![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Filtry UV na włosy? : )
Dobre, godne polecenia kosmetykietyki z filtrami UV?
Po każdym sezonie letnim kondycja moich włosów pozostawia wiele do życzenia... Potrzebuję czegoś zapobiegawczego, nie drogiego (jestem na utrzymaniu rodziców ![]() A, i błagam- niech nie obciąża włosów! Przy moich mieszanych, lato = koszmar. Mało tego, że końcówki wyjątkowo mocno przeuszone, to jeszcze te gruczoły łojowe... ![]() Macie swoje sprawdzone, wypróbowane typy? : ) Ps. Szukałam, ale podobnego wątku nie znalazłam. Jeśli jednak takowy jest, to najmocniej przepraszam. ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Filtry UV na włosy? : )
Może to: Farmona, Jantar, Mgiełka nawilżająco - ochronna do pielęgnacji włosów
Osobiście tego nie próbowałam, ale recenzje na KWC są całkiem dobre. I niedroga ![]() Link do KWC: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1984 Od siebie mogę dodać, że próbowałam mgiełkę do włosów radical z farmony i byłam średnio zadowolona, bo miałam wrażenie, że jednak trochę obciąża. No i obawiałabym się tego alkoholu, czy nie wyszuszy włosów, bo podejrzewał, że również w tej wesji z bursztynem się z nim spotkamy. Ale recenzje mówią co innego, zresztą sama zobacz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
O, nawet niezłe, dziękuję. : )
Z Farmony miałam szampon i odżywkę wzmacniającą Radical (do wypadających włosów) i powiem, że spisywały się dobrze ![]() A coś z kosmetyków typowo letnich? ; ))
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Jeśli służyły Ci inne produkty farmony i również mgiełka Radical, to z tej myślę, że rownież będziesz zadowolona. Życzę powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
mgiełke Jantar polecam - jak na zwykły, drogeryjny produkt całkiem niezła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Pamietam,ze w zeszlym roku toczyla sie dyskusja o serii Solar L'oreala
![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/szukaj...gdzie=produkty warto przejrzec recenzje ![]()
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Nawet jeśli nie miałyby silikonów, jak dla mnie- póki co, zbyt drogie. : ((
Ale serdecznie dziękuję. : ) Popytam jeszcze w drogeriach.
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
ja zainspirowana shaumą z olejkiem makadamia postanowiłam zajżec do żródelł i poszukać oleju w czystej postaci, gdyż czytałam że chroni przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi: słonce, wiatr, odżywia cerą no iwłaśnie włosy. stosuję olej jako maseczka po umyciu włosów, są dzieki temu miękkie mocniejsze. a cene jakoś 15 zł na xxx, wystarcza na miesiac, bo maseczke robię co 4-5 dni, Polecam
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-08-20 o 11:46 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Odświeżam wątek, bom ciekawa co i jak. Ja używałam na włosy zwyczajnego filtra, tego samego co na ciało :P Jeżdżąc na rowerze jest mi to egal, plotłam warkocz i go natłuszczałam kremem. Ale może są jakieś naprawdę skuteczne preparaty na lato? Po tygodniu na południowym słońcu i baaaardzo słonej wodzie są w stanie opłakanym
![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Szampon i odżywka ELSEVE do włosów farbowanych mają filtry uv!
I mam pytanie... Czy osoby, które nie mają włosów farbowanych mogą używać szamponu do takich włosów? Chyba nic im się nie stanie? ;p
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
który szampon, która odzywka? ile tych filtrów? jakieś sensowne chociaż?
Oczywiscie że nic się nie stanie ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
http://www.wizaz.pl/basia_opalanie_cz12.php polecam lekture
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
No tak, jak zwykle- męczenie na forum zamiast szukania u źródeł XD
<dziękować>
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Nareszcie chyba znalazłam cos w sam raz dla moich włosów
![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: Cofam. Po dokładnej analizie składu dochodzę do wniosku, że odżywka wcale nie jest taka dobra. Edytowane przez confused_girl Czas edycji: 2008-07-22 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Sprawdzałam; te produkty z Welli kosztują ok. 50zł. To trochę zbyt dużo jak na moją kieszeń.
![]() Agacior89: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8409 to ta odżywka z filtrami. Maska: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19741 jest fajnym i "mocnym" dopełnieniem (ponoć ;p). Ja mam też szampon. Jeszcze nie używałam tych produktów, trochę się boję ; p Nie mam farbowanych włosów, mogę ich używać? ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dzięki
![]() Hmm ja się uparłam na te spraye joanny- ale w całej Warszawie ich nie ma ![]()
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i ten spray Welli ma jedna wielka dla mnie zaletę: nie ma w składzie ani alkoholu denat. ani silikonów, które nie służą moim włosom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A, co mi tam. Będę używać tego z Elseve, a na koniec moje włosy potraktuję jakąś ziołową płukanką; chyba nie zginą od silikonów. Tego spray'u z Joanny też nie umiem znaleźć u siebie. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do spray'u Joanny to wydaje mi się, że wycofali niestety tę całą serię słoneczną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Ochrona włosów przed działaniem słońca.
Wyszukiwarka nie była dla mnie życzliwa, przepraszam więc, jeśli dubluję wątek.
Mam długie włosy. Z prostego rachunku wynika, że ich końce mają około 5-6 lat (włosy rosną nam średnio 1 mm w przeciągu 3 dni). Dopóki słoneczko nie przypiekało i zanim zaczęłam chodzic na solarium, używałam dwóch odżywek- biedronkowej do włosów brązowych (swoją drogą polecam to taniutkie cudo) i Henny Treatment Waxa. Teraz - mimo takiej samej pielegnacji włosy jaśnieją, stają sie suche, łamliwe. Czy włosy chroni się kosmetykami z filtrami, czy też kosmetykami innego rodzaju? Czy możecie polecic mi coś, najchętniej mgiełkę, która pomogłaby moim włosom przetrwac lato? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ochrona włosów przed działaniem słońca.
coś na ten temat było na biochemii kosmetycznej, zaraz postaram się poszukać i wkleić
hmmm... dopiero widziałam a teraz sama już nie mogę znaleźć ![]() Edytowane przez Yen7 Czas edycji: 2008-06-17 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Zachęcam do lektury
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=lifetex |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
To wina wyszukiwarki, niegrzecznej i niedobrej, która nie chciała mi pomoc
![]() Dziękuje serdecznie i przepraszam za dubel. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
w zeszłym roku używałam sprayu do włosów z filtrem z Avonu i naprawdę działal, w tym roku zamierzam wypóbować mgiełkę Jantar
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
A ja Farmony Jantar nie polecam. Miałam, ale wylałam z czystym sumieniem do zlewu. Strasznie mi wysuszało włosy w słoneczne dni , a w deszczwe włosy-stronki wiszące(jakby chłonęły wilgoć) . Ma alkohol w składzie . bleeee...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiśnie- Alcohol Denat., Cetrimonium Chloride, dla niektórych włosów i skór to mieszanka zabójcza
![]() dla włosów blond https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...acy-blond.html dla włosów ciemnych https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...jacy-braz.html Zawiera całkiem sporo filtrów, bez spłukiwania (czyli będzie naprawdę chronił)- przydałoby się jeszcze na to jakiś spray z silikonami, albo reaplikować po wyjściu z wody. Nie widzę w składzie nic, co będzie obciążało włosy, a nawet jeśli- zepnie się je, przygładzi i po kłopocie.
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
confused_girl , czy mogłabyś wkleić zdjęcie i podać dokładną nazwę tej dwufazowej odżywki welli? bo chyba sa dwie w spray'u z tej serii lifetex. Jest do włosów farbowanych i suchych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Proszę bardzo ![]() http://www.lookfantastic.com/hair/we...-vitamin-shake Ale jestem z niego już trochę mniej zadowolona, bo zauważyłam, że po zaaplikowaniu go włosy stają się takie tępe i szorstkie w dotyku :| No ale tak czy inaczej nie znalazłam nic z co najmniej tak dobrym składem, więc będę dalej twardo używać:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.