mar w Hiszpani
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
lece z chłopakiem do Tunezji na tydzien, razem nas to wyniesie 3200 zł
![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
jak co roku turnieje z maluchem - historyczne ciuszki, namioty historyczne, żarcie w drewnianych miskach i mnóstwo kochanych wariatów w blaszanych puszkach... pieknie, swojsko i wesoło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam wszystkich
![]() ![]() Gdzie wybieracie się na tegoroczne wakacje ??
![]() Czy jest to obóz ?? kolonia?? jedziecie z rodzicami ?? a może jeszcze jakoś inaczej ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
La Moderatoiure
|
Dot.: Gdzie na WAKACJE 2008?? :)
Z dłuższych pobytów to mamy juz zaklepane z TŻtem morze nasze
![]() ![]() Może uda nam się też pojechać gdzieś last minute na tydzień, np do Włoch ![]() A takie weekendowe wypady to: Tatry nasze i Słowackie, Bieszczady, moja działeczka nad Jeziorem Rożnowskim ![]() Może odwiedzimy tez góry Sowie ? bo nie byłam... Planów duzo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
jest juz watek na ten temat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=249415 tam tez sie wypowiedzialam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Krynica Morska, a moze jeszcze gdzies..
![]()
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiedzialam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja pewnie pojadę na Węgry. Wszystko przez to, że to wycieczka dla dzieci pracowników firmy, w której pracują moi rodzice. Cena tej wycieczki to 1395 złotych, z czego 1000 złotych płaci firma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja bym chciala wybrac sie do Bulgrarii. Jak zalatwialyscie wczasy? i ile zaplace gdzies za 2 tygodnie np. w zlotych piaskach? Prosze o szybka odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
biuro turystyczne. tam sie wszystkiego dowiesz. cena zalezy od terminu, od srodka transportu, od hotelu, od miejscowosci tez. zlote piaski, sloneczny brzeg sa drozsze niz na przyklad rawda, pomorie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.